Sosyal Medya

Donanım

Dynabook Portégé Serisinde Yeni 12. Nesil Intel Core Seçeneği 

Dynabook, Portégé X30W-K ve Portégé X30L-K olmak üzere iki yeni dizüstü bilgisayar modelini duyurdu. Portégé X30W-K ve Portégé X30L-K...

Dynabook Portégé Serisinde Yeni 12. Nesil Intel® Core™ Seçeneği

  • Dynabook’un hibrit çalışma için tasarlanan Portégé cihazları, daha hızlı işlemci teknolojisiyle yükseltildi.
  • Yeni seriyi cihazlar için kapsamlı ve esnek bağlantı sunan Thunderbolt 4 Dock bağlantı istasyonu tamamlıyor.

Dynabook, Portégé X30W-K ve Portégé X30L-K olmak üzere iki yeni dizüstü bilgisayar modelini duyurdu.

Dönüştürülebilir bir model olan Portégé X30W-K, 979 gram* ağırlığı ve 13,3 inç ekranıyla dikkat çekiyor. Portégé X30L-K ise günümüz mobil çalışanlarının tüm ihtiyaçlarını karşılayan ince, hafif ve eksiksiz bir araç seti sunuyor. Her iki cihaz da dayanıklılık, hafiflik ve güç arasındaki mükemmel dengeyi sağlamak için hafif magnezyum alaşımlı bir kasayla üretildi. Özel olarak tasarlanan Airflow soğutma sistemi, kullanıcısına daha fazla soğutma, stabilite ve konfor sunmak için yüksek kauçuk taban gibi üstün özellikleriyle her iki cihazın da optimum sıcaklıkta çalışmasına olanak tanıyor.

Eşsiz hız ve çeviklik

Her iki model de Windows 11 Pro ile birlikte geliyor ve güçlerini 28 watt’lık, i7 dahil olmak üzere, en son 12. nesil Intel® Core™ işlemcilerden alıyor. Günümüz mobil çalışanlarının üretkenlikleri göz önünde bulundurularak tasarlanan X30W-K, 5200 MHz 32 GB’a kadar çift kanallı LPDDR5 bellek ve ultra hızlı PCIe Gen4 SSD depolama (1 TB’a kadar) seçenekleriyle donatıldı. 904 gram* ağırlığıyla dikkatleri üzerine toplayan X30L-K ise yoğun veri kullanımına sahip iş uygulamalarının sürekli yüksek hızda çalışabilmesine olanak tanımak için ultra hızlı PCIe Gen4 SSD depolama (1 TB’a kadar) ve 32 GB’a kadar 4800 MHz LPDDR5 çift kanallı bellek seçenekleriyle donatıldı. Her iki cihaz da Intel® Iris® Xe sayesinde yüksek grafik performansı sunuyor.

Mobil çalışanlar için mükemmel yol arkadaşı

13¹ saate kadar pil kullanım süresine sahip olan X30W-K, uzun süre şarj etme ihtiyacı duyulmadan rahatça kullanılabiliyor. X30L-K’nin pil kullanım süresi ise 11¹ saate kadar. Hızlı şarj özelliği sayesinde yalnızca 30 dakika içinde yüzde 40’a kadar şarj edilebiliyor ve bir iş günü rahatça prize takma ihtiyacı duymadan kullanım sunuyor. Yüz ve parmak izi biyometrik etkinleştirme sayesinde bir saniyeden kısa bir sürede açılıyor ve çalışmaya hazır hale geliyor.

Geliştirilmiş ses ve görüntü

Yeni hibrit çalışma modeliyle birlikte birçok çalışan çevrimiçi toplantılarda daha fazla zaman harcamaya başladı. Yeni X30W-K modeli, harman/kardon hoparlörler ve Dolby Atmos ile yüksek kaliteli ses sunarken, çift gürültü önleyici mikrofon ve yapay zekâ destekli gürültü azaltma sayesinde arka plan seslerinden kaynaklanan bozulmayı en aza iniyor. Web kamerası ve yansıma önleyici kaplamaya sahip yüksek çözünürlüklü 8 MP web kamerası, nereye bağlanırlarsa bağlansınlar tüm kullanıcılar için yüz yüze toplantı hissi sağlıyor.

