Sosyal Medya

Genel

DS E-Tense FE23’ten DS 7 E-Tense 4X4 360’a Teknoloji Transferi

Formula E’ye katılan ilk premium marka olan DS Automobiles, yol otomobillerinin gelişimini hızlandırmak için tamamen elektrikli yarış otomobili serilerindeki şampiyonluk başarısının tüm avantajlarından, Mayıs 2023’de Türkiye’de satışa sunulan DS 7 E-TENSE 4x4 360’da da yararlanıyor.

 

DS E-Tense FE23’ten DS 7 E-Tense 4X4 360’a Teknoloji Transferi

PİSTLERDEKİ DENEYİMİN YOLLARA AKTARILDIĞI SUV!

Formula E’ye katılan ilk premium marka olan DS Automobiles, yol otomobillerinin gelişimini hızlandırmak için tamamen elektrikli yarış otomobili serilerindeki şampiyonluk başarısının tüm avantajlarından, Mayıs 2023’de Türkiye’de satışa sunulan DS 7 E-TENSE 4×4 360’da da yararlanıyor. DS Automobiles’in tüm elektrikli modellerinde olduğu gibi, DS 7 E-TENSE 4×4 360 da doğrudan Formula E’den alınan teknolojileri kullanıyor. DS 7 OPERA E-TENSE 4×4 360, akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi, daha geniş iz açıklığı, daha alçak şasisi ve daha büyük frenlerle birlikte 360 HP’lik gücüyle şarj edilebilen hibrit verimliliğini yeni bir seviyeye taşıyor.

 

DS Automobiles, ABB FIA Formula E Şampiyonası’nın üreticilere açılmasından bu yana her sezon en az bir yarış kazanan tek marka oldu. 3 farklı jenerasyondaki yarış otomobilleriyle DS Performance, Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika’da 100 yarışta 4 dünya şampiyonluğu, 47 podyum ve 16 zafer elde etti. Özellikle zorlu bir şampiyonada, dünyanın en ünlü üreticilerinden bazılarıyla rekabet ederek kazanılan teknik uzmanlık ve deneyim, DS Automobiles için büyük bir avantaj sağlıyor. Yarışlar, DS Performance için yenilikleri deneyebileceği gerçek bir açık hava laboratuvarı görevi görüyor. Bu deneyim aktarımının en yeni örneklerinden DS 7 E-TENSE 4×4 360, Mayıs 2023 itibarıyla Türkiye yollarıyla da buluşmaya başladı.

Formula E’ye katılan ilk premium marka olan DS Automobiles, yol otomobillerinin gelişimini hızlandırmak için tamamen elektrikli yarış otomobili serilerindeki şampiyonluk başarısının tüm avantajlarından, Mayıs 2023’de Türkiye’de satışa sunulan DS 7 E-TENSE 4x4 360’da da yararlanıyor. Photoshoot DS7 during the 2023 Monaco ePrix, 7th meeting of the 2022-23 ABB FIA Formula E World Championship, on the Circuit de Monaco from May 4 to 6, 2023 in Monaco - Photo Joao Filipe / DPPI

DS Performance, Jean-Eric Vergne ve Stoffel Vandoorne tarafından kullanılan DS E-TENSE FE23’ün enerji geri kazanım sistemi ve şanzıman dahil olmak üzere arka motor ünitesi, soğutma sistemi, elektrik sistemi ve arka süspansiyon gibi bir dizi fiziksel parçasının yanı sıra enerji yönetimini optimize eden yazılım ve algoritmalarını da üretti. DS Performance’ın Formula E aracılığıyla öğrendiği her detay, DS Automobiles’den E-TENSE uzantılı yol versiyonlarını üretenlere aktarılıyor. Yeni DS 7 E-TENSE 4×4 360, doğrudan Formula E’den alınan bir enerji geri kazanım sistemi kullanıyor. Önceki modellerdeki altyapıdan daha verimli olan sistem, fren pedalına uygulanan basıncı analiz ederek yönetimi optimize ediyor ve benzersiz fren kalitesi sunuyor. Enerji geçişinde öncü olan DS Automobiles, tüm çalışanlarıyla birlikte düzenli yazılım ve donanım iyileştirmeleriyle elektrik enerjisine geçiş sürecindeki gelişmeleri takip ediyor. Takımlar ve sürücüler bazında toplam 4 Formula E Şampiyonluğu kazanan üretici, şimdiden yollarda CO2 emisyonu olmayan bir geleceği hedefliyor. Bu kapsamda DS Automobiles, 2024’ten itibaren %100 elektrikli segmente dahil olacak modellerine odaklanıyor.

