Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Drone İşinde Artık Sony ‘de Var!

Görüntü sensörleri ile büyük başarı elde eden Sony, bu alandaki başarısını, Aerosense isimli Drone şirketi ile güçlendirecek.

Görüntü sensörleri ile büyük başarı elde eden Sony, bu alandaki başarısını, Aerosense isimli Drone şirketi ile güçlendirecek.

Kamera sektöründe dünyanın en iyi markalarından biri olan ve en çok satan akıllı telefonlardan, iPhone modellerinde bile yer alan Sony görüntü sensörleri artık farklı bir alanda daha boy gösterecek.

Görüntü sensörleri alanındaki başarısını arttırmak için bugün çok önemli bir adım atan Sony, yeni bir sektöre daha katıldı. Bugün Japon robot markası ZMP ile ortak olarak Aerosense adındaki Drone şirketini kuran Sony, %50.5 değerindeki hissesi ile ürettiği Drone modellerinde kendi görüntü sensörlerini konumlandıracak.

Sony, Drone sektörüne Aerosense şirketi ile katıldı

İnsansız hava araçlarından çeşitli robotik teknolojilere kadar pek çok çalışmayı gerçekleştirmesi beklenen Aerosense şirketi, Ağustos ayı itibariyle faaliyete geçecek.

Bilinen yuvarlak Drone modellerinin yanı sıra, uçak ve daha farklı şekillerde Drone üretimi gerçekleştirecek Aerosense şirketinin aynı zamanda nesnelerin interneti alanıyla ilgili çalışmalar yapabileceği de belirtiliyor.

Şimdilik hakkında bu kadar bilginin paylaşıldığı Aerosense şirketinin ilk ürünlerinin 2015 yılı sonlarında duyurulabileceğini tahmin ediyoruz. Bakalım Aerosense şirketi ile Sony görüntü sensörleri, nasıl gelişme gösterecek?