Sosyal Medya

Mobil

EMUI 11, HUAWEI Mate 40 Serisi’ne yenilikler katıyor

EMUI 11, HUAWEI Mate 40 Serisi’ne yenilikler katıyor...EMUI 11'in beta sürümü HUAWEI P40 Serisi (HUAWEI P40 lite hariç) ve HUAWEI Mate 30...

EMUI 11, HUAWEI Mate 40 Serisi’ne yenilikler katıyor

HUAWEI Mate 40 Serisi Lansman Etkinliği sırasında Huawei, EMUI 11’e gelen yeni geliştirmeleri tanıttı. Bu heyecan verici yeni deneyimler, etkileşim, gizlilik, güvenlik, performans ve ötesine uzanan çeşitli konuları kapsıyor. Bu yeni özelliklerin hepsi, Huawei cihaz kullanıcılarına daha sorunsuz, daha sezgisel ve güvenli bir deneyim sunuyor.

EMUI 11, kullanıcılara yalnızca kişisel ve sanatsal bir görsel etkileşim deneyimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda daha akıllı ve kullanımı kolay özellikler sunuyor.

EMUI 11’deki yeni nesil Her Zaman Açık Ekran (AOD), kullanıcı deneyimine sanatsal bir hava katmanın ötesinde, kullanıcıların şekilleri kendi zevklerine göre kişiselleştirmelerine ve hatta varsayılan renk paletinin ötesine geçerek kendi özel tasarımları için seçtikleri fotoğraflardan renkleri kullanmalarına olanak tanıyor.

Bunun da ötesinde EMUI 11, kilit ekranarka planı olarak animasyonlu GIF görüntüsü ayarlayarak kullanıcıların AOD’ye kişisel bir dokunuş eklemelerine olanak tanıyor. Favori bir şiir veya şarkının sözleri, farklı yazı tipleri ve renkler arasında seçim yapma seçeneği ile kullanıcılar ekranı istedikleri gibi kişiselleştirebiliyorlar.

HUAWEI Mate 40 Serisi’ndeki EMUI 11, kullanıcının dikkatini algılamak için 3D Derinlik Algılama Kamerası ve Hareket Sensöründen yararlanan Eyes On Display’i de destekliyor. Kullanıcılar sadece bir bakışta ekranı açabiliyor ve AOD animasyonunu tetikleyebiliyor.

İlk olarak EMUI 10’da sunulan Smart Gesture Control artık EMUI 11’de daha fazla hareketi destekliyor. Yeni eklemeler çok yönlü ve daha da fazla senaryoda uygulanabilir. Avuç içinin ekranın üzerinde tutulması, ekran kilitliyken bile saati göstermesini sağlıyor. Havada kaydırma artık e-kitaplarda, haberlerde, müzikte, resim galerisinde ve video uygulamalarında kaydırma ve sayfa çevirme için kullanılabiliyor.

Bir basma hareketi, kullanıcıların gelen aramaları almasını ve medya oynatımını kontrol etmesini sağlarken, müzik dinlerken ses seviyesini ayarlamak için dikey kaydırmalar kullanılıyor. Ayrıca, kullanıcı ekrana bakarken gelen bir aramanın zil sesi seviyesi otomatik olarak düşürülüyor. Bu yetenekler, kullanıcılara yalnızca fiziksel kontrol haricinde cihazla etkileşimde bulunma seçeneği sunuyor.

EMUI 11, HUAWEI Mate 40 Serisi’ne yenilikler katıyor

Multi-screen Collaboration artık birden fazla yüzen pencereyi destekliyor

Günlük üretkenlik, akıllı telefon ve PC arasında arası sorunsuz çalışmayı sağlayan Çoklu Ekran İş Birliği ile geliştiriliyor.

EMUI 11 ile HUAWEI Mate 40 Serisi, akıllı telefonun çoklu pencere etkileşiminin rahatlığını, Çoklu Ekran İş Birliği ile bağlı bir bilgisayarda üç farklı akıllı telefon uygulamasını açarak mümkün kılıyor. Bu gelişmiş çoklu görev desteği ile kullanıcılar, aynı anda hem çevrimiçi bir kursu hem de mesajlaşmayı izlerken HUAWEI Not Defteri’nde hatırlatıcıları not alabiliyorlar.

Akıllı Çoklu Pencere’de yapılan iyileştirmeler, EMUI 11’in akıllı telefonda aynı anda birden fazla pencereyi desteklemesini sağlayarak, kullanıcılara deneyimlerini tercihlerine göre uyarlama ve üretkenliği en üst düzeye çıkarma seçeneği sunuyor. Kullanıcılar, web sayfalarına yüzen bir pencerede göz atarken, arayüzden çıkmaya gerek kalmadan video izleyebiliyor. Yüzen pencere boyutu ayarlanabildiği gibi, ekranda hareket ettirilerek kullanıcılara daha fazla kolaylık sağlıyor.

