Sosyal Medya

Eğitim

e-okul ne zaman kapanıyor? VBS e-Okul not, devamsızlık bilgisi

Veli Bilgilendirme Sistemi VBS not girişinin kapanış tarihine yönelik araştırmalar başladı. Ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 16 Haziran 2023'ten birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.

e-okul ne zaman kapanıyor?

Veli Bilgilendirme Sistemi VBS not girişinin kapanış tarihine yönelik araştırmalar başladı. Ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 16 Haziran 2023‘ten birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.

Karne gününün yaklaşmasıyla birlikte e-okul not girişinin kapanma tarihine yönelik araştırmalar başladı, e*okul not girişi karnelerin veriliş tarihi olan 16 Haziran tarihinden birkaç gün önce kapanıyor. e Okul için not girişinin tamamlanması sıklıkla e- Okul kapanması olarak tanımlanabiliyor ancak sistem bakım ve onarım dönemleri dışında kesintisiz olarak hizmet veriyor.

E-OKUL NOT GİRİŞİ NE ZAMAN KAPANACAK?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım dönemleri dışında kesintisiz olarak hizmet veriyor. Okullarda 2. dönemin bitmesine yakın notların açıklandığı zamanlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabiliyor. Öğrenciler bu durumu E-Okul VBS’nin kapatıldığı şeklinde yorumluyor. E-Okul, karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek.

Karne gününün yaklaşmasıyla birlikte VBS not girişinin kapanış tarihine yönelik araştırmalar başladı. Sistemin kapanış tarihi öğretmenlerin yazılı sınavlarını okuduğu tarihe göre farklılık gösteriyor. Ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 16 Haziran tarihinden birkaç gün önce sona erdi.

 

2023 e-Okul ne zaman kapanıyor? VBS e-Okul not, devamsızlık bilgisi

 

KARNE NOT ORTALAMASI NASIL YAPILIR?

İlk birinci yazılı puanın, daha sonra ikinci ve varsa üçüncü yazılı puanın toplanması sonucunda kaç tane sınav varsa o rakama bölünmesiyle ortaya çıkar. Böylece Tüm dersler için notlar toplanır ve kaç ders varsa ona bölünür.

E-OKUL NOT GÖRÜNTÜLEME NASIL YAPILIR?

E-okul VBS’ye giriş yapabilmek için öğrenciye ait bilgilerin bilinmesi gerekiyor. E-okul giriş ekranında öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası girildikten sonra doğrulama ekranı çıkıyor. Bu ekranda öğrencinin doğum tarihi, günü, eğitim alınan şube, doğum yeri vb. bilgiler girilerek sisteme giriş yapılıyor.

 

E-Okul Giriş