Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dgpays’den Amerikan teknoloji şirketi ZMBIZI ile önemli iş birliği

Dgpays, ABD’li teknoloji şirketi ZMBIZI ile önemli bir iş birliği gerçekleştiriyor. Anlaşma kapsamında akıllı telefonların POS cihazı olarak kullanılmasına imkan veren Dgpays uygulaması DgPOS, ZMBIZI telefonlarında kullanılabilecek. 

7Dgpays’den Amerikan teknoloji şirketi ZMBIZI ile önemli iş birliği

Dgpays, ABD’li teknoloji şirketi ZMBIZI ile önemli bir iş birliği gerçekleştiriyor. Anlaşma kapsamında akıllı telefonların POS cihazı olarak kullanılmasına imkan veren Dgpays uygulaması DgPOS, ZMBIZI telefonlarında kullanılabilecek. 

Yerli fintechlerin liderlerinden Dgpays, Amerikalı teknoloji şirketi ZMBIZI ile uluslararası ödeme sistemlerinin de dahil olduğu önemli bir iş birliği gerçekleştiriyor. Anlaşma kapsamında Dgpays’in yenilikçi kart kabul çözümü DgPOS (SoftPOS uygulaması), ZMBIZI akıllı telefonlarında POS cihazına ihtiyaç kalmadan bağımsız bir POS uygulaması olarak kullanılabilecek. Sistemin 2023 başında devreye girmesi planlanıyor.

Android işletim sistemi barındıran herhangi bir cihazın POS cihazı olarak kullanılmasına imkan veren DgPOS sayesinde, ZMBIZI telefon sahipleri kart kabul işlemlerini telefonları üzerinden gerçekleştirebilecek. Tek seferde GooglePlay üzerinden indirilebilen DgPOS uygulaması yüklendikten sonra, banka tarafından oluşturulan kullanıcı adı ve şifre ile aktive edilerek kart, saat, dijital cüzdan gibi temassız herhangi bir aracın ödemelerde kullanımına imkân sağlıyor. Bu sayede mikro ve küçük işletmelerin finansal ekosisteme dahil edilmesi ve milyonlarca yeni müşteri potansiyelinden faydalanarak satış hacimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Tap to Phone da denilen kart kabul çözümünün spekleri, sertifikasyonu ve piyasada satabilmek için son kullanıcı onayları ise uluslararası ödeme sistemleri tarafından veriliyor.

Tüm dünyada kullanılabilecek

ZMBIZI’ye özel olarak geliştirilen bir sistemle, ABD ve Kanada’da üye işyeri olmak için bankaya fiziki olarak başvurmaya gerek kalmadan, bilgi ve dokümanları uygulama üzerinden bankaya göndererek 8 dakika içinde onay bilgisi alınacak. İşletme, bankadan aldığı kullanıcı adı ve şifreyle DgPOS uygulamasını kolayca aktive ederek ZMBIZI cihazını POS’a çevirebilecek.

Sistem, temassız uluslararası ödeme sistemleri uyumuyla, coğrafi sınır olmaksızın dünyanın her yerinde kullanılabiliyor. Eğer bulunulan ülkedeki temassız taban limit tutarını aşan bir alışveriş yapılıyorsa, ekranda PIN giriş klavyesi oluşuyor. Kart sahibi bu ekrana PIN kodunu girerek normal POS işlemi gibi alışverişini tamamlıyor.

Mobil donanım, sosyal amaç ve fintech’i tek noktada birleştiren ABD’li teknoloji şirketi ZMBIZI, kendi Debit kartıyla birlikte gelen yeni Android işletim sistemi tabanlı akıllı telefonunu geçen yıl piyasaya sürmüştü. Sistem, işletmelerin mobil ödeme alabilecekleri akıllı bir satış noktası oluşturabilmelerine imkân sağlıyor.

Dgpays Genel Müdürü Hasan Kaya

Kaya: “İnovatif, güvenli ve hızlı bir ödeme çözümü sunuyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Dgpays Genel Müdürü Hasan Kaya “Temassız ödemelerin kullanımı, pandemiyle beraber katlanarak arttı. Bu değişim son tüketiciyi etkilerken, her sektörden şirketlerin de ticari faaliyetlerinin dijitale taşınmasına yol açtı. İnovatif DgPOS ürünümüz; telefona entegre ödeme çözümleri sayesinde herhangi bir ekipman gerektirmeden, güvenli ve hızlı alışveriş imkanı sunuyor. DgPOS’un ülkemiz sınırlarını aşarak Amerika’da teknoloji şirketi ZMBIZI tarafından kullanılacak olmasından gurur duyuyoruz. Ürünümüz sayesinde POS cihazı alamayan binlerce mikro işletme sahibi, işlemlerini kolayca telefonları üzerinden yapabilecek. Bundan sonra da hız kesmeden finansal teknoloji alanındaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimizde; hem ülkemizde hem de yurtdışında önemli iş birlikleri bulunuyor. Çok yakında Amerika’da imza attığımız çok daha büyük bir anlaşmayı da duyuracağız” dedi.

Dgpays hızla dijitale taşınan ticari faaliyetlerin finansal altyapısını kurarak, mobil ödeme çözümleri, elektronik cüzdan, yeni nesil POS gibi finansal teknolojilerin tüm kurumlar için kolay erişilebilir olmasını sağlıyor. Teknoloji geliştirmenin yanı sıra müşterilerine her konuda danışmanlık hizmeti ve operasyonel servis desteği de sunuyor.