Sosyal Medya

iPhone

Eriyen Yüz Emojisi ve 36 tanesi daha iOS 15.4 beta ile geliyor!

Eriyen Yüz Emojisi - Apple'ın nihayet 15.4 geliştirici beta sürümünün yayınlanmasıyla iOS'ta yeni emojileri eklemeye başladığını bildirdi. Hatırlatalım, mevcut yeni emojilerden bazıları "kalp eller", "trol", "dudak ısıran" ve "eriyen yüz".

Eriyen Yüz Emojisi ve sizi gülümsetecek 36 tanesi daha iOS 15.4 beta ile geliyor!

Yüzünüz erirken gülümsemek değişik bir metafor olacak gibi…

Apple Insider, Unicode 14’ün piyasaya sürülmesinin ardından Apple’ın nihayet 15.4 geliştirici beta sürümünün yayınlanmasıyla iOS’ta yeni emojileri eklemeye başladığını bildirdi. Hatırlatalım, mevcut yeni emojilerden bazıları “kalp eller”, “trol”, “dudak ısıran” ve “eriyen yüz”. Elbette en dikkat çekici görülen emoji ise bu listede “Eriyen Yüz Emojisi” oldu. Zira, Pandemi ve diğer çekişmeler sürerken yüzünüz tam anlamıyla erirken gülümseyerek, sıkıntılı zamanlarımız için popüler bir seçenek haline gelebilir.

Unicode 14’ün son sürümü, ironik bir şekilde farklı ten tonları için değiştiremeyeceğiniz tek karakter olan el sıkışma emojisinin birden çok ten tonu varyasyonunu da içeriyor. Unicode Konsorsiyumu iki yıl kadar çalıştıktan sonra sonunda 25’e kadar farklı cilt tonu kombinasyonuyla kullanılabilen yeni bir el sıkışma karakterini piyasaya sürdü.

Unicode 14 Android 12 yüklü telefonlarda zaten var!

Unicode 14.0, artık çoğu büyük akıllı telefon markasına giden Android 12’ye geldi. iOS tarafında ise yalnızca en son 15.4 geliştirici beta sürümüne sahip Apple’ın iOS cihazlarında şimdilik kullanılabilirler, ancak sürüm bu yıl beta sürümünden çıktığında yaygın olarak kullanılmış olacak. Hem Android, hem iOS’ta…