Sosyal Medya

Otomobil

DACIA, EXTREME donanımı ile daha da güçleniyor

Dacia, yeni Extreme donanım seviyesi, Spring için özel ELECTRIC 65 motor seçeneği ve yenilikçi bir Uyku Paketi dahil olmak üzere ürün gamındaki güncellemelerini tanıttı.

DACIA, EXTREME donanımı ile daha da güçleniyor

 

  • Renaulution planına sadık kalan Dacia, yeniliklerini sürdürüyor.
  • Yeni Extreme donanım seviyesi, Dacia’nın “güçlü ve outdoor” imajını daha da ileriye taşıyor.
  • Dacia Extreme, yeni malzemeler ve yenilikçi özelliklerle outdoor esintilerine sahip bir tasarım olarak öne çıkıyor.
  • Tüm yollarda optimum çekiş için, Sandero Stepway Extreme ve Jogger Extreme standart olarak Extended Grip ile donatılıyor.
  • Yenilikçi Uyku Paketi, Dacia Jogger’ı dakikalar içinde bir yatak odasına dönüştürerek maceraperest kullanıcılara açık havada daha uzun süre kalma fırsatı tanıyor.
  • Ayrıca Dacia Spring Extreme’e özel, daha yüksek performanslı yeni ELECTRIC 65 motorla sürüş keyfi artıyor.

 

Dacia, yeni Extreme donanım seviyesi, Spring için özel ELECTRIC 65 motor seçeneği ve yenilikçi bir Uyku Paketi dahil olmak üzere ürün gamındaki güncellemelerini tanıttı.

Renault Grubu CEO’su Luca de Meo tarafından Ocak 2021’de tanıtılan Renaulution stratejik planı, Dacia için net bir yol haritası ortaya koyuyor. Marka buna göre; son 15 yıllık başarısına dayanarak, yeni değerlere odaklanıyor ve modern bir arzu nesnesi olma duygusuyla alanını genişletiyor.

 

Dacia, son iki yıldır Renaulution stratejisini hassasiyetle uyguluyor. Önce markanın C-segmentine adım attığının açık bir işareti olarak Bigster Concept’i tanıttı ve 2022 yılında, yeni görsel kimliğini ortaya çıkardı. Böylelikle değerlerini yeniden tanımlayarak modern ve benzersiz marka konumlandırmasını vurguladı. “Sade ama havalı”, “Güçlü ve outdoor” ve “Hem ekonomik hem ekolojik” değerler, Dacia için yeni bir sayfa açarken net bir yön belirliyor.

DACIA, EXTREME İLE DEĞERLERİNE BAĞLI KALARAK İLERİYE GİDİYOR

 

Extreme donanımı, Dacia’nın temel değerlerine saygı gösterirken daha çekici bir yapıyla markanın temas noktasını genişletme stratejisini destekliyor. Extreme donanımı, markanın “güçlü ve outdoor” yaklaşımını sadece tasarım açısından değil, aynı zamanda onu sade, havalı, ekonomik ve ekolojik yapan temel değerlerden vazgeçmeden markayı bir adım öteye taşıyor.

 

Dacia ürün gamının tepe noktasını oluşturan Extreme donanım, outdoor keyfini daha fazla çıkarmanın bir yolunu arayan yeni müşterilere hitap ediyor. Donanım seviyesi, outdoor yaşam tarzını benimseyen müşterilere büyük oranda cevap veriyor ve üst düzey donanımları tercih eden Dacia alıcılarının yüzde 70’i için mükemmel özellikler sunmaya devam ediyor.

DACIA EXTREME: KENDİNE ÖZGÜ BİR ÜRÜN SERİSİ

 

Spring, Sandero Stepway, Duster ve Jogger olmak üzere Dacia’nın dört amiral gemisi modeli artık Extreme donanım seviyesiyle yollara çıkıyor.

 

Extreme donanım seviyesi Dacia ürün gamının tepe noktasını oluşturuyor. Sandero Stepway ve Jogger için sunulan Essential ve Expression donanım seviyesinin üzerinde yer alıyor. Duster örneğinde ise Extreme donanımı; Essential, Expression ve Journey donanımlarından sonra geliyor.

 

 

DACIA EXTREME: HARİKA BİR OUTDOOR TASARIM

 

Extreme donanım seviyesi, dört modelin her birinde benzersiz tasarım öğeleri uygulayarak outdoor vurgusu yapıyor. Keşif yapmayı seven Dacia tasarım ekibi, tüm ürün gamında işe yarayan özgün öğeler yaratıyor.

