Sosyal Medya

Kripto Para

El Salvador yaptığı Bitcoin yatırımın yarısını kaybetti!

Başkan Bukele, El Salvador halkının parasını bir anlamda büyük kumara yatırmış gibi görünüyor.Şu anda kripto yatırımı yapıp, kara kara düşünenlerden misiniz? Aslında beterin beteri var, derler ya, El Salvador'un durumu bir anlamda tam da öyle...

El Salvador, kripto düştükçe Bitcoin’e yaptığı yatırımın yarısını kaybetti

Başkan Bukele, El Salvador halkının parasını bir anlamda büyük kumara yatırmış gibi görünüyor. Şu anda kripto yatırımı yapıp, kara kara düşünenlerden misiniz? Aslında beterin beteri var, derler ya, El Salvador’un durumu bir anlamda tam da öyle…

El Salvador’un başkanı Nayib Bukele, büyük bir kripto sever ve Bitcoin’e görebileceğiniz en büyük yatırımlardan birini yaptı. Ülkenin resmi para birimini Bitcoin yaptı. Aslında El Salvadorlu vergi mükelleflerinin parası sürekli Bitcoin’e gitmiş oldu.

Gelinen noktada,

13 Haziran 2022 itibariyle El Salvador’un Bitcoin yatırımları, Bukele’nin ödediği miktarın yaklaşık yarısı değerine düştüğü açıklandı.

El Salvador, Ekim 2021’de Buekele “dip” satın aldığında ve Bitcoin başına ödediği en yüksek fiyat olan 420 Bitcoin’i aldığında Bitcoin başına 60.300 dolardan fazla kazandı. En düşük seviye geçen ay, 9 Mayıs’ta, Bukele’nin bir kez daha “dip’i satın aldığı” ve her biri 30.700 dolardan fazla 500 Bitcoin aldığı zamandı.

Bitcoin’in şu anki fiyatı 23.000 dolar civarında ve düşmeye devam ediyor. Bu, şu andan itibaren her satın almanın bir kaybeden olduğu anlamına gelir. Mevcut değerin altında yapılan tek bir satın alma olmadığını hatırlatmakta fayda var.

Sonuçta rakamlar sizi şaşırtmasın, kısaca El Salvador, şu anda yaklaşık 53 milyon dolar değerinde olan 2.301 Bitcoin’e sahip. Bu, Bukele’nin yatırdığı 105.6 milyon doların yaklaşık yüzde 50’si kadarına denk geliyor.

Kripto piyasası, stabilcoin Terra’nın başarısızlığı ve büyük bir DeFi borç vereni olan Celsius’un iflası gibi bir dizi olayla boğuşarak, geçtiğimiz bir buçuk ay sürekli aşağı yönlü kaldı.

Özellikle son 18’da bitcoin işine giren herkes fena kaybetti.. Bu kaybeden El Salvador gibi bir ülke olunca daha fazla dikkat çekiyor. Bir çok hükümetin elinde Bitcoin tuttuğunu da biliyoruz, onlarında kayıpları fena görünüyor…

El Salvador özelinde zaten mali çalkantılar ile boğuşan bir ülke için hiç te iyi bir durum değil. İleride benzeri şekilde ülke para birimini kripto kullanmak isteyecekler olursa bir kez daha düşünmesi gerekecek.