 

DS Automobiles CEO’su Béatrice Foucher; “Formula E şampiyonası üreticilere açıldığından beri, elektrikli serimizin gelişimini hızlandırmak ve DS Automobiles profilini büyütmek amacıyla bu yenilikçi yarışmaya katılma kararı aldık. 2015’ten bu yana, 4 dünya şampiyonluğumuz ve şampiyonanın gittiği tüm kıtalarda kazandığımız birçok zaferin de ortaya koyduğu gibi, edindiğimiz uzmanlık, hayata geçirdiğimiz sürekli teknoloji transferi sayesinde müşterilerimize doğrudan fayda sağlıyor. Çünkü dünyanın en önemli %100 elektrikli araç şampiyonasındaki başarımızın asıl kazananı; müşterilerimizdir” dedi.

 

DS Performance Direktörü Eugenio Franzetti; “Motorsporları her zaman olağanüstü bir araştırma ve geliştirme aracı olmuştur. Otomobil endüstrisindeki bir elektrik devriminin merkezinde olduğumuz düşünülürse, bu tespit bugün daha da doğru kabul ediliyor. Formula E, elektrik enerjisine geçişi hızlandırmak ve gerekli ince ayarları yapmak açısından çok yararlı bir laboratuvar. Motorsporları sayesinde, DS Performance, motor ve invertör gibi, zamanla daha küçük ve daha verimli hale gelen fiziksel parçaların yanı sıra, ultra güçlü enerji geri kazanım yazılımı da geliştirildi. Tüm bu deneyim, mevcut elektrikli serimize dahil edildi ve markanın yakında çıkacak %100 elektrikli otomobillerinde de kendini gösterecektir” dedi.

DS Automobiles’in Formula E’ye katılmasından bu yana ulaşılan önemli başarılar:

  • 100 yarış
  • 4 şampiyonluk
  • 16 zafer
  • 47 podyum
  • 22 pol pozisyonu

 

DS 7 OPERA E-TENSE 4X4 360 Türkiye’de!

 

Seyahat sanatının önde gelen temsilcisi DS 7 modelindeki seçenekler, Mayıs 2023’de satışa sunulan DS 7 OPERA E-TENSE 4X4 360 ile en üst seviyeye taşınıyor. DS 7 OPERA E-TENSE 4X4 360, özel donanımlarıyla Premium SUV segmentindeki benzersiz konumunu güçlendiriyor. 4.593 mm uzunluğunda, 1.906 mm genişliğinde ve 1.625 mm yüksekliğindeki DS 7 OPERA E-TENSE 4X4 360, 2.738 mm’lik aks mesafesiyle geniş bir iç mekan sunuyor. Ayrıca standart konumdayken 555 litrelik bagaj hacmiyle de tüm ihtiyaçları karşılayabilecek yükleme hacmi, elektrikli ayarlanabilen sırtlık eğimi ve katlanabilen arka koltuk sırtlıklarıyla kademeli olarak genişletilebiliyor. 360 HP’lik versiyonun Grand Touring ruhu, DS PERFORMANCE tarafından gerçekleştirilen özel geliştirmelerle destekleniyor. Bu versiyonun şasisi 15 mm alçaltılırken, iz açıklığı da önde 24 mm, arkada ise 10 mm genişletildi. DS PERFORMANCE logolu dört pistonlu kaliperlerle ön frenler 380 milimetre çapa ulaştırıldı. Tüm bu geliştirilmeler sonucunda, otomobilin yaya güvenliğine katkı sağlayan “Soft Nose” ön tasarımında ve elektrikli olarak açılıp-kapanan bagaj kapağındaki DS PERFORMANCE logoları da diğer DS 7 modellerinden farklılaştırıldığını gösteren ince detaylar arasına ekleniyor.

 

DS 7 OPERA E-TENSE 4×4 360’da, 200 HP gücündeki benzinli motoru ile dört tekerlekten çekiş sağlayan ön ve arka akslardaki 110 ile 113 HP gücündeki elektrikli motorlar, şarj edilebilir hibrit segmentinde referans olacak bir güç-ağırlık oranı sağlıyor. Sistemin maksimum tork değeri 520 Nm olan DS 7 OPERA E-TENSE 4×4 360, 2.021 kg’da tutulan ağırlığı ile sınıfında lider performansıyla öne çıkıyor. Elektrik motorları ile 14,2 kWh kapasiteli batarya birleştiğinde, tamamen elektrikli olarak, 62 km’ye (WLTP şehir içi döngü) ve 57 km’ye (WLTP-birleşik döngü) kadar menzil sunabilirken, otoyol koşullarında güvenli sürüş sağlayabilecek şekilde 140 km/sa tamamen elektrikli azami sürate erişebiliyor. DS 7 OPERA E-TENSE 4×4 360, sadece 40 g/km CO2 (WLTP ağırlıklı birleşik döngü) emisyonu ve 1,8 lt/100 km (WLTP ağırlıklı birleşik döngü) yakıt tüketimi sunuyor. 21 inçlik BROOKLYN isimli jantları saran 245/35 R21 ölçüsünde Michelin Pilot Sport 4S lastiklerle donatılan DS 7 OPERA E-TENSE 4×4 360, 0-100 km/sa hızlanmasını 5,6 saniyede tamamlıyor.