 

Bunlar dış tasarımda;

 

  • Yeni gövde renkleri: Sandero Stepway, Duster, Jogger için Sedir Yeşili ve Spring için Arduvaz Mavisi. Yeni renkler var olan seçeneklere ek olarak sunuluyor.

 

  • Bakır Kahverengi çok sayıda unsur Dacia Extreme için özel olarak geliştirildi. Diğer dekoratif özelliklerin yanı sıra kapı aynalarında, jant kapaklarında ve bagaj kapağındaki DACIA logosunda Bakır Kahverengi uygulanıyor.

 

  • “Topografik” dekoratif öğeler, topografik haritalarda bulunan kontur çizgilerine bir gönderme yapıyor. Bu desen yan çıkartmalarda, Spring, Sandero Stepway ve Jogger Extreme’deki şnorkel çıkartmalarında ve ayrıca Duster Extreme’deki B sütunu çıkartmalarında bulunuyor.

 

  • Sandero Stepway ve Jogger’da 16 inç ve Duster’da 17 inç Parlak Siyah alaşım jantlar sunuluyor.

 

 

İç tasarımda ise;

 

  • Tamamen yeni MicroCloud döşeme. Dacia için bir ilk olan bu yumuşak, kadifemsi kumaş son derece dayanıklı ve temizlemesi kolay. Sandero Stepway ve Jogger’ın ön konsolunda, ayrıca iki modelin ve Duster’ın kapı panelleri ve koltuklarında kullanıyor.

 

  • Jogger’da üçüncü sıra ve Spring’de önde olmak üzere ön ve arka kauçuk paspaslar dışında kapı eşiklerinde topografik dekoratif öğeler yer alıyor.

 

  • Kapı panellerinde ve havalandırma ızgaralarının çerçevelerinde bakır kahverengi süslemeler bulunuyor.

 

  • Ön koltuklarda kabartmalı Dacia Link amblemi yer alıyor.

 

 

DACIA EXTREME: DACIA DEĞERLERİNİ DESTEKLEYEN ÖZELLİKLER

 

Dacia’nın yeni Extreme donanım seviyesi, outdoor esintisine sahip bir tasarımla ve markanın değerlerini geliştiren ve hayata geçiren özelliklerle öne çıkıyor.

 

Ürün gamı, aşağıdaki temel özellikler de dahil olmak üzere her zamankinden daha güçlü görünüyor:

 

  • Yenilikçi, sağlam ve bakımı kolay malzemeler

Extreme donanımda sunulan yeni yıkanabilir MicroCloud kumaş, lekeler veya yırtılma gibi dış etkenlere karşı daha dayanıklı olacak ve temizlenmesi çok daha kolay olacak şekilde tasarlandı.

 

Kauçuk paspaslar topografik tasarımlarıyla sadece estetik açıdan hoş görünmekle kalmıyor, aynı zamanda kullanım kolaylığı da sunuyor. Paspaslar son derece dayanıklı olup kolayca çıkarılabiliyor ve kolaylıkla temizlenebiliyor.

 

  • Arazide keşif için Extended Grip

İki çeker bir araçta kar ve çamurdan geçmek daha zor olabileceğinden, Sandero Stepway Extreme ve Jogger Extreme standart olarak Extended Grip ile yollara çıkıyor. Orta konsoldaki kumanda ile etkinleştirilen yenilikçi çözüm, ESP ve ASR’nin çalışma şeklini uyarlayarak tekerleklerin daha serbest dönmesini ve gevşek/zorlu yüzeylerde daha iyi tutunmasını sağlıyor.

 

  • Maceranın gece boyunca devam edebilmesi için Uyku Paketi

Evden uzakta geçirilen güzel bir günün ardından bazen büyüleyici bir manzara ya da nehir kıyısında romantik bir ortamı bırakıp eve dönmek istemeyenler için Dacia bu isteğe cevap veriyor. Dacia’nın InNature aksesuar yelpazesindeki ilk ürünü olan yenilikçi Uyku Paketi, Jogger’ı birkaç dakika içinde iki kişilik bir yatak odasına dönüştürüyor.

 

Uyku Paketi, Jogger’ın bagajına sığacak şekilde tasarlanan ve dakikalar içinde açılarak şilteli büyük çift kişilik yatağa dönüşen ahşap bir kutudan oluşuyor. Şilte, ön koltukların arkasından başlayarak katlanan 2. sıra koltukların üzerinden arka bagaj kapağına kadar aracın tüm arka bölümünü kaplıyor. Elde edilen uyku alanı 190 cm uzunluk, 130 cm’ye kadar genişlik ve minimum 60 cm tavan yüksekliği ile gayet cömert.

