Sosyal Medya

Donanım

Dünyanın En hızlı Bağlantısı ! Thunderbolt 3 Tanıtıldı!

Intel tarafından Computex 2015 Taipei etkinliği kapsamında dünyanın en hızlı bağlantı çözümü Thunderbolt 3 tanıtıldı.

Intel tarafından Computex 2015 Taipei etkinliği kapsamında dünyanın en hızlı kablolu bağlantı çözümü Thunderbolt 3 tanıtıldı.

İşte Dünyanın En hızlı Bağlantısı ! Thunderbolt 3 !

Tayvan’da yapılan etkinlikte Intel çok önemli bir duyuru gerçekleştirdi ve yeni nesil hız konusunda rakip tanımıyacak Thunderbolt 3 bağlantısını açıkladı.

USB 3.1’den 4 kat daha hızlı olan Thunderbolt 3, 40 Gbps hızda veri aktarımı yapabiliyor.

Peki yeni nesil Thunderbolt 3 bağlantısının detayları neler?

01-thunderbolt-3-usb-type-c

Yeni nesil Thunderbolt 3 bağlantı noktası, USB 3.1 desteği ile geliyor ve kendisinden önce duyurulan bir USB Type-C girişine sahip yeni Macbook ile uyumlu olan Thunderbolt 3, 2 adet 4K ekrana görüntü aktarımı yapabiliyor.

USB 3.0’dan 8 kat daha hızlı çalışacak Thunderbolt 3 , USB 2.0’dan ise yaklaşık 80 kat daha hızlı veri aktarımı yapacak bu sayede hız konusunda oldukça iddaalı olduğunu gösteriyor..

Yeni nesil Thunderbolt 3 Type-C yapıdaki USB 3.1, PCI Express ve DisplayPort ile uyumlu olacak ancak eski nesil Thunderbolt bağlantıları için ek bir aparat gerekecek.

02-thunderbolt-3-usb-type-c

Thunderbolt 3, eski nesile kıyasla fazladan 100 W güç aktarımı yapabiliyor. bu özelliği sayesinde kendisine bağlı akıllı cihazları daha hızlı şarj edecek.

Thunderbolt 3 ile ilgili tüm görselleri burada görebilirsiniz.