Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dell Technologies, Çoklu Bulut Veri Koruma ve Güvenlik Yeniliklerini Duyurdu!

Dell Technologies, verilerini şirket içinde, genel bulutlarda ve uç noktalarda korumak isteyen müşterilere yardımcı olmak için veri koruma cihazları ve yazılımları alanındaki sektör liderliğini genişletiyor. Dell PowerProtect Data Manager cihazı, kullanımı kolay çoklu bulut veri koruması için bir dizi geliştirmeyi duyurdu.

Dell Technologies Çoklu Bulut Veri Koruma ve Güvenlik Yenilikleri ile Siber Dayanıklılığı Güçlendiriyor

 Dell’in yapay zekâ destekli yazılım ve operasyonel güvenlik yetenekleri, Sıfır Güven’i sağlamaya, verileri korumaya ve siber saldırı riskini azaltmaya yardımcı oluyor.

Dell Technologies, verilerini şirket içinde, genel bulutlarda ve uç noktalarda korumak isteyen müşterilere yardımcı olmak için veri koruma cihazları ve yazılımları alanındaki sektör liderliğini genişletiyor. Dell PowerProtect Data Manager cihazı, kullanımı kolay çoklu bulut veri koruması için bir dizi geliştirmeyi duyurdu. Dell’in yapay zekâ destekli dayanıklılık ve operasyonel güvenlik alanındaki bu yeniliği, Sıfır Güven mimarilerinin benimsenmesini hızlandırarak kuruluşların her geçen gün artan siber saldırı tehdidinden korunmasına yardımcı oluyor.

Yeni çözümler, kuruluşların veri korumada karşılaştığı giderek artan zorlukların ele alınmasına yardımcı oluyor. 2022 Dell Küresel Veri Koruma Endeksi (2022 Dell Global Data Protection Index – GDPI) anketi, kuruluşların doğal ve yeni oluşan felaketlerle geçen yıla oranla daha fazla karşılaştıklarını ve bunun daha fazla veri kaybı, kesinti süresi ve kurtarma maliyetiyle sonuçlandığını ortaya koyuyor. Geçtiğimiz yıl siber saldırılar, tüm felaketlerin yüzde 48’ini oluşturarak (2021’de yüzde 37 idi) tüm veri kesintisi nedenlerinin içinde başı çekti. Ankete göre, birden fazla veri koruma sağlayıcısı kullanan kuruluşların yüzde 85’i, sağlayıcı sayısını azaltmanın faydalı olduğu görüşünde buluşuyor. Anket ayrıca, tek bir veri koruma sağlayıcısı kullanan kuruluşların, birden fazla sağlayıcı kullananlara kıyasla siber saldırılardan veya diğer siber olaylardan kurtarma maliyetlerinin yüzde 34 daha az olduğunu ortaya koyuyor.

Dell Technologies Altyapı Çözümleri Grubu Başkanı ve Genel Müdürü Jeff Boudreau konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Günümüzün dijital dünyasında neredeyse her şeyin internete bağlı olması, değerli verileri koruma ihtiyacını her zamankinden daha önemli hâle getirdi. Bu dijital ortam, siber tehditlere karşı modern bir veri koruma ve güvenlik stratejisi gerektiriyor. Noktasal çözümler, kuruluşların korunmasına yardımcı olacak kadar derin ve geniş değil. Dell, verilerin ve uygulamaların bulundukları yerde korunmasını ve dayanıklılığını sağlamaya yardımcı olmak üzere entegre veri koruma yazılımları, sistemleri ve hizmetleri sunarak müşterilerin siber dayanıklılığını güçlendirmeye yardımcı oluyor.”

GDPI anketi, kuruluşların yüzde 91’inin Sıfır Güven mimarisinden haberdar olduğunu ya da bunu uygulamayı planladığını ortaya koyuyor. Sıfır Güven mimarisi, kuruluşların güvenliğe yaklaşımını yalnızca çevre korumalarına dayandırmaktan, sistem sınırları ve veri hatları boyunca yalnızca bilinen, yetkili trafiğe izin veren proaktif bir stratejiye kaydıran bir siber güvenlik modeli anlamına geliyor. Ancak, kuruluşların yüzde 23’ü Sıfır Güven modelini uyguluyor, bunların da sadece yüzde 12’si bunu tam olarak uyguluyor. Donanım, ürün yazılımı ve güvenlik denetim noktalarında tasarlanan yerleşik güvenlik özelliklerine sahip Dell’in bütünsel yaklaşımı, kuruluşların siber dayanıklılığı güçlendiren ve güvenlik karmaşıklığını azaltan Sıfır Güven mimarilerini elde etmelerine yardımcı oluyor.

Modern veri korumasına giden en basit yol

Dell, kuruluşların BT operasyonlarını basit hâle getirmelerine ve riski azaltmalarına yardımcı olmak için veri koruma yazılımı Dell PowerProtect Data Manager için yenilikler sunmaya devam ediyor. PowerProtect Data Manager yazılımı, artan siber dayanıklılık ihtiyacını karşılıyor ve çok faktörlü kimlik doğrulama, çift yetkilendirme ve role dayalı erişim denetimleri gibi yeni yerleşik operasyonel güvenlik özellikleriyle Sıfır Güven ilkelerini destekliyor.

