Sosyal Medya

Eğitim

Dronmarket’ten, Bakırköy Drone Şenliği’nde Drone Toplama Eğitimi!

Türkiye’nin öncü drone teknolojileri platformu Dronmarket, 15 Haziran’da Bakırköy Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Bakırköy Drone Şenliği’nde standı ile yer alacak.

Dronmarket’ten, Bakırköy Drone Şenliği’nde lise öğrencilerine drone toplama eğitimi

Türkiye’nin öncü drone teknolojileri platformu Dronmarket, 15 Haziran’da Bakırköy Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Bakırköy Drone Şenliği’nde standı ile yer alacak. Şenliğe hazırlanan lise öğrencilerine sıfırdan drone toplama eğitimini ise, Dronmarket’in Mekatronik Mühendisi Furkan Yalçınkaya verdi.

Drone yarışması, yazılım kodlama atölyesi, 7’den 70’e drone uçurma atölyesi, model uçak ve drone sergisi ile sanatsal ve sportif faaliyetlerin gerçekleşeceği Bakırköy Drone Şenliği’nde Dronmarket’ te standı ile yerini alıyor.

Şenlik öncesi lise öğrencilerine sıfırdan drone toplama eğitimi ise Dronmarket Mekatronik Mühendisi Furkan Yalçınkaya tarafından verildi.

Dronmarket Mekatronik Mühendisi Furkan Yalçınkaya

Drone Pilotluğu’nun günümüzde gençler için yıldızı parlayan mesleklerden biri olarak dikkat çektiğini söyleyen Yalçınkaya şenlik için verdikleri eğitim hakkında;

“Öğrencilerimize verdiğimiz otonom drone toplama eğitimimiz kapsamında özellikle pratik uçuş eğitimlerine yoğunluk verdik. Oto pilot sistemini ve düzeneğini mühendislik detayında gösterdik, teorik eğitimler ile droneların çalışma mantığı üzerinde durduk. Eğitimde ayrıca, drone aksamlarının birleştirilmesi nasıl yapılır, hangi motor ile hangi pervane kullanılmalı, doğru kumanda seçimi nasıl olmalı gibi teknik konuları da anlattık” dedi.

Yalçınkaya ayrıca; günümüzde pek çok sektörde kullanılan droneların gençler arasında yeni bir spor dalı olarak da dikkat çektiğini, bu alandaki sporcuların yurt içi ve dışındaki üniversitelerden burs alabilme şansını yakaladığının da altını çizdi.