Sosyal Medya

Otomobil

Elektrikli Otomobiller Benzinli Otomobillere Göre Daha Ucuza Geliyor

ABD'de yayınlanan son yayınlanan tüketici raporları, Elektrikli Otomobiller Benzinli Otomobillere Göre Daha Ucuza Geliyor...

Elektrikli otomobillere sahip olmak, gazla çalışan araçlara göre gerçekten daha ucuza mal oluyor

Elektrikli otomobil üreticileri uzun zamandır araçlarının gazla çalışan muadillerinden daha ucuza sahip olduklarını iddia ediyorlar ve şimdi bu sadece klasik pazarlama dönüşü değilmiş gibi görünüyor. Yeni yayınlanan Tüketici Raporlarıen popüler elektrikli araçların, kendi sınıflarındaki en iyi gazlı arabalara göre ömürleri boyunca sahip olmanın daha ucuz olduğunu gösteren bir çalışma yayınladı.

50.000 $ ‘ın altındaki EV‘ler arasında, genellikle içten bir yanmalı motorlu otomobile kıyasla maliyetlerin 6.000 ila 10.000 $ arasında düştüğünü görürsünüz.

Tesla  Model 3 örneğinden yola çıkarsak, en yüksek değeri ile giriş seviyesi lüks EV, yalnızca sınıfının en çok satan otomobili (BMW 330i) değil, aynı zamanda en çok oy alan (Audi A4) ile karşılaştırıldığında 15.000 $ ‘lık bir tasarrufu temsil ediyor.

Bu, plug-in hibridler ve Ford’un Mustang Mach-E gibi yaklaşan araçlar için tahminler de dahil olmak üzere genel olarak geçerli. Beş ila yedi yaşındayken kullanılmış bir EV satın alırsanız tasarruf özellikle çok daha büyük olabilir.

Yakıt tasarrufu şaşırtıcı olmayan bir şekilde bu tasarruf rakamlarında büyük bir rol oynuyor. Elektrikli araç sürücülerinin araçlarını doldurmak için; benzinli araçlara göre; yaklaşık yüzde 60 daha az harcadıklarını ve arabaları ile 250 mil veya daha fazla kullandıkları. Şarjlarının ise yüzde 92’sini halka açık hızlı şarj cihazları yerine evde yaptıkları ortaya çıktı.

Bununla birlikte, bakım da kilit bir nokta ve güvenilirlik raporları; elektrikli araç sahiplerinin araçlarının bakımı ve onarımı için gazlı araçlara sahip insanların yarısı kadar para ödediğini ileri sürüyor. Kullanılmış bir EV satın alırsanız onarımlar artabilir (yeni piller gibi); yine de bu yolla ömür boyu tasarrufun büyük bir kısmını elde etmeye devam edebilirsiniz.

Bazı ülkelerin daha çevreci otomobillere insanları yönlendirmek için yaptığı teşvikleri hesaba kattıktan sonra  benzinli otomobillerle maliyet amortismanlarının rahatlıkla karşılaştırılabileceğini görebiliriz.

Elektrikli otomobillerin tasarruflarının soğuk havalardaki elektrik maliyetleri ile bir miktar artabileceğine de dikkat çekiliyor.