Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

En Uygun ve Avantajlı Hosting Paketini Nasıl Seçebilirim?

İşlerini dijitale taşıyıp fiziksel pazarlama aktivitelerinin sınırlandırmalarından kurtulmayı amaçlayan işletmelerin sayısı hızla artmaktadır. Her bir marka için web sitesi, mobil uygulama gibi çözümlere yönelmek, bu amaç doğrultusunda atılan ilk adım niteliği taşır.

En Uygun ve Avantajlı Hosting Paketini Nasıl Seçebilirim?

İşlerini dijitale taşıyıp fiziksel pazarlama aktivitelerinin sınırlandırmalarından kurtulmayı amaçlayan işletmelerin sayısı hızla artmaktadır. Her bir marka için web sitesi, mobil uygulama gibi çözümlere yönelmek, bu amaç doğrultusunda atılan ilk adım niteliği taşır. Hal böyle olunca, doğru hosting ve sunucu kiralama paketini seçmek işletmeler için en önemli konular arasında yer alır. Bu yazı aracılığıyla işiniz için en uygun ve avantajlı seçenekleri nasıl belirleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

İlk Olarak Hangi Hizmete İhtiyacınız Olduğu Belirlenmeli

Geçmişte hosting denildiğinde akla öncelikle web sitesi barındırma hizmeti gelmekteydi. Günümüzde ise farklı amaçlara uygun hosting paketleri rahatlıkla bulunabilmektedir. Dolayısıyla işiniz için en uygun ve avantajlı paketin hangisi olduğuna karar verirken ihtiyaçları göz önünde bulundurmanız gerekir. Örneğin; ürünlerinizi çevrim içi satış kanalı aracılığıyla müşterilerinize sunmayı planlıyorsanız, standart hizmet yerine e-ticaret hosting paketine yönelebilirsiniz. Ancak çok kanallı pazarlama faaliyetleri söz konusuysa, kullanım esnekliği ile ön plana çıkan sınırsız hosting paketleri sizin için çok daha ideal seçenekler olabilir.

E-ticaret hosting paketleri aracılığıyla altyapı oluşturma sürecindeki pek çok aşamayı kolayca tamamlayabilirsiniz. Natro, kullanıcıların e-ticaretin avantajlarından vakit kaybetmeden faydalanabilmeleri için hosting paketlerinde hazır sanal POS kurulumu, ücretsiz e-ticaret temaları ve ömür boyu ücretsiz SSL sertifikasına yer verir. Tabii avantajlı hosting paketleri yalnızca e-ticaret odaklı hizmetlerle sınırlı değildir. Kendi web sitenizi ya da blogunuzu oluşturup yayınlamayı düşünüyorsanız, Türkçe JetPress Panel desteğine sahip WordPress hosting paketleri arasından seçim yapabilirsiniz. Natro ile en uygun çözüme ulaşabilir, tek tıkla hosting satın alabilirsiniz.

Tıpkı e-ticaret ve WordPress tabanlı web siteleri gibi e-posta pazarlama da faaliyetlerini dijital dünyaya taşıyan markalar için önemli konular arasında sayılır. Hal böyle olunca hizmet sağlayıcı firmalar, müşterilerine farklı büyüklükte disk alanlarına sahip e-posta hosting paketleri sunmaktan geri kalmaz. Xmail hosting paketleri ile maliyetlerinizi ciddi oranda azaltma imkânı bulabilirsiniz. Maliyet açısından benzer avantajları kendi müşterilerinize de sunmak istediğinizde ise bayi (Reseller) hosting paketlerini inceleyebilirsiniz.

Fiyat Avantajı ve Üstün Performans için Sunucu Kiralama Tercih Edilebilir

Hosting paketleri, belirli sınırlamaları nedeniyle büyük çaplı kurumsal projeler için yetersiz kalabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, sunucu kiralama yöntemini tercih edebilirsiniz. Sunucu kiralamak, makul fiyatlar ile üstün performans elde edilmesini mümkün kılar. Gerekli durumlarda, tam kontrol özelliğinden faydalanarak ihtiyaç duyduğunuz yazılımları kolayca yükleyebilir, güncelleyebilir ya da veritabanı yedeklemesi yapabilirsiniz. Temel seviye hosting hizmetlerinden farklı olarak ayrıca kullanıcı bilgileri gibi kritik veri gruplarının işletmenize özel alanda tutulmasını sağlayabilirsiniz.

Natro, tercih haklarını sunucu kiralama hizmetinden yana kullananlara birbirinden avantajlı dört sunucu seçeneği sunar:

VPS Cloud Server (VPS Bulut Sunucu)

Yüksek performans ve tam kontrol avantajı elde etmek isteyenler için ideal seçeneklerin başında gelir. XCloud VPS Server, klasik sanallaştırma teknolojisinden farklı olarak sunucuya özel yapılandırma esnekliği sağlar. %100 SSD teknolojisi ile kurgulanan sanal paylaşımlı bulut sunucular, anında aktive edilebilir ve yönetim paneli aracılığıyla kolayca yönetilebilir.

Dedicated Server (Paylaşımlı Sunucu)

Trafiği yüksek web siteleri ve uygulamaların barındırılması söz konusu ise paylaşımlı sunucu kiralamayı da düşünebilirsiniz. Zira 1 Gbit’lik bant genişliği ile bu iş için biçilmiş kaftan niteliği taşırlar. Paylaşımlı sunucular ayrıca API üzerinden yeniden başlatma ve yedekleme gibi üstün yönetim özelliklerini bünyelerinde barındırır. Hatta güncellenen donanım ihtiyaçları doğrultusunda kapasiteleri istenildiği gibi artırılabilir.

