Sosyal Medya

Donanım

Epson ilk reçine mürekkepli geniş format yazıcısını tanıttı

Epson ilk reçine mürekkepli geniş format yazıcısını tanıttı. Yeni 6 renkli UltraChrome RS mürekkep seti kokusuz, su bazlı bir reçine mürekkebi

Epson ilk reçine mürekkepli geniş format yazıcısını tanıttı

Epson, reçine mürekkebiyle kullanılabilen ilk geniş format yazıcı serisi SC-R5010’u tanıttı. Yeni seri kokusuz, su bazlı bir reçine mürekkebi kullandığı için okullar, hastaneler, oteller ve iç mekan tesislerinde kullanıma uygun bir seçenek sunuyor. Hızlı kurutma süreciyle uygulayıcılara aynı gün teslimat imkanı sağlıyor

Epson, çevre dostu ürünlerine bir yenisini daha ekleyerek SureColor SC-R5010 Serisi’ni tanıttı. Böylece Epson, ilk kez reçine mürekkebi kullanılan geniş format serisini sunmuş oldu. SC-R5010, baskı hizmeti sağlayıcılarına ve yaratıcı tasarım ajanslarına, çevre dostu, çok çeşitli tabela ve yüksek değerli uygulamalar üretme yeteneği sağlayacak.

Yeni R Serisi, Epson’un görüntüleme, renk yönetimi ve medya kontrolündeki yıllar süren yeniliklerinden yararlanarak ideal bir çözüm sunuyor. Yeni 64 inçlik yazıcı, PrecisionCore Micro TFP baskı kafası sayesinde olağanüstü baskı performansı ve renk kontrolü sağlıyor. Dört sıcaklık sensörüyle izlenen hassas sıcaklık kontrolü, rengin kenardan kenara ve yukarıdan aşağıya tutarlı olmasına imkan veriyor. Üç bağımsız ısıtma istasyonu (ön ısıtma / baskı levhası ısıtması / sertleştirme sonrası ısıtma) renk bütünlüğünü ve medyanın ustalıkla kullanılmasını sağlıyor.

Aynı gün teslimat sağlıyor

Etkili kurutma ve sertleştirme süreci, laminasyon ve aynı gün teslimatı mümkün kılıyor. Böylece kullanıcılar iş bitirme sürelerini kısaltabiliyor. Uzun ömürlü PrecisionCore Micro TFP baskı kafası, birinci baskıdan sonuncu baskıya kadar doğru ve tekrarlanabilir renkler elde edilmesi anlamına geliyor. Piezo baskı kafaları termal bozulmalara maruz kalmadığından, damlacık yerleşimi ve nokta boyutları baskı kafasının ömrü boyunca sabit kalıyor. Baskı kafasının değiştirilmesi gerektiğinde, bu işlem operatör tarafından gerçekleştirilebiliyor, böylece cihazın çalışma süresi ve verimliliği artıyor.

Sınıfının lideri Gelişmiş Otomatik Medya Gergi Kontrolü (Ad-ATC), cam vitrinler ve duvar kaplamaları gibi döşeme işleri için gereken son derece hassas boyutsal kalıcılığı sunuyor. Bu tutarlı tekrarlanabilirlik, malzeme israfından ve kurulum süresinden tasarruf sağlarken müşteri için sorunsuz sonuçlar ortaya çıkıyor.

Kokusuz reçine mürekkebi

Yeni 6 renkli UltraChrome RS mürekkep seti kokusuz, su bazlı bir reçine mürekkebidir ve okullar, hastaneler, oteller ve iç mekan tesisleri gibi herhangi bir ortamda kullanıma uygundur. Toplu mürekkep çözümü, orta hacimli baskı çıktıları için 1,5 litrelik mürekkep torbası seçeneğine ve yüksek baskı hacimleri için SC-R5010L’de bulunan, çalışırken değiştirilebilir ikili mürekkep seti seçeneğine sahip.

Epson Türkiye Geniş Format Kanal Satış Yöneticisi Ersel Şamiloğlu yeni yazıcı hakkında şöyle konuşuyor:

“Müşterilerimizi dinledik ve reçine mürekkep pazarında kalite, verimlilik, güvenilirlik ve istikrarlı renk performansı talebini anladık. SC-R5010’un piyasaya sürülmesiyle, artık tüm bu talepleri karşılayabiliyoruz. Eko-solvent reçineli mürekkep ve çok yakında UV mürekkep setlerinden oluşan ürün grubumuzla Epson, tüm tabela, POS ve iç dekor gereksinimleri için tek durak noktası haline geldi.”

SC-R5010’un temel özellikleri:

  • Epson UltraChrome RS mürekkep – geniş renk gamına sahip su bazlı reçine mürekkebi
  • Yüksek düzeyde çizilme direnci
  • GreenGuard Gold, AgBB ve French-VOC sertifikası
  • Doğru besleme ve sarma rulosu sistemi – üstün verimlilik için rulodan ruloya baskı sağlar
  • Doğru ve istikrarlı medya beslemesi için Gelişmiş Otomatik Gergi Kontrolü (Ad-ATC)
  • Operatör tarafından değiştirilebilen parçalar (kullanıcı tarafından değiştirilebilen baskı kafası)
  • Yeni tasarlanmış üç istasyonlu ısıtıcı (ön ısıtma / plaka ısısı / sertleştirme sonrası ısı)
  • Toplu Mürekkep Çözümü – Orta baskı hacimli kullanıcılar için 1,5 lt mürekkep torbası ve yüksek baskı hacimli kullanıcılar için 2 X 1,5lt mürekkep torbası – çalışırken değiştirme işlevi ile desteklenir
  • Rahat kullanım için 4,3 inç dokunmatik panel
  • Kolay kurulum için Epson Edge Print RIP yazılımı

Epson SC-R5010, Aralık 2020’den itibaren satışa sunulacak.