 

Jogger’ın bagaj bölmesinde Uyku Paketi kutusu tamamen kapatıldığında, bagaj kapağının ardında gizleniyor ve hala 220 litreye kadar bir depolama alanı sağlayabiliyor.

 

Uyku Paketi kutusunun kapağı, açılarak, Jogger’ın açık bagaj kapağının koruması altında bir yemek masasına dönüştürülebiliyor.

 

Uyku Paketi kutusu sadece 50 kg ağırlığa sahip. Böylece gerektiğinde kolaylıkla otomobilden çıkarılabiliyor. Daha önceden satın alınanlar da dahil olmak üzere her Jogger ile uyumlu. Ayrıca yatak odasında daha fazla konfor için ek konfor özellikleri de sunuluyor. Tüm camlar için ışık geçirmeyen güneşlikler ve yıldızların altında daha fazla alanın keyfini sürmek için Jogger’ın arkasına bağlanan bir outdoor tente bu aksesuarlardan bazılarını oluşturuyor.

 

Jogger’ın tüm donanım seviyelerine uyumlu olan ve yolcu bölmesini sadece birkaç dakikada yatak odasına dönüştüren Uyku Paketi de Türkiye’de yılın 2.yarısında talep üzerine kullanıcılara sunulmaya başlanabilecek.

 

*7 kişilik Jogger’da, Uyku Paketini takmak için üçüncü sıradaki iki koltuğun çıkarılması gerekiyor.

 

SPRING DESTANI EXTREME DONANIMI İLE DEVAM EDİYOR

 

Dacia Spring, 2021 yılında lanse edildi ve kısa sürede popüler oldu. Lansmanından bu yana 110.000 adedin üzerinde sipariş alan model, Avrupa’da elektrikli araç sahipliğinin yaygınlaşmasında önemli rol oynuyor. 2022 yılında Avrupa’da bireysel kullanıcılar için en çok satan üçüncü elektrikli otomobili oldu. Avrupa’nın bağımsız kuruluşu Green NCAP tarafından en yüksek derecelendirme olan 5 yıldızla ödüllendirildiği 2022’de, yakıt verimliliği ile de çok sayıda ödül aldı.

 

Dacia Spring, elektrikli ulaşımı sayısız insan için erişilebilir kılmakla kalmayarak, aynı zamanda müşteri ihtiyaçlarına da mükemmel bir şekilde cevap veriyor. Ölçülen ortalama veriler bir Spring kullanıcısının 26 km/s hızla 31 km yol kat ettiğini gösteriyor. Kullanıcıların yüzde 75’i otomobillerini evde, yüzde 66’sı ise ev tipi prizde şarj ediyor.

 

Dacia, daha geniş kitlelere ulaşmak için tamamen elektrikli Spring modeline Extreme donanımını ekledi. Ayrıca marka için önemini vurgulamak üzere özel Extreme donanım seviyesini tamamen yeni ELECTRIC 65 motor ile donattı.

 

Spring Extreme ELECTRIC 65, daha fazla performans, sürüş keyfi ve çok yönlülük arayan müşterilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. 65 hp/48 kW güce sahip olan Yeni Spring Extreme ELECTRIC 65, daha yüksek tekerlek torku ile hem şehirde hem de otoyollarda daha dinamik bir hızlanma sağlıyor.

 

Yeni ELECTRIC 65 motorun en önemli özelliği, daha fazla güç üretimi için 14.700 d/d çevirmesi. Redüktörün 12.057’ye yükseltilen oranı ile tahrik tekerleklerine iletilen torku artıyor.

 

Spring Extreme ELECTRIC 65, 0’dan 50 km/s hıza 3,9 saniyede ulaşıyor. Ayrıca 80-120 km/s ara hızlanma süresi 13,5 saniyeye düşerek neredeyse yarı yarıya kısaldı. Spring Extreme ELECTRIC 65, WLTP karma döngüsünde 220 km ve WLTP Şehir içi döngüsünde 310 km menzile sahip.

 

Jogger ve Duster’ın Extreme versiyonları haziran ayında, Sandero Stepway Extreme ve Spring Extreme ise temmuz ayında Türkiye’de kullanıcılarla buluşacak.