Sosyal Medya

Sosyal Medya

Elon Musk, 44 Milyar Dolara Twitter’ın yeni sahibi olmak için anlaştı! Dogecoin uçtu!

Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı. Twitter'ın 'ifade özgürlüğü ve demokrasi için' hayati önem taşıdığını belirten Musk, platformda bir dizi değişiklik planlıyor. Biden yönetimi konuyla ilgili açıklama yapmazken, satın almanın ardından Dogecoin yüzde 26 değer kazandı.

Elon Musk, Twitter’ın Yeni Sahibi Olmak için Anlaştı!

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı. Twitter’ın ‘ifade özgürlüğü ve demokrasi için’ hayati önem taşıdığını belirten Musk, platformda bir dizi değişiklik planlıyor. Biden yönetimi konuyla ilgili açıklama yapmazken, satın almanın ardından Dogecoin yüzde 26 değer kazandı.

Hisse Başı Değeri 54.20$

Twitter’ı satın almak için hisse başına 54.20 dolar karşılığında toplam 44 milyar dolarlık bir teklif yapan Elon Musk, platformun yönetimiyle anlaşmaya vardı.

Yaklaşık iki hafta önce teklifini ileten Musk, sosyal medya platformunun ‘olağanüstü potansiyelini açığa çıkarmak için doğru kişi olduğunu’ söylemişti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Musk, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır.” ifadesini kullandı.

Hissedarlardan anlaşmayı onaylamak için oy kullanmaları istenecek!

Musk, içerik kısıtlamalarını gevşetmekten sahte hesapları ortadan kaldırmaya kadar bir dizi değişiklik çağrısında bulunurken, başlangıçta Musk’ın teklifini reddeden ve oy birliğiyle “zehir hapı” olarak adlandırılan bir önlem alan Twitter yönetimi, hissedarlardan anlaşmayı onaylamak için oy kullanmalarını isteyecek.

Zehir Hapı Önlemi Nedir?

Söz konusu önlemle potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarların daha düşük fiyata şirketten daha fazla hisse satın alma hakkı korunmuştu.​​​​​​​ Musk’ın veya başka bir yatırımcının şirket hisselerinin yüzde 15’inden fazlasını satın alması durumunda planın devreye gireceği belirtilmişti.

ABD medyasında çıkan haberlerde, Musk’ın Twitter’ı satın almak için sosyal medya şirketinin yönetim kuruluyla görüşmelere başladığı aktarılmıştı. Söz konusu haberlerin ardından Twitter’ın New York borsasında işlem gören hisseleri yüzde 5’in üzerinde değer kazanmıştı.

44 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirimde, anlaşma için 46,5 milyar dolarlık finansmanın taahhüt eden Musk, Twitter’dan daha önce de yüzde 9.2 oranında hisse satın almıştı.

Başlangıçta satın almaya karşı mesafeli olan Twitter yönetiminin, Musk’ın finansman için harekete geçmesiyle yumuşadığı ve piyasadan hisseleri toplayarak şirket yönetimini ele alma ihtimali karşısında görüşmelere sıcak baktığı iddia edilmişti.

Dogecoin ise yüzde 26 yükseldi!

Elon Musk’ın desteklediği Dogecoin ise anlaşmanın duyulmasının ardından hızla yükseldi ve yüzde 26’lık bir yükselme yaşandı. Tesla’da olduğu gibi Twitter tarafında da Dogecoin’in ödeme aracı olarak kullanılabileceğini düşünenler Dogecoin’in değerini yükseltmiş görünüyor…