Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Değiştiren Adımlar Derneği, Zero Project 2024 ödülünü almaya hak kazandı

Değiştiren Adımlar Derneği Renkli Kampüs programı, bu yıl 97 ülkeden 520’yi aşkın proje arasından seçilerek son 77 projeden biri olan ve 21-23 Şubat tarihlerinde Viyana Birleşmiş Milletler Uluslararası Ofisi'nde binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, Zero Project 2024 ödülünü aldı.

Değiştiren Adımlar Derneği, Zero Project 2024 ödülünü almaya hak kazandı

 

Değiştiren Adımlar Derneği Renkli Kampüs programı, bu yıl 97 ülkeden 520’yi aşkın proje arasından seçilerek son 77 projeden biri olan ve 21-23 Şubat tarihlerinde Viyana Birleşmiş Milletler Uluslararası Ofisi’nde binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, Zero Project 2024 ödülünü aldı.

 

Avusturyalı kar amacı gütmeyen ESSL Vakfı tarafından 2008 yılında kurulan Zero Project, dünya çapında yeniliklere yönelik araştırmalar yürüten uzman, şirket, sivil toplum kuruluşu, akademisyen, engelli ve engelli olmayan bireylerden oluşan 10.000’den fazla kişiyi bünyesinde barındırmakta. Her yıl kurum tarafından yapılan ZeroCall çağrısına başvuran projeler arasından, örnek çözümler, yenilikçilikleri, ölçeklenebilirlikleri ve etkilerine bakılarak, Zero Project ödülüne layık olanlar seçilmekte.

2018 yılından bu yana çalışmalar yürüten Değiştiren Adımlar Derneği’nin amacı, gençleri güçlendirmek, kişisel gelişimlerine destek olmak ve geleceğe hazırlamak.  Renkli Kampüs programı, Engelli Kişilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’nin (CRPD) uygulanmasını destekleyen küresel ve araştırma odaklı bir girişim olan Zero Project’te finale kalan 77 projeden biri olarak ödül kazandı.

Renkli Kampüs programı, engelli engelsiz gençlerde birlikte yaşam kültürü olgusunu oluşturmak, gençlerin kişisel gelişim ve sorumlu liderlik tarafını geliştirmek, insan kaynakları bağı ve istihdama hazırlık ve sivil toplumda aktifleşmek kapsamında seçili STK’lar ile birlikte toplumda çözülmeyi bekleyen konular kapsamında projeler üretmek ve hayata geçirmek hedeflerini içermekte.

“Dünyayı değiştirmek için önce dünyanı değiştir” mottosu ile düzenlenen Renkli Kampüs, her yıl Kasım ve Mayıs ayları arasında, 13+1 modülden oluşan, üniversite öğrencisi katılımcılarının üçte birini fiziksel engeli olan gençlerin oluşturduğu, çeşitlilikten ve farklılıklardan güç alan bir eğitim programı. Bu sene 11. Programını sürdüren Renkli Kampüs şimdiye dek 350’nin üzerinde mezunu, 100’den fazla gönüllüsü ve 80 mentörü olan büyük bir aile olmuş durumda ve birlikte yaşam kültürünü ileri taşımak için çalışmalarına devam etmekte.

Daha fazla bilgi için : www.degistirenadimlar.org