Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dell Technologies 2022 İkinci Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Dell Technologies, 2022’nin ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre şirketin cirosu, Müşteri Çözümleri Grubu (CSG - Client Solutions Group) ve Altyapı Çözümleri Grubu'ndaki (ISG – Infrastructure Solutions Group) büyümenin etkisiyle yüzde 9 artışla 26,4 milyar dolar olarak ikinci çeyrek rekoru kırdı. 

Dell Technologies 2022 İkinci Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Dell Technologies, 2022’nin ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre şirketin cirosu, Müşteri Çözümleri Grubu (CSG – Client Solutions Group) ve Altyapı Çözümleri Grubu’ndaki (ISG – Infrastructure Solutions Group) büyümenin etkisiyle yüzde 9 artışla 26,4 milyar dolar olarak ikinci çeyrek rekoru kırdı.

Faaliyet geliri yüzde 25 artışla 1,3 milyar dolar olarak gerçekleşerek cironun yüzde 4,8’ini, GAAP harici faaliyet geliri ise yüzde 4 artışla 2 milyar dolar olarak gerçekleşerek cironun yüzde 7,4’ünü oluşturdu. Devam eden faaliyetlerden elde edilen net gelir 506 milyon dolar, GAAP harici net gelir ise 1,3 milyar dolar olarak kaydedildi. Hisse başına seyreltilmiş kazanç 0,68 dolar, GAAP harici hisse başına seyreltilmiş kazanç ise 1,68 dolar olarak gerçekleşti.

Müşteri ve Altyapı Çözümleri Gruplarında rekor ciro

Dell’in Müşteri Çözümleri Grubu, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışla 15,5 milyar dolar rekor ciro elde etti. Ticari taraftan elde edilen ciro bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 12,1 milyar dolar, tüketici tarafındaki ciro ise yine aynı döneme göre yüzde 9 düşüşle 3,3 milyar dolar oldu. Ticari pazardaki ağırlıksa son 38 çeyreğin 34’ünde hisse kârıyla farklı hisse sonuçları vermeye devam etti. Faaliyet gelirinin 1 milyar dolarla Müşteri Çözümleri Grubu cirosunun yaklaşık yüzde 6,3’ü olarak gerçekleşti.

Altyapı Çözümleri Grubu ise ikinci çeyrekte yüzde 12 artışla 9,5 milyar dolarlık rekor bir ciro elde etti ve üst üste altıncı çeyrekte de büyüme kaydetti. Depolama cirosu; portföy genelinde büyüme, üst seviye depolamaya yönelik talep ve piyasaya sürüldüğünden bu yana her çeyrekte büyüme kaydeden orta sınıf ürünü olan PowerStore ile yüzde 6 artışla 4,3 milyar dolar oldu. Sunucular ve ağ cihazlarına ilişkin ciro, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artışla 5,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faaliyet geliri 1 milyar dolarla Altyapı Çözümleri Grubu cirosunun yaklaşık yüzde 11’i oldu.

Dell Technologies ikinci çeyreği, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artışla 41 milyar dolarlık arda kalan hizmet yükümlülüğü, 28 milyar dolarlık peşin elde edilmiş gelir ve 7,1 milyar dolarlık nakit ve yatırım ile tamamladı. İkinci çeyrekte sürekli gelir, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artışla yaklaşık 5,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. APEX yıllık sürekli gelir hâlihazırda 1 milyar doların üzerinde olup ikinci çeyrek siparişleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 78 arttı.

Rekabet gücünü artırmak için ileri teknoloji çözümlerine öncelik veriliyor

Açıklanan finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmede bulunan Dell Technologies Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Operasyonlardan Sorumlu Eş Başkanı Jeff Clarke,

“Giderek zorlaşan bir ortamda, yüzde 9 artışla 26,4 milyar dolarlık rekor ikinci çeyrek cirosuyla iyi performans göstermeye devam ettik. Ayrıca müşterilerimiz için yenilikler geliştirip veri çağının fırsatlarını elde etmelerine olanak sağlarken, çok yönlü büyümeye yönelik uzun vadeli stratejimizi de geliştirdik” dedi.

Dell Technologies Operasyonlardan Sorumlu Eş Başkanı Chuck Whitten ise;

“Çeyreğin sonlarına doğru müşterilerin daha temkinli davrandığını gözlemlememize rağmen, CSG ve ISG’de sırasıyla yüzde 12 ve yüzde 9’luk ciro artışıyla güçlü bir büyüme ve kârlılık sağladık. Müşterilerimiz önümüzdeki yıllarda rekabet gücünü artırmak ve başarı elde etmek için ileri teknoloji çözümlerine öncelik vermeye devam ediyor. Bizler de sunduğumuz uzun vadeli fırsatlara güveniyoruz” diye konuştu.

Sonuçların sektördeki güçlerini ve rekabetçi konumlarını bir kez daha kanıtladığını söyleyen Dell Technologies CFO’su Tom Sweet de;

“1,3 milyar dolarlık faaliyet gelirimiz ve 2 milyar dolarlık GAAP harici faaliyet gelirimizle birlikte rekor çeyrek ciromuz, sektördeki gücümüzü ve rekabetçi konumumuzu kanıtlar nitelikte. Kontrol edebildiğimiz yönlere odaklanmaya, esnek kalmaya, fırsatları takip etmeye ve hissedarlarımıza zaman içinde güçlü serbest nakit akışı ile gelir ve EPS (hisse başı kâr) artışı sağlamaya devam ediyoruz” dedi.