Sosyal Medya

Donanım

Dell Technologies G serisinin yeni üyeleri G16 ve G15’i tanıttı

Dell'in yeni G16 ve G15 dizüstü oyun bilgisayarları, güvenilirlik ve sadeliğe dayanıyor. Aynı zamanda genç ve eğlenceli bir tasarıma sahip olan G ailesinin yeni üyeleri, buna uygun da güçlü bir performans sunuyor. 

Dell Technologies G serisinin yeni üyeleri G16 ve G15’i tanıttı

Kusursuz oyun deneyimlerini oluşturan unsurlar sürekli gelişirken Dell Technologies, oyuncuların değişen ihtiyaçlarını karşılayan anlamlı ve etkili yeniliklerle fark yaratmaya devam ediyor. Şirket, yeni G16 ve G15 serisinden dizüstü oyun bilgisayarını tanıttı. Dell’in yeni G16 ve G15 dizüstü oyun bilgisayarları, güvenilirlik ve sadeliğe dayanıyor. Aynı zamanda genç ve eğlenceli bir tasarıma sahip olan G ailesinin yeni üyeleri, buna uygun da güçlü bir performans sunuyor.

 

80’lerin ruhu geri dönüyor

 

Dell Technologies, G15 ve G16 ile yeni ve cesur bir tasarım yaklaşımı benimsiyor. Premium metalik renklere karşı, 80’lerin popüler estetiğini sevenler tarafından beğenileceğine inanılan göz alıcı retro turuncu ve mavi seçenekleri bulunuyor. Her iki modelde de oyuncu deneyimini artırmak için G-modu tuşu, özel oyun makro tuşları ve toggle audio tuşları bulunuyor. G15, sayı tuş takımına sahip tek bölgeli ve dört bölgeli RGB klavye seçenekleri sunarken, G16 tek bölgeli RGB ve Cherry MX klavye seçenekleri sunuyor.

Alienware’den ilham alıyor!

İç kısma bakıldığında ise G15 ve G16, en son Intel, AMD ve NVIDIA teknolojisiyle güçlendirilerek oyun maratonlarında bile grafik yoğun oyunları kolaylıkla destekliyor. G Serisinde ilk kez, Alienware’den ilham alan Buhar Bölme Soğutması ve Element 31 termal arayüzü bulunuyor. Her iki cihaz da en üst seviyede oyuncu özelleştirmesi için yenilenen Alienware Command Center’a sahip.

 

 

Hepsini yönetmek tek bir arayüzle mümkün: Yenilenen Alienware Command Center

 

G Serisi dizüstü oyun bilgisayarları, yeniden tasarlanan Alienware Command Center (AWCC) ile birlikte piyasaya sürülüyor. Böylelikle en üst seviyede kişiselleştirme ve kolaylık parmakların uçlarına taşınıyor.

 

Alienware Command Center temelde kontrol paneli, oyuna özel profiller ve temalar, aydınlatma, makrolar, ses ve hız artırma gibi oyun deneyimleri için kritik olan ayarlara hızlı bir şekilde erişebilmeye yardımcı oluyor. Yeniden tasarlanan AWCC ise sadece yazılım güncellemelerinden ve önceki sürüme yapılan geliştirmelerden ibaret değil. Yeni Alienware Command Center, sezgisel ve dinamik bir kullanıcı tasarımına sahip yeni bir mimari olarak karşımıza çıkıyor. Bu sadece AWCC’de gezinmeyi ve güncelleme yapmayı kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda oyun tutkunlarını daha iyi birer oyuncu hâline getiriyor. Örneğin oyuncular oyun oynarken performansını artık görebiliyor ve ayarlayabiliyor.

Her iki cihazın da 2023’ün bahar aylarında satışa sunulması bekleniyor. Başlangıç fiyatları ise Dell G15 için 849 dolar, Dell G16 içinse 1,499 dolar olacak.