Dynabook Europe GmbH Başkanı Damian Jaume,

“Premium Portégé X Serisi ile mobil bilgi işlem alanında en iyisini sunmaya devam ediyoruz. Büyük bir değişimin yaşandığı bir dünyada yaşıyoruz ve pandeminin başlamasından bu yana hayatımızda dönüşen ve artan talepler, kullanıcıların yalnızca bu yaşam tarzına uymalarına olanak tanıyan değil, aynı zamanda geliştiren cihazlara ihtiyaç duymaları anlamına geliyor” dedi.

Baştan aşağı yenilenen tasarım

Her iki cihaz da güç, hafiflik ve dayanıklılığın mükemmel bir kombinasyonunu sunan magnezyum alaşımlı bir kasa ile ustalıkla tasarlanmış. Üç tarafı da dar çerçeve, boyut ve taşınabilirlikten ödün vermeden ekran alanını en üst düzeye çıkarıyor. Full HD Sharp IGZO yansımasız dokunmatik ekran, düşük güç tüketiyor ve 400 NIT’e kadar yüksek parlaklık sunuyor. X30W-K, 360º dönüştürülebilir formatı ile bilgisayar veya tablet olarak kullanılabiliyor. X30L-K, daha iyi iş birliği için tamamen düz olacak şekilde açılabiliyor. Arkadan aydınlatmalı çerçevesiz klavye tasarımı, Precision TouchPad ve parmak izi okuyucu özelliğine sahip isteğe bağlı SecurePad gün boyu rahat çalışma sağlıyor.

Her iki cihaz da yoğun MIL STD 810H testinden geçerek fiziksel sağlamlıklarını kanıtladı. Bunun bir kanıtı olarak, Portégé X30W-K ve X30L-K, Dynabook’un benzersiz cihazın bir yıllık garanti süresi içinde bozulması durumunda, müşterilere ücretsiz onarım ve tam para iadesi sağlayan Güvenilirlik Garantisi ile birlikte geliyor.

Önce güvenlik

X30W-K ve X30L-K, Microsoft’un “güvenli çekirdek” cihaz gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlandı. Özel olarak tasarlanan BIOS, yüz ve parmak izi kimlik doğrulamasından oluşan kombinasyonu, her geçen gün artan siber tehditlere karşı güçlü bir savunma sağlarken, web kamerası kapağı ve güvenlik kilidi yuvası daha fazla güvenlik sunuyor.

Ödünsüz bağlantı

Hibrit çalışma modeline geçişle birlikte bağlantı seçenekleri her zamankinden daha önemli hale geldi. X30W-K ve X30L-K, gelişmiş bağlantı seçenekleriyle bu ihtiyacı fazlasıyla karşılıyor. Her iki modelde de iki adet Thunderbolt 4 özellikli USB-C bağlantı noktası bulunuyor. Bu sayede çalışanlar bu iki bağlantı noktasını şarj, veri aktarımı ve bağlantı için kullanabiliyor. Hızlı ve güvenilir bir kablosuz bağlantı için Intel® AX211 2×2 Wi-Fi 6E ve hareket halindeyken en iyi bağlantı deneyimi için Bluetooth 5.2 teknolojilerini destekliyor. İsteğe bağlı LTE destekli bir modelin bu yıl içinde piyasaya sunulması planlanıyor.

Yeni Thunderbolt 4 Dock

Yeni duyurulan Dynabook Thunderbolt 4 bağlantı istasyonu, en çok ihtiyaç duyulan cihazlar için kapsamlı ve esnek bağlantı sunuyor. Thunderbolt 4, 2xHDMI ve 2xDisplay bağlantı noktası üzerinden dört adet 4K ekran ya da ek Thunderbolt 4 DFP bağlantı noktası üzerinden dört adet USB-C ekran bağlanmasına olanak tanıyor. 8K’ye kadar tekli video çözünürlüğü, USB3.2 Gen1’den 8 kata kadar daha hızlı (40 Gbps) yüksek aktarım hızı ve 90 W’a kadar hızlı şarj olanağı sunuyor.

Portege X30W-K, X30L-K ve Thunderbolt 4 Dock, Nisan 2022’den itibaren satışa sunulacak. Dynabook serisi hakkında daha fazla bilgi için: https://tr.dynabook.com/laptops/portege/