Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dell Technologies, verinin değerini Uç Noktalarda açığa çıkarıyor

Dell Technologies, müşterilerin bağlı teknolojiler, modern ağlar, 5G ve analitik alanlarındaki yatırımlarını hızlandırmalarına yardımcı...

Dell Technologies, verinin değerini Uç Noktalarda açığa çıkarıyor

Dell Technologies, müşterilerin bağlı teknolojiler, modern ağlar, 5G ve analitik alanlarındaki yatırımlarını hızlandırmalarına yardımcı oluyor…

Dell Technologies (NYSE: DELL), uç noktalardaki verilerden daha fazla değer elde etmek için tasarlanmış çözümlerini ve iş ortaklıklarını duyuruyor. Şirketin tam entegre teknolojiler sağlama stratejisinin bir parçası olan yeni teklifler, iş yüklerinin birden çok bulut ve uygulama üzerinde çalışmasına ve yönetilmesine olanak tanıyor.

Uç nokta cihazlarında üretilen veriler hızla artıyor. Gartner, kurumsal alanda üretilen verilerin yüzde 50’den fazlasının 2022 yılına kadar veri merkezi veya bulut dışında oluşturulacağını ve işleneceğini tahmin ediyor. Dell Technologies, kanıtlanmış dağıtık bilgi işlem yeteneklerini, ölçeklenebilirliği ve tedarik zinciri üzerine oluşturduğu çözümlerle bu geçişe öncülük ediyor.

Dell Technologies Altyapı Çözümleri Grup Başkanı ve Genel Müdürü Jeff Boudreau,

“Dijital dünyanın para birimi veriler. Artık müşterilerin verilerini bankaya yatırma zamanı geldi. Şirketlerin çok değerli içgörüler elde ettikleri uç noktalar konum olarak veri merkezlerine ve genel bulutlara hızla rakip oluyor. Verilerin oluştuğu yere bilgi işlem, depolama ve analitik yerleştirerek, bu veri içgörülerinden gerçek zamanlı olarak sunabilir ve şirketler için yeni fırsatlar yaratabiliriz” dedi.

Yeni çözümler ve iş ortaklıkları arasında şunlar yer alıyor:

  • Dell EMC Streaming Data Platform: Yükseltilen Dell EMC Streaming Data Platform (SDP), uç noktalarda güçlü ve gerçek zamanlı analitik yetenekleri sunuyor. Daha az yer kaplayan SDP, akış verilerini uç noktalarda gerçek zamanlı olarak yakalamak, depolamak ve analiz etmek için ideal bir çözüm oluşturuyor. Örneğin eğlence parkı işleten bir Dell müşterisi, bir makine bakıma ihtiyaç duyduğunda çalışanlara uyarı göndermek için SDP çözümünü kullanıyor. Eğlence parkı personeli, makine bozulup yüksek maliyetli onarım gerektirmeden önce arızayı değerlendirip makineyi hızla onarabiliyor.
  • Dell Technologies üretimde uç nokta çözümleri:  Dell Technologies ile PTC’nin Üretimde Uç Nokta Referans Mimarisi üretim alanında faaliyet gösteren şirketlerin üretim ortamındaki iş istasyonları, bilgisayarlar, mobil cihazlar ve diğer uç noktalardan içgörüler elde etmelerine yardımcı oluyor. Şirketler, uç verilere tek bir yerden erişim sağlayarak, üretim hattı güvenilirliğini artırabiliyor, operasyonel maliyetleri düşürebiliyor ve daha bilinçli gerçek zamanlı kararlar verebiliyor.

APEX Private Cloud ile entegre olarak çalışan çözüm, yüksek kullanılabilirliğe sahip bir hizmet olarak sunulan uç nokta çerçevesi sunuyor. Şirketler, bu sayede uygulamaları sanallaştırabiliyor, konteyner haline getirebiliyor, karmaşıklığı ortadan kaldırabiliyor ve zamandan tasarruf edebiliyor. Üretim alanında faaliyet gösteren müşteriler, tutarlı bir bulut deneyiminden ve yalnızca kullandığın kadar öde modelinden faydalanabiliyor.

PTC Birleşmeler ve Satın Almalar ile Teknoloji İş Ortaklıklarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Kateman, “Çözümlerimiz, şirketlerin tüm yaşam döngüsü boyunca ürünleri tasarlama, üretme ve hizmet verme yöntemlerini dönüştürmelerine yardımcı oluyor. Uç noktalar inovasyon açısından yeni bir öncü haline geldi. Dell Technologies tarafından onaylı üretim çözümü ile müşteriler APEX Private Cloud üzerinde dağıtım yoluyla Endüstriyel IoT ortamlarından en iyi şekilde faydalanabilme yeteneğine sahip oluyorlar” dedi.

Duos Technologies, demiryollarında devrim yaratmak için Dell Technologies’in uç nokta altyapısını kullanıyor

Duos Technologies (Nasdaq: DUOT), uç noktalarda yapay zeka çözümlerini dağıtmak için Dell Technologies altyapısını ve hizmetlerini kullanıyor. Duos Technologies, CSX dahil olmak üzere büyük demiryolları tarafından kullanılan türünün ilk örneği teknoloji ile vagon denetimlerinin 120 kat daha hızlı başarıyla gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

Kuzey Amerika’nın bir ucundan diğer ucuna trenlerle, sadece 2020 yılında yaklaşık 700 milyar dolarlık ithalat, ihracat ve yurtiçi sevkiyatı gerçekleştirildi2. Geleneksel denetim süreçleri vagon başına ortalama 8 dakika sürüyor ve bu plansız duraklamalar demiryolu şirketlerine milyonlarca dolara mal oluyor. Duos Technologies, bu süreci kolaylaştırmak için rip® (Railcar Inspection Portal) vagon muayene portalını hayata geçirdi. Sağlamlaştırılmış Dell EMC PowerEdge sunucular ve Dell EMC PowerVault depolama sistemleriyle desteklenen rip®, tam hızda hareket eden 120’den fazla vagonu sekiz dakikada denetleyebiliyor. Bu gerçek zamanlı analitikler, müşterilerin güvenliği artırmasına, bakım doğruluğunu artırmasına ve maliyetleri düşürmesine yardımcı oluyor.

Duos Technologies CEO’su Charles Ferry, “Amacımız, makine öğrenimini, yapay zekayı ve video analitiğini bir araya getiren akıllı çözümler aracılığıyla endüstrileri dönüştürmek. Bu çözümlerin arkasındaki altyapı, işimiz için kesinlikle kritik önem taşıyor. Dell Technologies, demiryolu müşterilerimizin uç noktalardaki verilerinin değerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olan çözümler ve hizmetler sunuyor. Birlikte trenlerin durmadan yollarına devam etmelerini ve gidecekleri yere daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.