EMUI 11 ayrıca geleneksel e-posta dizilerini konuşmalara dönüştüren yepyeni E-posta Konuşma Modunu da sunuyor. Bu özellik, geleneksel e-postaların gereksiz kısımlarını (uzun imzalar gibi) gizleyerek, kullanıcıların e-postaları mesajlarda olduğu gibi hızlı bir şekilde okumasına veya metin ve dosyalar ile kolayca yanıtlamasına olanak tanıyor.

EMUI 11, HUAWEI Mate 40 Serisi’ne yenilikler katıyor

Kapsamlı güvenlik ve gizlilik koruma özellikleri

Gizlilik ve güvenlik her zaman EMUI’nin temel odak noktası oldu. Huawei, EMUI güvenlik sistemini geliştirirken rahatsız etmeme, takip etmeme ve maruz bırakmama gizlilik koruma ilkelerine bağlı kalarak, kullanıcıya kişisel verileri üzerinde tam farkındalık ve kontrol sağlıyor. HUAWEI Mate 40 Serisi’nde EMUI 11, kullanıcılara güvenlik ve gizlilik korumasında daha da fazla iyileştirme getiriyor.

Akıllı telefonlarda çekilen fotoğraflar, fotoğrafın çekildiği yer, zaman ve çekildiği cihaz gibi özel bilgiler içeriyor. Fotoğrafları paylaşırken, bu hassas bilgiler orijinal görüntünün yanında da paylaşılabilir. EMUI 11 ile HUAWEI Mate 40 Serisi kullanıcıları eğer isterlerse, görüntüler HUAWEI Share aracılığıyla başkalarına gönderilmeden önce özel bilgilerini kaldırabiliyorlar.

AI Private View, kullanıcılar tren veya asansör gibi kalabalık alanlarda bile konuşmaları ve yazışmaları gizli tutmaya yardımcı oluyor. Bu özellik etkinleştirildiğinde, kullanıcının cihazın sahibi olup olmadığını belirlemek için yüz tanımayı kullanıyor. Cihaz sahibi olmayan birini veya ekrana bakan birden fazla kişiyi algılarsa, bildirim içeriği otomatik olarak gizleniyor.

Akıllı telefonlar sunum veya video görüntülemek için daha büyük bir ekrana yansıtıldığında da mesaj gelebiliyor. EMUI 11, bu senaryolarda gizlilik ihtiyacını tam olarak karşılamak için gelen aramaların ve mesaj bildirimlerinin dökümlü ekranda görünmemesini sağlıyor.

36 ay sonra bile sorunsuz deneyim

EMUI, Genişletilebilir Salt Okunur Dosya Sistemi; GPU Turbo ve Deterministic Latency Engine gibi yenilikler aracılığıyla tutarlı bir şekilde sorunsuz performans ve yüksek kaliteli oyun deneyimleri sağladı. EMUI 11, kullanıcı deneyimini daha da ileriye taşıyor. Güçlü Kirin 9000; EMUI 11’in tüm potansiyelini açığa çıkararak HUAWEI Mate 40 Pro’da 36 ay sonra bile sorunsuz bir deneyim sağlayarak oyunları yüksek kare hızlarında çalıştırırken daha fazla güç verimliliği sunuyor. Ön planda ve arka planda çalışan sık kullanılan uygulamalar arasında geçiş yapmak daha sorunsuz ve çoğu zaman uygulamanın yeniden başlatılması gerekmiyor.

Telekomünikasyon ürünlerini ve hizmetlerini incelemeye odaklanan saygın bir Alman yayını olan connect tarafından çalıştırılan test laboratuvarlarında gerçekleştirilen simülasyonlara göre HUAWEI Mate 40 Pro, 36 aylık kullanımın ardından genel performansta yalnızca yüzde 2,5’lik bir düşüş kaydetti. HUAWEI Mate 20 Pro’nun test sonuçlarıyla karşılaştırıldığında, HUAWEI Mate 40 Pro, kullanıcıların sorunsuz bir deneyim yaşamasına olanak tanıyan önemli ölçüde iyileştirilmiş kullanım ömrü ve genel performans sergiliyor.

EMUI 11, HUAWEI Mate 40 Serisi’ne yenilikler katıyor

HUAWEI Mate 40 Serisi’ndeki EMUI 11, kullanıcılara daha akıcı ve daha istikrarlı performans; daha iyi ve daha kullanışlı etkileşim özellikleri ve kapsamlı gizlilik koruması sunuyor. Huawei’nin EMUI 11’de kullandığı dağıtık teknoloji; cihazlar arası iş birliği yeteneklerine sahip cihazları daha da verimli hale getirerek kusursuz bir; AI yaşam deneyimi sunmak için HUAWEI Mate 40 Serisi’nde yeni ve heyecan verici deneyimler sağlıyor.

EMUI 11’in beta sürümü HUAWEI P40 Serisi (HUAWEI P40 lite hariç) ve HUAWEI Mate 30 Serisi için kullanıma sunuldu ve yakın gelecekte daha fazla cihazda kullanılabilecek.