VDS Server (Sanal Sunucu)

Tıpkı VPS Cloud Server gibi VDS sunucularda sanallaştırma teknolojisine sahiptir. Aradaki temel fark ise VDS sunucusunda fiziksel kaynakların bu teknoloji kullanılarak bölümlere ayrılması ve bağımsızlaştırılmasıdır. Bu tarz sunucularda, işlemci ve RAM paylaşımlı kullanılmaz. Dolayısıyla aşırı kaynak kullanımından doğan yavaşlama ve bir sunucuya yapılan saldırının diğer kullanıcıları etkilemesi gibi sorunlarla karşılaşılmaz.

Enterprise Server (Kurumsal Sunucu)

Kurumsal sunucular, yüksek kaynak ihtiyacına sahip projelerin barındırılması için özel olarak tasarlanır. Bu sebepten dolayı üstün donanım özellikleri ile ön plana çıkarlar. Özellikle paylaşımlı sunucular ile karşılaştırıldıklarında RAM, disk ve işlemci kapasiteleri çok daha yüksektir. Kurumsal sunucu kiralama seçeneğine yönelerek güvenlik açısından da üst düzey performans elde etme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Dönemsel Kampanyaları Takip Ederek Ekonomik Çözümlere Ulaşılabilir

Hosting ve sunucu kiralama hizmetleri, genelde aylık ödeme modeliyle kullanıma sunulur. Ancak mevcut ekonomik koşullar, kimi zaman işletmelerin bu ödeme modeline yönelmelerini güçleştirebilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak ve işiniz için en uygun sunucu kiralama seçeneğine ekstra fiyat avantajı ile sahip olmak için dönemsel kampanyaları takip edebilirsiniz. İş yoğunluğunuz nedeniyle dönemsel kampanyaları ve indirimleri takip etmekte zorlanıyorsanız, e-posta aboneliği hizmetinden yararlanabilirsiniz. Böylece güncel kampanyalar hakkında anında ve detaylı bilgi sahibi olma imkânı bulabilirsiniz.

 

Yılın belirli dönemlerine ve belirli paketlere özel kampanyalar dışında kullanım süresinin ilk birkaç ayını kapsayan indirimleri de değerlendirebilirsiniz. Örneğin, Natro aracılığıyla sunucu kiralamayı tercih ettiğinizde, ilk üç ay standart fiyat yerine oldukça cazip indirim hakkından faydalanabilirsiniz. Bu hakka ek olarak ayrıca birçok destek hizmetinden ücretsiz kullanabilirsiniz. Alternatif olarak sınırlı sayıda kullanıma sunulan ve en uygun fiyat, garantili donanım gibi avantajları kapsayan fırsat sunucuları tekliflerine de göz atabilirsiniz.

Bütçenin Dışına Çıkmamak için Ek Hizmetlere Göz Atılabilir

Günümüzde hosting paketleri, geçmişe nazaran çok daha zengin içerikleri ile dikkat çeker. Ancak bazı hosting firmaları, halen daha başta sunucu kiralama olmak üzere tüm barındırma paketlerinde yalnızca temel hizmetlere yer verebilir. Haliyle sunucu güvenliği ve teknik destek gibi hayati öneme sahip avantajlardan yararlanma ihtimali ortadan kalkar. Bu sorunu aşmak için satın alma aşamasına geçmeden önce paket içeriğini incelemeye odaklanabilirsiniz. Böylece kendiniz için en uygun ve avantajlı paketi kolayca belirleyebilirsiniz.

Hizmet sağlayıcı olarak seçilen firmanın size teknik destek sağlaması durumunda, zaman yönetimi açısından avantaj elde edebilirsiniz. Bu hizmet sayesinde uygulama kurumlarından yapılandırmaya ve güncellemeye kadar birçok teknik detay ile ilgilenmek zorunda kalmazsınız. Çünkü kiraladığınız sunucunun sağlıklı çalışmasını sağlayacak tüm işlemler, servis sağlayıcı firmanın ağ mühendisleri tarafından periyodik olarak gerçekleştirilir. Böylece siz, yalnızca web sitenizin ya da diğer dijital pazarlama faaliyetlerinizin içeriğini geliştirmeye odaklanabilirsiniz.

Ancak bir sunucunun kesintisiz servis vermesi için günümüzde yalnızca teknik destek yeterli olmayabilir. Güvenlik konusunda da gerekli önlemlerin alınması, potansiyel maddi kayıpların önüne geçmek konusunda en önemli adım niteliği taşır. Örneğin, güvenlik paketi aracılığıyla sunucu izleme hizmetinden yararlanıp en kritik servislerinizin düzgün çalışıp çalışmadığını nerede olursanız olun rahatça öğrenebilirsiniz. Hatta Firewall güvenlik hizmeti ile kimlik avı dolandırıcılığına karşı sunucunuzdaki kullanıcı bilgilerini ve çok daha fazlasını koruma altına alabilirsiniz.

En Uygun ve Avantajlı Hosting Paketini Bulmak için Natro “Tercih Sihirbazı”nı Kullanın

Gündelik yoğunluk nedeniyle hangi kiralama seçeneğinin marka için en doğru adım olduğunu belirlemek zorlaşabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, kulaktan dolma bilgilerle yetinmek yerine Tercih Sihirbazı’nı kullanabilirsiniz. Bugüne kadar 26 binden fazla kullanıcının tercih ettiği sihirbaz vasıtasıyla web siteniz için en uygun ve ucuz hosting ya da sanal sunucu paketlerinin hangileri olduğunu yaklaşık iki dakikada öğrenebilirsiniz. Size sunulan hizmetler hakkında detaylı bilgi almak için de müşteri hizmetlerini arayabilir veya e-posta desteğinden faydalanabilirsiniz.