Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Hosting Nedir? En Avantajlı Web Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

Web Hosting Seçenekleri Nelerdir? Hosting Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir? Dikkat Edilmesi Gereken Hosting Özellikleri Nelerdir?

Hosting Nedir? En Avantajlı Web Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

Web hosting ya da diğer adı ile hosting bir internet sitesinin tüm sayfalarını barındırdığı dokümanların ve içeriklerin ile birlikte internet kullanıcılarının erişebileceği bir bilgisayarda tutulması olarak ifade edilebilir. Hosting, kişi ya da kurumlara ait web sitelerinin kesintisiz bir şekilde hizmet vererek çalışmasını sağlayan bir sistem olan hostingin bir diğer adı ise “barındırma”dır. İnternet sitesinde yayınlanması istenen ya da planlanan tüm içeriklerin yüklendiği ve çalıştığı alanı ifade eden terim barındırma hizmeti olarak geçmektedir. Hosting hizmeti sayesinde internet sitesine veri girişi yapılır, domain tanımlamaları sağlanır ve böylelikle internet sitesi yayına hazır hale gelir. Alınan hosting hizmeti ile web sitesine ait dosyalar güvenli bir alanda muhafaza edilir. Böylece ziyaretçiler internet sitelerine günün her saatinde giriş yapabilirler.

Web sitesi sahipleri, web sitelerinin her zaman ulaşılabilir olmasını istiyorlarsa, ilk olarak hosting hizmetinden yararlanmalıdır. İnternet üzerinden satış gerçekleştiren e-ticaret platformları, blog sayfası sahipleri ya da forum siteleri gibi web site sahiplerinin tamamı hosting desteğinden yararlanır. Hostingin işleyişi; internet sitesine ait dosyaların ve içeriğinin depolanması ve bir internet tarayıcısına iletilmesi süreci olarak düşünülebilir.

İnternet sayfasının hızlı bir şekilde yüklenmesi, sayfadaki içeriklerin kopyalanmaması ya da çeşitli güvenlik tedbirleri gibi avantajlarıyla hosting hizmeti, pek çok özelliği aynı anda içerisinde bulundurur. Ayrıca hosting web site sahiplerine; sistemdeki veri kayıplarının önüne geçilmesini sağlayarak güvenli bir platform hizmeti sunmalarını sağlar.

 

 

Web Hosting Seçenekleri Nelerdir?

Her internet sitesinin ya da projenin ihtiyacı farklıdır. Bu yüzden web sitesinin kurulum amacı ve hedefine göre alınması gereken web hosting türü çeşitlilik gösterir. Bu bağlamda pek çok hosting türü geliştirilmiştir. Örneğin, kişisel blog ya da web siteleri paylaşımlı bir hosting hizmetine ihtiyaç duyarken, e-ticaret platformları bulut sunucu sistemini tercih eder. Buna ek olarak web sitesinin WordPress tabanlı olması halinde WordPress hosting hizmetinin tercih edilmesinde fayda vardır. Bu uyum web sitesinin işlevsel olması açısından daha mantıklıdır.

İşte bazı web hosting seçenekleri;

WordPress Hosting

WordPress tabanlı bir web sitesine sahipseniz WordPress hosting hizmetinden yararlanmanız oldukça mantıklı ve faydalı olur. WordPress hosting hizmeti, WordPress’e özel olarak geliştirildiği için web siteniz ile yüzde yüz uyumluluk sağlar. Bu hosting seçeneğini tercih etmeniz halinde sitenizi sorunsuz bir şekilde yayına alarak sitenizin her zaman ulaşılabilir olmasını sağlarsınız.

Linux Hosting

Linux hosting, sunucu üzerinde Linux işletim sistemi kullanılarak PHP tabanlı uygulamaların ya da internet sitelerinin düzgün bir şekilde çalışması için oldukça sık tercih edilen bir diğer hosting hizmetidir. Dünyada oldukça popüler olan WordPress, OpenCart, Magento ve Joomla gibi yazılımlar bu hosting altyapısında çalışmaktadır.

