Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Delivery Hero, Güçlü Dijital Dönüşüm İçin Bulut Sağlayıcısı Olarak AWS’i Seçti

Global teslimat şirketi Delivery Hero, 70 ülkedeki teslimat operasyonlarını daha uygun maliyetli hale getirmek, yeni iş ortakları edinmek ve yeni hizmetler sunmak için AWS kullanıyor. 

Delivery Hero, Güçlü Dijital Dönüşüm İçin Bulut Sağlayıcısı Olarak AWS’i Seçti

Global teslimat şirketi Delivery Hero, 70 ülkedeki teslimat operasyonlarını daha uygun maliyetli hale getirmek, yeni iş ortakları edinmek ve yeni hizmetler sunmak için AWS kullanıyor. 

Bir Amazon.com şirketi (NASDAQ: AMZN) olan Amazon Web Services (AWS) AWS re:Invent etkinliğinde yerel teslimat alanında dünya lideri olan, dünya genelinde 2,2 milyar insana hizmet sunan Delivery Hero’nun AWS ile çalışmalarını genişleterek AWS’i bulut sağlayıcısı olarak seçtiğini açıkladı. Berlin merkezli teknoloji şirketi on yıldan fazla süre önce AWS üzerinde kuruldu. Şirket şimdi depo operasyonlarını iyileştirmek, ürün portföyünü genişletmek, teslimat aralıklarını hızlandırmak ve global olarak yeni iş kollarını hayata geçirmek için AWS kullanımını genişletiyor.

Pandemi sürecinde talebin doruk noktaya ulaştığı zamanlarda uygun maliyetli bir şekilde ölçeklendirme yapmak için AWS hizmetlerini kullanan Delivery Hero, 2021 yılında gelirini bir önceki yıla göre yüzde 89 artırdı.  Delivery Hero, maliyetlerini yüzde 90’a kadar azaltmak için AWS’in Amazon DynamoDB (her ölçekte tek basamaklı milisaniyelik performans sunan hızlı, esnek NoSQL veritabanı) ile Amazon EC2 Spot Instances üzerinde yürütülen Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS) (Kubernetes kontrol paneli veya düğümlerini yüklemeye, işletmeye ve yönetmeye gerek kalmadan AWS üzerinde Kubernetes işletilmesini sağlayan yönetilebilir hizmet) kullanıyor. Delivery Hero, güvenilir ve uygun maliyetli teslimat hizmeti sunmak; gıda, market alışverişi ve diğer tüketim maddelerinin teslimatını 30 dakikadan kısa sürede sağlayan hizmetini genişletmek için AWS’in 120’den fazla hizmetini kullanıyor. Bu hedefine ulaşmak ve Müşteri Yaşam Boyu Değeri’ni (Customer Lifetime Value – CLV) artırmak için AWS ile birlikte Customer360° ve Identity Resolution Service’i (IRS) kullanarak bir Müşteri Veri Platformu geliştiriyor. Customer360° Amazon EMR (petabayt seviyesinde veri ölçeklendirme sağlayan sektör lideri büyük veri bulut çözümü) üzerinde, IRS ise Amazon Neptune (ölçeklenebilirlik için tasarlanmış sunucusuz grafik veri tabanı) üzerinde yürütülüyor.

Gerçek zamanlı talep tahminleri, Delivery Hero’nun market alışverişi teslimat hizmetini destekleyen Dmart yerel depolarının operasyonlarını iyileştirerek, daha geniş bir ürün yelpazesini yönetmelerini ve daha iyi stok erişilebilirliği sunmalarını sağlayacak. AWS, Delivery Hero’ya aynı zamanda “her şeyi teslim ederiz” ve “şimdi satın al, sonra öde” sözlerini tutabilmesini sağlayacak finansman seçenekleri için dolandırıcılık algılama servisleri, dijital ödeme çözümleri ve gerçek zamanlı risk değerlendirmesi de sunuyor.

Delivery Hero Platform Başkan Yardımcısı Rodrigue Schäfer, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Tüketiciye yönelik platformlarımız ve global hizmetlerimiz söz konusu olduğunda AWS güvenli bir iş ortağı ve birlikte çalışmayı seçtiğimiz bulut sağlayıcısı. Esnek ve ölçeklenebilir olan geniş servis portföyü, müşterilerimize harika bir teslimat deneyimi sunmak için ihtiyacımız olan becerileri sunuyor. AWS’in sürekli inovasyon yapmaya yönelik yaklaşımı bizim şirket kültürümüze de uyum sağlıyor.”

AWS EMEA Bölgesi Direktörü Tanuja Randery ise, “Delivery Hero’nun 2,2 milyar insana ulaşma yolculuğunda önemli bir rol oynamaktan gurur duyuyoruz. Şirketin bulut sağlayıcısı seçimi olarak daha büyük bir etki yaratmak için sabırsızlanıyoruz. Birlikte çalışarak Delivery Hero’nun her yere, her an teslimat yaparken önceliği müşteriye verme misyonuna yardımcı olmak için büyük ve uzun vadeli düşüneceğiz,” şeklinde konuştu.


Amazon Web Services Hakkında

Amazon Web Services, 15 yıldır dünyanın en kapsamlı ve geniş çapta benimsenen bulut platformudur. AWS; bilgi işlem, depolama, veri tabanları, ağ iletişimi, analitik, robotik, makine öğrenimi ve yapay zeka (AI), Nesnelerin İnterneti (IoT), mobil, güvenlik, hibrit, sanal ve artırılmış gerçeklik (VR ve AR), medya, uygulama geliştirme, dağıtım ve yönetim için 200’ün üzerinde tam özellikli hizmet sunar. Dünya çapında 25 coğrafi bölgede 81 Erişilebilirlik Alanına sahiptir ve ayrıca dokuz Erişilebilirlik Alanının yanı sıra Avustralya, Kanada, Hindistan, Endonezya, İsrail, Yeni Zelanda, İspanya, İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 27 AWS Bölgesi daha planladığını açıklamıştır. En hızlı büyüyen startup’lar, en büyük kuruluşlar ve önde gelen devlet kurumları da dahil olmak üzere milyonlarca müşteri, altyapılarını güçlendirmek, daha çevik olmak ve maliyetleri düşürmek için AWS’e güveniyor. AWS hakkında daha fazla bilgi edinmek için aws.amazon.com adresini ziyaret edin.