Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dünyanın ilk Gerçek Dokunmatik Tableti !

İşte karşınızda Blitab "görme engelliler için iPad" olarak tanımlanıyor ve dünyanın ilk gerçek dokunmatik tableti olarak tarihe geçti.

İşte karşınızda Blitab “görme engelliler için iPad” olarak tanımlanıyor ve dünyanın ilk gerçek dokunmatik tableti olarak tarihe geçti.

Dünyada ilk kez tamamen sıvı bazlı kabartmalardan oluşturulan ve görme engelli alfabesi kullanılarak grafik ve haritalar oluşturulan bir tablet geliştirildi.

Blitab tamamen yada yarı görme yetisine sahip insalar için bir umut ışığı oldu.

Avurturya merkezli Blitab Teknoloji şirketi devrim niteliğindeki bu teknoloji ile görme engellileri dijital çağa açmak için bir fırsat yaratacak.

braille-tablet-blind-blitab-slavev

Ayrıca şirket bir sonraki safhada görme engelli alfabesi kullanan akıllı telefon üretmek istiyor.

Blitab teknoloji kurucularından Slavi Slavev Paris’teki Hello Tomorrow Conference ‘ında “Biz kör ve görme engelli insanlar için ilk dokunsal tablet yaratıyoruz. Bu devrimci yenilik ile biz büyük bir sorunu çözmek istiyoruz” dedi.

Blitab tablet yazı ve kabartma görüntüler oluşturmak için sıvı kabarcıkları kullanıyor. İlgili teknoloji sayesinde Usb üzerinden görme engelli alfabesine dönüştürülüyor.

braille-smartphone-tablet-ipad-ereader

Slavev şu anda piyasada 40 yıl önce geliştirilmiş ve tek satır üreten çözümler mevcut.O zamandan buyana hiç kimsenin bu konuda yenilikçi bir tavır sergilemediğini belirtti.

Blitab henüz prototip aşamasında olsa da Eylül 2016 ‘da piyasaya ilk sürümü çıkarılması bekleniyor.

Slavev ayrıca “Biz görme engelli insanlar akıllı telefonlar ve tablet ile yaşadığımız dijital çağa dahil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu içinde web ‘te gezinmek, insanların internette yaptığı her şeyi uygun bir şekilde algılamalarını sağlamak ve hatta okumak için kitap satın alması da dahil ” dedi.

Ayrıca ek bir bilgi olarak tüm dünya genelinde mevcut kitapların görme engelli alfabesine çevrilmesi maliyetli olduğu için tüm kitapların sadece ve sadece % 1 ‘i dönüştürülebilmiş olduğunu düşünürsek durumun gerçekten bir devrim niteliğinde olduğunu anlamak kolaylaşır.

Kim bilir belki ileride Apple,Samsung ve Google gibi teknoloji devi şirketler buna çok daha uygun bir çözüm bulabilir.