Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

English Home, Yandex Ads iş birliği reklam harcama getirilerini %72 artırdı

Yenilikçi çözümler sunan Yandex Ads, yeniden hedefleme ve Yandex arama motoru reklamcılığı ile Türkiye’de ev tekstili perakende sektöründe en çok tercih edilen kuruluş olan English Home’un reklam harcama getirilerini Black Friday’de % 72 artırdı.

English Home, Yandex Ads iş birliği ile Efsane Cuma döneminde reklam harcama getirilerini %72 artırdı

 

Yenilikçi çözümler sunan Yandex Ads, yeniden hedefleme ve Yandex arama motoru reklamcılığı ile Türkiye’de ev tekstili perakende sektöründe en çok tercih edilen kuruluş olan English Home’un reklam harcama getirilerini Black Friday’de %72 artırdı.

 

Klasik İngiliz tarzının ötesine geçerek, country detaylarla desteklenen uygun fiyatlı ev tekstili ve dekorasyon ürünleriyle yaşam alanlarına huzuru, rahatlığı ve romantizmi getiren English Home, üç mağazayla Turgut Aydın Holding bünyesine katıldığı 2009 yılından bu yana ev tekstili perakende sektöründe kısa sürede lider konuma geldi.

 

Yurt dışındaki ilk mağazasını 2010 yılında Ukrayna’da açan English Home, günümüzde yurt içinde ve yurt dışındaki 4000’den fazla çalışanı, 400’den fazla mağazası ve e-ticaret kanalıyla tüketicileriyle buluşmaya devam ediyor. Yurt dışındaki 40 franchise mağazasının yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Polonya’da da e-ticaret hizmeti veriyor.

 

English Home, ev tekstili konumundaki liderliğine ek olarak yeni girdiği küçük ev aletleri kategorisinde de sektörde başarılı işlere imza atmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, e-ticaret kanalına da önemli bir yatırım yapmaya devam ediyor. E-ticaret kanalını tüketicilere daha kolay ve erişilebilir hale getirmek için yeni bir web sitesi ve mobil uygula geliştiren English Home, e-ticaret operasyonlarını daha verimli hale getirmek için de yeni teknolojileri kullanıyor.

 

Ev tekstili perakende sektöründe birbirinden kaliteli ve şık tasarımlardan oluşan geniş ürün yelpazesiyle yeni bir moda yaratan English Home, smart banner kullanarak e-ticarete özel dinamik yeniden hedefleme çözümü sunan Yandex Ads ile Black Friday döneminde iş birliği yaparak Kasım ayındaki reklam harcamalarından elde ettiği getirilerde büyük bir yükseliş yakaladı.

 

Yandex Ads’in hedef ülkelerdeki etkileyici kitle kapsamı, özel trafik kaynakları, şeffaf sonuçları ve dönüşüm başına öngörülebilir maliyet hesapları ile sunduğu neredeyse rakipsiz olan yeniden hedefleme çözümü, bir ürüne ilgi gösteren ancak satın alma gerçekleştirmeyen potansiyel müşterilere ulaşmak üzere tasarlandı.

 

Sektör uzmanlarına göre müşterileri bir alışveriş sitesine geri döndürmek, yeni müşteriler çekmekten daha uygun maliyetli oluyor. İdeal bir araç olarak öne çıkan yeniden hedefleme, kullanıcıların web sitesindeki ve uygulamadaki tercihlerine ve geçmiş eylemlerine bağlı olarak ürün önerilerini özelleştirebilme özelliği nedeniyle de birçok şirket tarafından birincil reklam formatı olarak seçildi.

 

E-ticaret sitesinde yürüttüğü yeniden hedefleme kampanyasıyla dikkate değer sonuçlar elde eden English Home’un Yandex Ads iş birliği sayesinde elde ettiği en önemli başarı göstergelerinden biri Reklam Harcamasının Getirisi’nde (ROAS) yaşanan %72,17’lik artış oldu. Ekim ayında 9,06 olan ROAS oranını Black Friday kampanyalarının yürütüldüğü Kasım ayında 15,61’e yükselterek sektöründe önemli bir başarının altına imza atan English Home, dijital pazarlamada büyümenin önündeki en büyük engel olarak görülen satın alma maliyetini (CPA) de %35 oranında azalttı.

 

Yandex Ads Öncü İş Ortağı dijital pazarlama ajansı AnalyticaHouse ise bütünsel bir dijital pazarlama stratejisi geliştirerek kampanyaya destek oldu. Bu kapsamda dinamik içeriğe sahip etkileşimli reklam banner’ları kullanıp, ürünleri görüntüleyerek etkileşime geçmiş olan kullanıcıları hedefledi. AnalyticaHouse, çok boyutlu dijital pazarlama çözümleri ile marka bilinirliğini artırma, edinme başına maliyeti optimize etme ve reklam harcamalarından elde edilen getiriyi artırma konularında önemli bir katkı sağladı.

 

E-ticareti büyüme stratejilerinin önemli bir parçası olarak gördüklerini vurgulayan English Home Dijital Pazarlama Müdürü Gözde Elönü elde ettikleri sonuçlar ile ilgili açıklamada bulundu: “Bu sene markamızda yeni tüketicilere ulaşan ve farkındalık yaratan ürün ve kategorilere yatırım yaparken, bu kitleleri farklı kanallarda da yakalamayı hedefledik. E-ticaret, günümüzde alışveriş alışkanlıklarının değiştiği önemli bir kanal. Bu kanalı kullanarak yurt içinde ve yurt dışındaki pazar payımızı daha da artırmayı amaçlıyoruz. Bu konuda güvenilir, satın alma ve gelir katkısını arttıracak bir partner olarak Yandex Ads ekibi ile güzel bir iş birliği süreci yaşadık. Kasım gibi rekabetin güçlü olduğu bir ayda alanındaki yetkinliği ve tecrübesiyle öne çıkan Yandex Ads’in ROAS’a %72 pozitif katkı sağladığını söyleyebiliriz.”

 

Yandex Ads’in e-ticaret verileri üzerinde özel olarak eğitilmiş yapay zekâ algoritmaları sayesinde işletmelerin gelirlerini en üst düzeye çıkarabileceğini vurgulayan Yandex Ads Türkiye ve Bölgesel Ajans İş Ortaklıkları Lideri N.Bilge Atila, “Yandex arama motoru reklamcılığı ve smart banner ile yeniden hedefleme çözümümüzle birlikte Black Friday kampanyalarının yürütüldüğü Kasım ayında Satın Alma Maliyeti (CPA) ve Reklam Harcamasının Getirisi’nde (ROAS) Ekim ayına kıyasla mükemmel sonuçlar göstererek alanında lider olan değerli müşterimizin beklentilerini karşıladığımız ve English Home için önemli olan tüm hedeflere ulaştığımız için mutluluk duyuyoruz. E-ticaret müşterilerini tanıyan ve anlayan bir teknoloji üzerine kurulu olan yeniden hedefleme çözümümüz; şirketlerin maliyetlerini azaltıp, gelirlerini yükseltmenin yanı sıra marka bilinirliklerini de artırmanın etkili ve uygun maliyetli bir yolu olarak öne çıkıyor” dedi.