Sosyal Medya

Otomobil

DS E-TENSE PERFORMANCE, 2023 GQ Otomobil Ödülleri’nde “Yılın Konsepti” seçildi

DS Automobiles tasarımını ve Formula E’den aktarılan elektrik teknolojisinin geleceğini gözler önüne seren DS E-TENSE PERFORMANCE, 2023 GQ Otomobil Ödülleri’nde “Yılın Konsepti” seçildi.

 

DS E-TENSE PERFORMANCE, 2023 GQ Otomobil Ödülleri’nde “Yılın Konsepti” seçildi

 

DS Automobiles tasarımını ve Formula E’den aktarılan elektrik teknolojisinin geleceğini gözler önüne seren DS E-TENSE PERFORMANCE, 2023 GQ Otomobil Ödülleri’nde “Yılın Konsepti” seçildi.

Karbon monokok şasili konsept, toplamda 815 beygir gücüne sahipken, dört tekerlekten çekişli aktarmasıyla 0-100 km/sa hızlanmasını 2 saniyeden daha kısa sürede tamamlayabiliyor. DS E-TENSE PERFORMANCE’daki şasi, güç ünitesi ve bataryalar, yenilikçi teknolojiler sunarak, gelecek nesillerin yüzde 100 elektrikli E-TENSE üretim modellerinin geliştirilmesine öncülük ediyor.

 

DS E-TENSE PERFORMANCE, Şubat ayında Londra’da düzenlenen 2023 GQ Otomobil Ödülleri’nde “Yılın Konsepti” seçildi. Bu yıl sadece elektrikli veya şarj edilebilir hibrit araçlara verilen ödüller, ilham veren, ilgi çekici, otomotiv bütünlüğüne sahip ve jürinin nabzını yükselten araçları seçmeye odaklandı.

 

 

DS E-TENSE PERFORMANCE, DS Automobiles’in motorsporları departmanı DS Performance tarafından, markanın çifte şampiyonluk kazanan Formula E programıyla bağlantılı, yüksek performanslı bir laboratuvar olarak geliştirildi. DS E-TENSE PERFORMANCE’ta elektrikli yarış araçlarında bulunan elektrik motorlarının aynısı kullanılıyor. Toplamda 815 beygir ve 8.000 Nm’lik muazzam bir tork üreten DS E-TENSE PERFORMANCE, 0’dan 100 km/sa hıza sadece 2 saniyede ulaşabiliyor. 350kW’lık şarj kullanılarak aracın bataryaları sadece 5 dakikada tam şarjlı hale getirilebiliyor. Prototipte ayrıca geleneksel fren diskleri ve balataları kullanmak yerine gelecekteki modellerde rejeneratif frenlemenin tek başına yeterli olup olmadığı araştırılarak, elektrikli araçların geleceğine de ışık tutuluyor. Rejeneratif frenleme çoğu elektrikli araçta zaten mevcut olmasına rağmen, teknoloji şu anda geleneksel disk frenleri tamamlamak için kullanılıyor. Ancak DS E-TENSE PERFORMANCE, DS Automobiles’in rejeneratif frenlemenin araçları yavaşlatmak ve bu süreçte bataryanın daha iyi şarj edilmesine yardımcı olup, geleneksel teknolojiyi ortadan kaldırmak açısından tek yöntem olup olamayacağını keşfetmesine olanak tanıdı.

DS E-TENSE PERFORMANCE, 2023 GQ Otomobil Ödülleri’nde “Yılın Konsepti” seçildi

GQ Yardımcı Editörü Paul Henderson: “DS’in bir sırrı var: Son derece makul fiyatlara şık ve seçkin modeller üretmedikleri zamanlarda, biraz yaramazlık yapmayı seviyorlar. Tasarımcılarını özgür bırakarak, en çılgın fikirleri hayata geçirmelerine ve sonuçların DS E-TENSE PERFORMANCE gibi muhteşem konsept araçlara dönüştürmelerine izin veriyorlar. Bu dudak uçuklatan 815 beygirlik tamamen elektrikli coupe, Formula E teknolojisiyle donatıldı ve 0-100 km/sa hıza 2 saniyeden daha kısa sürede çıkabiliyor. Aynı zamanda ‘Deneysel Renk Değiştirebilen’ boya da kullanılıyor.”

© LAURENT NIVALLE DS E-TENSE PERFORMANCE, 2023 GQ Otomobil Ödülleri’nde “Yılın Konsepti” seçildi

DS Automobiles İngiltere Genel Müdürü Julie David: “GQ jürisinin DS E-TENSE PERFORMANCE prototipinin parlaklığını, DS markasının ve gelecekteki yol araçlarımızın yarınını takdir etmesinden çok memnunuz. 2024’ten itibaren piyasaya süreceğimiz her yeni model elektrikli olacak ve tüm yol otomobillerimiz doğrudan DS Performance Formula E programı tarafından geliştirilen teknolojiden yararlanacak.”

 

DS E-TENSE PERFORMANCE, 2023 GQ Otomobil Ödülleri’nde “Yılın Konsepti” seçildi

DS Performance Direktörü Eugenio Franzetti: “Motorsporları her zaman, yol otomobillerini geliştirmek için yarışlarda kazanılan deneyimleri kullanan olağanüstü bir araştırma ve geliştirme aracı olmuştur. Aynı şekilde, konsept otomobiller, geleceğin otomobillerine her gün ilham veren gerçek teknoloji ve tasarım laboratuvarlarıdır. DS E-TENSE PERFORMANCE, motorsporlarından elde edilen deneyim ile geleceğin otomobilleri öngörüsünün muhteşem birleşimidir. Doğrudan bir Formula E aracından türetilen bu prototip, DS Automobiles’in yüzde 100 elektrikli otomobillerinin kısa sürede ne kadar ileri gideceğini gösteriyor.”