Linux hosting; Python, PHP ya da MySQL gibi sistemler ile tasarlanmış internet siteleri ve uygulamaları için oldukça verimli bir ortam sağlar. Böylelikle web sayfanızın çok hızlı yüklenmesini, veritabanı kontrol mekanizmasının sağlanmasını ve yüzde yüz uygulama uyumluluğu elde etmeyi sağlayabilirsiniz.

Windows Hosting

Windows hosting; asp, asp.net ve HTML tabanlı uygulamaların ve internet sitelerinin çalışması amacıyla kullanılan hosting hizmetidir. Windows hosting; barındırma altyapısının Windows işletim sistemine sahip sunucular ile kurulduğu ve Plesk kontrol paneliyle yönetiminin sağlandığı hosting türüdür.

 

 

Dikkat Edilmesi Gereken Hosting Özellikleri Nelerdir?

Güvenilir bir hosting platformunun bazı temel özelliklere sahip olması gerekir. Bunlardan ilki seçilen web hosting türünün site ile ölçeklenebilmesi özelliğidir. Sitenin içeriği ve trafiği arttıkça, daha fazla depolama alanına ve bant genişliğine ihtiyaç duyulur. Bilinmesinde fayda vardır ki; hosting hizmetinin bu büyümeyi kaldırabileceğinden şüphe duyulması durumunda, web sitesinin performansı ve işlevselliği düşebilir.

  • Güvenlik başta gelir.

Web hostingin hem sitenin içeriğini korumasına hem de kullanıcıların verilerini ve gizliliğini korumasına yetecek kadar güvenli olması gereklidir.

  • Sunucu güvenilirliği şarttır.

Kesintiler web sitesinin arama motorlarındaki sıralamasını etkilemektedir ve hatta bu kesintiler arama motoru cezalarına kadar yol açabilir. Ayrıca kesintiler; sitenin düzgün çalışmasını engelleyebilir, kullanıcıların site içi eylemlerini zorlaştırabilir. Performansın ve sitenin kullanılabilirliği durumunun zarar görmemesi için sunucu güvenliği oldukça önemlidir.

  • Ölçeklenebilir bant genişliği ve depolamaya dikkat edilmelidir.

Bant genişliği, bir internet servis sağlayıcısından kullanıcılara bir web sitesi sunmak için gereken bayt sayısını ifade eder. Bu sebeple, bir web hosting sağlayıcısı tercih ederken depolama ve bant genişliği ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmak gerekir. İçerik bakımından yoğun bir site kuruluyorsa web hosting sağlayıcısının başlangıçta sunduğundan daha fazla depolama alanına ve bant genişliğine ihtiyaç duyması oldukça muhtemeldir. Web sitesi içerisinde çok fazla resim ve video bulunduran sayfalar buna örnek olarak verilebilir. Bu duruma karşın kimi web hosting paketleri bant genişliğine limit koyar ve belirlenen eşiğe ulaşıldığında trafik sayılarının kısıtlanmasını sağlar. Bu yüzden sitenin ne kadar büyük olması ya da büyüyebileceğinden bağımsız olarak, daima ölçeklenebilirlik garantisi sağlayabilen doğru site kurma platformlarını araştırmak ve bulmak gereklidir.

 

 

Hosting Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hosting hizmetleri arasında seçim yaparken, web site barındırma sayısına, depolama alanına, site hızına, güvenilirliğine, uptime süresine ve destek hizmeti olup olmadığına dikkat edilmelidir. Gelişmiş ve profesyonel hosting deneyimi ve hızlı web siteleri için Natro’nun sunmuş olduğu hosting hizmetlerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca size en uygun hosting hizmetini bulmak için paketler arasında karşılaştırma yapmak oldukça faydalı olacaktır. Hosting paketleri arasında karşılaştırma yapmak ve ihtiyacınıza en uygun hosting hizmetini seçebilmek için Natro’nun web sitesini ziyaret edebilir ve konu hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra hosting nedir, ne işe yarar gibi soruların detaylı cevaplarına Natro Blog kısmından ulaşabilirsiniz.