Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

DOCOMO Digital, Razer’ı Vodafone Türkiye aboneleriyle buluşturuyor

Dünyanın oyun ve eğlence alanında en büyük bağımsız sanal kredi cüzdanı Razer Gold, mobil ticaretin öncü kuruluşu DOCOMO Digital'in de desteğiyle Vodafone Türkiye ile şimdi canlı yayında.

 

DOCOMO Digital, Razer’ı Vodafone Türkiye aboneleriyle buluşturuyor

Dünyanın oyun ve eğlence alanında en büyük bağımsız sanal kredi cüzdanı Razer Gold, mobil ticaretin öncü kuruluşu DOCOMO Digital’in de desteğiyle Vodafone Türkiye ile şimdi canlı yayında. DOCOMO Digital, Razer Gold’u doğrudan operatör faturalandırması ve dijital cüzdanlar aracılığıyla kullanıma sunmak için geçen yıl Razer ile stratejik bir ortaklık yaptığını duyurmuştu. Kullanıcılar, artık Vodafone Türkiye aracılığıyla Razer Gold’dan çeşitli oyun pinlerini ve sanal oyun kredilerini kolaylıkla satın alabilecek.

42.000’den fazla oyun ve eğlence başlığı altında kullanımda olan Razer Gold, oyun ve eğlence sektörünün Güneydoğu Asya, Latin Amerika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi gelişmekte olan pazarlarda gelir elde etmesinin başlıca yoludur. Razer Gold, oyun ve oyun içi içerik satın almak için kullanılabilir ve karşılığında Razer Silver ve özel oyun fırsatları ile ödüllendirilirsiniz. Yeni duyurulan ortaklığın bir parçası olarak, Vodafone Türkiye aboneleri özel indirimli bir fiyatla Razer’dan oyun içi krediler alacak.

DOCOMO Digital Ticari İşler Müdürü Jonathan Bennett, DOCOMO Digital Ticaret Direktörü Jonathan Bennett,

“Razer gibi aranan markaları iş ortağımız olan operatörlere getirme çabalarımız doğrultusunda hem Razer hem de Vodafone Türkiye ile olan ortaklıklarımızın büyüdüğünü görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Türkiye, Orta Doğu bölgesinde Razer için önemli bir pazar ve Vodafone Türkiye abonelerine ulaşabilmek, yolculuğumuzda atılmış büyük bir adımdır. Razer Gold Kıdemli Direktörü ve Başkanı Adisorn Phonnarut, “Daha fazla kişiye Razer Gold kazanma ve harcama konusunda kolay ve kullanışlı bir imkân sağlamak için Vodafone Türkiye ile birlikte çeşitli kampanyalar düzenleyeceğiz” dedi.

“Dünyanın dört bir yanındaki tüketicilere değer katmak için her zaman entegre ekosistemimizi kullanmanın yollarını arıyoruz. Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki oyun sektörü büyümeye devam ettikçe, oyuncular rekabetçi oyunları gerçek anlamda deneyimlemek için sadece doğru türde donanım ve yazılıma değil, aynı zamanda Razer Gold gibi hizmetlere de ihtiyaç duyacaktır. Artık Türkiye’deki oyuncular, Vodafone ile olan ortaklığımız aracılığıyla Razer Gold’un daha erişilebilir olmasıyla paralarının karşılığında daha fazla eğlenebilir ve Razer Silver ve daha özel oyun fırsatları ile ödüllendirilebilirler.”

Doğrudan Operatör faturalandırması, aboneler için satın alımlar üzerinde daha iyi bir şeffaflık ve kontrol sağlarken işlemlerin daha hızlı ve sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesine olanak sunduğu için, özellikle Orta Doğu bölgesindeki gelişmekte olan pazarlarda dijital hizmetler için giderek daha popüler hale gelen bir ödeme yöntemidir. Statista‘ya göre, 2021’de 356 milyon ABD Dolarına ulaşması öngörülen mobil oyunlar, Türkiye’de oyun sektörünün en büyük parçasıdır. Oyun sektöründe kullanıcı başına ortalama gelir (ARPU) 24,76 ABD Dolarıdır ki bu bölgedeki en yüksek rakamlardan biridir.