Sosyal Medya

Otomobil

Daimler’in Dizel Emisyon Hilesi 600 Bin’den Fazla Araçta Olabilir

Alman düzenleyiciler 2012-2015 60.000 GLK 220 CDI modelinde hile yazılımları tespit etti. Daimler'in Dizel Emisyon Hilesi...

Daimler’in Dizel Emisyon Değerlerini Değiştirdiği Araç Sayısı Sanılandan Çok Fazla Olabilir

Daimler’in Dizel Emisyon Hilesi 600 Bin’den Fazla Olabilir. Alman düzenleyiciler bu durumdan pek memnun görünmüyor.

Daimler, üzerindeki dizel emisyon değerlerini düşük göstermek suretiyle tüketicilerini kandırması ile zaten sıkıntılı günler yaşıyor ancak, durum daha da kötüye gidiyor görünüyor. Bild am Sonntag, Alman düzenleyicilerin 2012-2015 yılları arasında yapılan yaklaşık 60.000 GLK 220 CDI modelinde hile yazılımlarının kanıtlarını keşfettiğini öğrendi. Bu hiçte küçük bir miktar değil. Yetkililer ayrıca dünya çapında 700 bin aracı geri çağırmasını istedi. Bu model üretim hattındaki üretimin yüzde 9’una denk gelen ciddi bir rakam.

Söz konusu hile yazılımı araçları test ortamlarında düşük değerlerde gösterilmesini sağlarken gerçek dünya koşullarında yasal sınırların çok üzerine çıkılmasını sağlıyor.

Daimler, düzenleyicilerle “tamamen işbirliği” yapacağını ve “gerçekleri gözden geçireceğini” söyledi. Bunumla birlikte bunun otomobil üreticisi için kötü göründüğüne hiç şüphe yok. Dizel araçlardaki yasal emisyon değerlerinin yakalanmasının ne kadar zaman süreceği henüz belirsizliğini koruyor.

Özellikle Alman otomobil üreticileri bu gidişle çareyi bir an önce elektrikli otomobillere geçmede bulabilir.

Bild

AFP (Phys.org)