Sosyal Medya

Otomobil

Emisyon Skandalı Mercedes’e Sıçradı! 630 Bin Araç Geri Çağırıldı

Alman otomobil sektörü şok üstüne şok yaşıyor! 

Volkswagen’in Emisyon Skandalı ile sarsıntılı günler yaşayan Alman otomotiv sektörü şimdide ABD Adalet Bakanlığının talebi ile sarsılmış durumda.

ABD Adalet Bakanlığının isteği üzerine Alman hükümeti araçlarındaki emisyon seviyesi hakkında bir iç soruşturma başlattı.

Audi-S8-Plus-12

Alman Hükümeti bu sebeple Mercedes, Porsche,Volkswagen,Audi,Mercedes ve Opel marka toplam 630 bin aracı emisyon yazılımlarındaki sorunlar yüzünden geri çağırdı.opel_astra_22

 

Alman Hükümeti ülke genelinde 630 bin aracın geri çağırıldığını açıkladı.

Mercedes-GLC-12

Emisyon Skandalı Mercedes

Daimler’den yapılan açıklamada, 15 Nisan’da ABD Adalet Bakanlığının şirketten, “Amerika’daki araçlarının egzozlarındaki emisyon işleminin sertifika ve kayıt süreçlerini incelemesini” talep ettiğini bildirdi.

Bu talebe gerekçe olarak ise Şubat ayında ABD’deki bir grup Mercedes-Benz sahibi, bazı dizel araçlarının düşük hava sıcaklıklarında yasal emisyon seviyesinin üzerinde salınım yaptığını iddia etmesi yatıyor.

Ayrıca durumun ABD Adalet Bakanlığından gelen istek doğrultusunda şu ana kadar gizli tutulduğu ve Daimler’in Amerikalı otoritelerle tam işbirliği halinde iç soruşturmayı gerçekleştirerek tüm gerekli eylemleri alacağı belirtildi.