Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Epsan, güçlü Ar-Ge ekibi ile sürdürülebilir ve inovatif ürünler geliştiriyor

40 yılı aşkın süredir polimer alanında, yüksek katma değerli endüstrilere özel çözümler sunan Epsan, geleceğin dünyasını bugünden şekillendirmek için 2018 yılından bu yana akredite Ar-Ge merkezinde birçok çalışmaya imza atıyor.

Epsan, güçlü Ar-Ge ekibi ile sürdürülebilir ve inovatif ürünler geliştiriyor


Ürünlerinin karbon ayak izini takip ediyor

40 yılı aşkın süredir polimer alanında, yüksek katma değerli endüstrilere özel çözümler sunan Epsan, geleceğin dünyasını bugünden şekillendirmek için 2018 yılından bu yana akredite Ar-Ge merkezinde birçok çalışmaya imza atıyor. Sürdürülebilir ve çevre dostu üretim anlayışını benimseyen Epsan, bu çalışmalar çerçevesinde uluslararası kabul görmüş test standartlarına uygun malzeme analizi, mekanik ve fiziksel testler, termal ve alev geciktirici ürünlere uygulanabilen testler gerçekleştiriyor.

Epsan, Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) Ar-Ge merkezinde gerçekleştirdiği çalışmalarla yenilikçi ürünler geliştirmeye devam ediyor. Sürdürülebilir ve yaratıcı fikirlerle geleceği dönüştürmeyi misyon edinen Epsan, güçlü Ar-Ge ekibi, endüstri 4.0’a uyumlu altyapı ve otomasyon yatırımları, güncel teknolojilere sahip makine parkuru ile bu misyonu hayata geçiriyor.

 

Epsan Yönetim Kurulu Üyesi Bora Efe

 

“Ar-Ge çalışmalarımız yarının teknolojisini tanımlama imkanı sunuyor”

Ar-Ge çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Epsan Yönetim Kurulu Üyesi Bora Efe,

“Epsan olarak, Ar-Ge çalışmaları en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bu çalışmalar bize sadece mevcut teknolojilere ayak uydurma şansı değil, aynı zamanda yarının teknolojisini tanımlama imkanı sunuyor. Geliştirdiğimiz her inovasyon, sektördeki sınırları yeniden belirleyerek, bizi bilinenden öteye, henüz keşfedilmemiş potansiyele doğru taşıyor. Bu çalışmalar çerçevesinde özellikle otomotiv sektörünün 2050 yılı sıfır emisyon hedefi için de birçok ürün geliştiriyoruz. Geri dönüştürülmüş malzemelerden ürettiğimiz Eplon+ ve Epimix+ ürünlerimiz de bu çözümlerimiz arasında yer alıyor. Post endüstriyel olan Eplon+ serisi, LCA (Life Cycle Assessment) sertifikasına sahip ve üretiminde %78 daha az CO2 salınımı ve %97 daha az su kullanımı gerçekleşiyor. “Post consumer” yani tüketici kullanımından sonra geri dönüştürülmüş PET şişelerden ürettiğimiz EPIMIX+ ise geri dönüşüme büyük bir fayda sağlamamıza yardımcı oluyor. Tüm bunlarla birlikte ürünlerimizin yaşam döngüsünü (LCA) hesaplayacağımız bir program ve altyapımız bulunuyor. Bu sayede ürünlerimizin karbon ayak izini takip edebilerek kendimizi hangi noktalarda geliştirmemiz gerektiğini de ölçmüş oluyoruz. Epsan olarak, yenilikçi yaklaşımımızla toplum ve doğaya fayda sağlayacak çözümler üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.


Epsan Hakkında

Yüksek performanslı mühendislik plastikleri üretimi alanında faaliyet gösteren Epsan, 40 yılı aşkın tecrübesiyle inovatif, güvenilir, etkin, sürdürülebilir ve çevre dostu ürünler üretiyor. Otomotiv başta olmak üzere; elektrik elektronik, beyaz eşya, tarım, mobilya, ve inşaat gibi, hayatın içinde yer bulan tüm endüstrilere yönelik çözümler sunan Epsan, polimer alanında çevik ve inovatif yaklaşımıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’de iki üretim tesisi, yurtdışında 4 ofisi ve lojistik merkezi bulunan Epsan, 32.000 metrekarelik alanda 62.000 tonluk kapasitesi ile üretim gerçekleştiriyor ve yıllık üretiminin yüzde 65’ını ihraç ediyor.