Sosyal Medya

Otomobil

Elektrikli BMW i4 Sedan Konsept Formunda Karşımıza Çıktı

Elektrikli BMW I4 Sedan Konsept Formunda Karşımıza Çıktı. BMW ayrıca, i4’ün tek motorunun 390kW güç veya yaklaşık 530 beygir gücü.

BMW’nin elektrikli i4 Sedan modeli konsept formunda ortaya çıktı

Bmw’nin gelecek yıl piyasaya sürmeye hazırlandığı BMW Concept i4 modeli 270 millik bir menzile sahip olacak. Elektrikli BMW i4 Sedan Konsept.

BMW’nin uzun süren tanıtımlarından sonra bile hala elektrikli sedan BMW i4 electric modelinin henüz hazır olmadığını görüyoruz. 2021 hedefleri içerisinde i3 EV ve i8 hibrit modeli gibi electrikli i4 modeli de var.

Bu arada Elektrikli i4 modelinin kış testlerinin de devam ettiğini biliyoruz.

Yine de Cenevre otomobil fuarında ortaya çıkan konsept bir i4 sedan sürümüyle otomobil üreticisinin neleri gerçekleştirdiğini görüyoruz. BMW ilk olarak Kasım 2019’da LA auto Show’da i4’leri paylaştığı i4 özelliklerinin bir çoğunu tekrarlıyor. Ancak o dönemde 600 km – 400 mil gibi bir mesafeden söz edilmesine karşın şu anda bu mesafenin 270 mil olarak gösterilmesi biraz kafa karıştırıcı ancak, bunun EPA’nın 270 millik standartlarından kaynaklanabileceğini söyleyebiliriz.

Yine de 80kWh’lik bir batarya paketi ile güçlendirilecek sedan için oldukça yeterli bir teknolojik başarı. Karşılaştırma açısından Porsche Taycan Turbo‘nun 93.4 kWh’lik bataryasıyla 201 mil, daha yavaş ve daha hafif Hyundai Kona 64kWh’lik batarya ile 260 mil yapıyor.

EPA’nın menzil tahminlerini nihayetinde belirleyen bir çok faktör var ancak; BMW’nin bu boyuttaki bir batarya paketiyle 270 millik bir mesafeyi kullanıcılarına sağlayabilirse, enerji verimliliği konusunda gerçekten iyi bir iş başarmış olur.

BMW ayrıca, i4’ün tek motorunun 390kW güç veya yaklaşık 530 beygir gücü üreteceğini belirtiyor.

390 kW’lık bahsedilen güç bir elektrikli motor için çok fazla bir güç. BMW’nin V8 yanmalı motorlarından biriyle eşit olduğunu belirtmekte fayda var. BMW’nin i4 sedan modeli sıfırdan 100 km’ye sadece 4 saniyede çıkıyor.

Sayılarla ilgili olan şeylerin büyük bir bölümünün BMW’nin elektrikli aktarma organlarının (batarya paketleri, elektrikli motorlar ve diğer teknolojilerin) beşinci nesillerinin kullanılarak sağlandığını belirtiyor.

i4 modelinin konsept olarak şu anda yollarda olan elektrikli ve hibrit modellerine göre daha agresif bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca daha lüks…