Sosyal Medya

Mobil

Dünyanın ilk Katlanabilen Telefonu “The Royole FlexPai”

Tüketici Elektroniği Şirketi Royole Samsung'tan Rol Çaldı. FlexPai Dünyanın ilk Katlanabilen Akıllı Telefonu Oldu.

The Royole FlexPai, Dünyanın ilk Katlanabilen Telefonu

Royole FlexPai mükemmel görünümlü bir telefon değil, ancak esnek ekranı reklamı yapılan gibi çalışıyor.

Samsung kendi katlanabilir akıllı telefon-tablet melezi bir ürününü yakında zamanda duyurabilir. Uzun zamandır bekliyoruz da. Ancak tüketici elektroniği şirketi bir anlamda Samsung’tan rol çaldı. The Royole FlexPai olarak adlandırılan 7.8 inçlik hibrit cihaz, 180 derece katlanabilir ve bir tabletten bir telefona dönüşebilir, her ne kadar hantal olsa da.

Dün akşam San Francisco’da gerçekleşen bir etkinlikte Royole, FlexPai’nin gerçekten elinizde tatabileceğiniz yada tutmamız gereken bir sürümünü çıkardı. Cihazın katlama özelliği reklamı yapılan gibi çalışıyor.

 

 

ncak üstün amiral gemisi telefon özelliklerinden ve kaliteden ciddi şekilde ödün verilmiş hissettiriyor. Yine de cihaz bir video ve konsept aşamasında değil, gerçek bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Gerçekten dünyanın ilk katlanabilir cihazı olarak tanımlanabilir.

The Royole FlexPai Özellikleri

FlexPai Çin’de 8.999 Yuan’dan başlayan fiyatlar veya Amerika’da ise 1300 dolar satış fiyatı ile tüketicilere sunulacak. Cihaz 128 GB depolama alanı sunuyor ancak 150 dolar ek maliyet ile bu 2 katına çıkarılabilir. Opsiyonel olarak 2GB tan 8GB’a kadar RAM seçenekleri olacak.

Diğer özelliklere gelince, cihaz 2.8Ghz, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci ile geliyor, ekran çözünürlüğü tamamen genişlediğinde 1920 x 1440 ve 3,800 mAh pil ile geliyor.

Hem tüketici modeli hem de geliştirici sürümü, şu anda Royole’in web sitesinde ön sipariş için hazır. Royole, Çin tüketici modelinin ve geliştirici sürümünün Aralık ayında gönderilmek üzere planlandığını söyledi.

Cihazın ilk nesil bir cihaz olduğunu söylemek gerekiyor. Uygulama performansları biraz göreceli, Android 9.0 bazlı WaterOS işletim sistemi yer alıyor. Yazılım tarafında ciddi geliştirmeler gerekiyor olsa da, kırılmaz esnek AMOLED ekranı katlanmaya dayanıklı mı onu zaman gösterecek. Makul bir batarya ile donatılmış. Şirket yetkilileri 200.000 kez katlanmaya dayanıklı deniyor.

Ancak bu örnekten yola çıkarak ben katlanabilen akıllı telefon kullanmayı ister miyim? ondan biraz şüpheliyim.