Dell PowerProtect Data Manager cihazı, modern veri korumasının benimsenmesinde basit bir yol sunuyor. Başlangıç sistemi, 12 ila 96 terabayt arası verilerin desteklendiği küçük ve orta ölçekli kullanımlar için ideal.

Cihazın sunduğu olanaklar:

  • Modern, yazılım tanımlı mimari: Varlıkların otomatik olarak algılanmasını ve korunmasını sağlıyor ve iş kesintisi olmadan tüm VM’lerin kullanılabilirliğini sağlayarak benzersiz bir VMware koruması sunuyor.
  • Güvenli, siber dayanıklı çözüm: Siber dayanıklılığı güçlendirmek için Kimlik ve Erişim Yönetimi ile sınırlandırılmış işlevlere daha güvenli erişim sağlıyor.
  • Basit ve birleştirilmiş kullanıcı deneyimi: Yazılım tanımlı veri koruması sunarak kurulumu ve kullanımı kolaylaştırıyor.

Trustmark Bank Başkan Yardımcısı ve Dağıtık Sistemler Yöneticisi James McNair konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Dell PowerProtect Data Manager yedekleme ortamımızı basitleştiriyor, dijital dönüşüm sürecimizde verilerimizi korumak için gereken iş çevikliğini sağlıyor. Dell’in yeni PowerProtect Data Manager cihazı ile Data Manager yazılımını altyapımıza daha kolay dağıtıyoruz, böylelikle daha verimli oluyor ve siber dayanıklılığımızı güçlendiriyoruz.”

Dell, hızlı ve kurulumu kolay genel bulut kasaları için siber kurtarma çözümlerini genişletiyor

Dell’in Google Cloud Platformu için PowerProtect Siber Kurtarma çözümü (PowerProtect Cyber Recovery for Google Cloud), müşterilerin verileri siber saldırılardan daha güvenli bir şekilde ayırıp korumaları için Google Cloud’da yalıtılmış bir siber kasa kullanmalarına olanak tanıyor. Standart bulut tabanlı yedekleme çözümlerinin aksine, yönetim arayüzlerine erişim ağ denetimleriyle kilitleniyor ve erişim için ayrı güvenlik kimlik bilgileri ve çok faktörlü kimlik doğrulama istenebiliyor.

Kuruluşlar, PowerProtect Siber Kurtarma çözümünü Google Cloud pazar yeri üzerinden satın almak için mevcut Google Cloud aboneliklerini kullanabiliyor, hizmeti ise doğrudan Dell ve kanal ortaklarından alabiliyor.

Sunulan bu yeni çözüm, bu yıl Microsoft Azure için Dell PowerProtect’in ve AWS’e yönelik Dell PowerProtect Siber Kurtarma (Cyber Recovery) için CyberSense’in piyasaya sürülmesinin ardından Dell’in genel bulutlara yönelik siber kurtarma yeteneklerinin genişlediğine işaret ediyor.

 

Dell APEX, esnek kullanım seçenekleriyle yedekleme ve depolamayı basitleştiriyor

Dell APEX Veri Depolama Hizmetleri, kullanım başına ödeme (esnek kullanım) modeli ile daha güvenli bir yedekleme ve depolama sağlamak için bir Backup Target seçeneği sunuyor. Backup Target hizmeti, müşterilerin kolayca benimseyebileceği ve yedekleme ve depolama satın alma, dağıtma ve bakım sürecini kolaylaştıran bir hizmet. Dell’in veri cihazı ve veri koruma alanındaki liderliğini temel alan Backup Target, müşterinin depolama ayak izini azaltmaya yardımcı olurken veri kullanılabilirliğini artırıyor.

Dell APEX Veri Depolama Hizmetleri kapsamında sunulacak olan yeni Backup Target çözümü, veri koruma zorluklarının üstesinden gelinmesine yardımcı olan Hizmet Olarak (as-a-Service) çözümlere yönelik artan güveni destekleyecek. Neredeyse her GDPI anketi katılımcısı (yüzde 99), en az bir Hizmet Olarak çözümü kurumlarının karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olmak için yüksek öncelikli olarak tanımlıyor. Hizmet Olarak Depolama (yüzde 44), Hizmet Olarak Siber Kurtarma (yüzde 41) ve Hizmet Olarak Yedekleme (yüzde 40), tüm Hizmet Olarak çözümler arasında ilk üç öncelikli olarak sıralanıyor.

Satışa Sunulma Tarihi

  • Dell PowerProtect Data Manager cihazı bu ay Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik’te 30’dan fazla ülkede olarak satışa sunuluyor.
  • Dell PowerProtect Data Manager yazılımı bugün tüm dünyada satışa sunuldu.
  • Google Cloud Platform için Dell PowerProtect Cyber Recovery bugün tüm dünyada satışa sunuldu.
  • Dell APEX Veri Depolama Hizmetleri Backup Target çözümü, 2023’ün ilk çeyreğinde Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik’te 16 ülkede satışa sunulacak.