Sosyal Medya

Eğitim

Ek Tercih Kılavuzu 2023 (Ön Bilgi Amaçlı) Yayınlandı! Buradan Ulaşabilirsiniz!

YKS EK TERCİH TARİHLERİ 2023 || ÖSYM YKS ek tercihler ne zaman, nasıl yapılır? Üniversite 2. tercih kılavuzu, boş kontenjanlar ve taban puanları listesi hakkında tüm detaylar belli oldu.

Ek Tercih Kılavuzu 2023 (Ön Bilgi Amaçlı) Yayınlandı! Buradan Ulaşabilirsiniz!

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri başladı…

YKS EK TERCİH TARİHLERİ 2023 || ÖSYM YKS ek tercihler ne zaman, nasıl yapılır? Üniversite 2. tercih kılavuzu, boş kontenjanlar ve taban puanları listesi hakkında tüm detaylar belli oldu.

Son Dakika YKS ek tercih ne zaman sorusu yanıt buldu. Tercih sonuçları ardından herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar 2. Tercih tarihlerini değerlendirecek. YKS boş kontenjanlar listesi ile listelerini hazırlayacaklar ”YKS ek tercihler ne zaman, başladı mı?” sorularına yanıt arıyor.

Beklenen açıklama ÖSYM’den geldi. YÖK ATLAS üniversite taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları yeniden arama geçmişlerindeki yerini aldı. Bilgiler YKS ek tercih kılavuzu 2023 ile öğrenilecek. Peki, YKS ek tercih nasıl yapılır, ek yerleştirme ücreti ne kadar kaç TL? İşte, konuya dair tüm merak edilenler…

YKS EK TERCİH KILAVUZU PDF İNDİR! 2023 YKS ek tercihler başladı mı, saat kaçta başlayacak? Boş kalan kontenjanlar listesi ve taban puanları!

Ösym sitesinden yayınladığı duyuru açıklamasında şu bilgilere yer verdi;

“2023-YKS Ek Yerleştirme Tercihlerinin Alınması

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar, 2023-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaktır. Tercih işlemleri, 12 Eylül 2023 tarihinde saat 14.00’te başlayacak, 17 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

2023-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu’na, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Bu Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Tercih yapacak adayların tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2023-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI”

 

 

2023-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu (Ön Bilgi Amaçlı)

 

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN 2023?

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri için başvuru tarihleri belli oldu.

Adaylar, 2023-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında yapacaklardır.

Tercih işlemelri, 12 Eylül 2023 tarihinde saat 14.00’te başlayacak, 17 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

 

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR, NEREDEN BAKILIR?

İlk YKS tercih işlemleri tamamlandı. Milyonların beklediği üniversite tercih sonuçları 19 Ağustos 2023 Cumartesi günü adaylar ile buluştu.

2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri ÖSYM ve YÖK tarafından gerçekleştirildi.

Üniversite yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapılarak görüntüleniyor.

2. tercih işlemleri öncesinde YKS tercih sonuçları kontrol ediliyor:

YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2023-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

YKS ek tercih süreci, üniversite kayıtlarının 1 Eylül tarihinde son bulmasının ardından boş kontenjanların belirlenmesiyle başlayacak. Boş kontenjanların Eylül ayının ikinci haftası açıklanması bekleniyor. Böylece YKS ek tercihlerinin Eylül ayının ikinci haftası başlayacağı söylenebilir.

 

2023 ek tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

YKS ek tercih ÖSYM tarafından açıklanarak 12 Eylül 2023 Salı günü ile 17 Eylül 2023 Pazar günleri arasında https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacağı duyuruldu. Henüz bir bölüme yerleştirilemeyen adayların yapacağı ek tercih için ön bilgilendirme amaçlı tercih kılavuzu erişime açıldı.