Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

ERP Çözümleri Nasıl Tercih Edilmeli?

En uygun ERP çözümleri desteği ile şirketinizin gelişimini hızlandırın, gücünüzü artırın. Detaylı bilgi için Experteam ERP sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

ERP Çözümleri Nasıl Tercih Edilmeli?

 

İşletmelerin faaliyet gösterdikleri sektörün, arz ettikleri ürünlerin ve sundukları hizmetlerin, hedef tüketici kitlesine ve bu kitlenin satın alma davranışlarını etkileyen faktörlere bağlı olarak ayrı ayrı değerlendirilmesi ve özel olarak incelenmesi gerekiyor. Bu faktörler ve dinamikler, her bir işletmeye göre farklılık gösterdiğinden ERP çözümlerinin nasıl tercih edileceği konusu önem arz ediyor.

İşletmelere özgü çok sayıda faktör ve dinamikten söz edilebileceği gibi, evrensel ve müşterek özellikleri de atlamamak gerekiyor. İşletmelerdeki iş süreçleri detaylara bakıldığında belirgin farklılıklar gösterse de temelde benzer şekilde ilerliyor. Dolayısıyla ERP çözümleri, iş süreçlerinde görülen söz konusu farklılıklar ve benzerlikler dikkate alınarak geliştiriliyor.

İşletmelere alternatifsiz kazanımlar sunan ERP çözümlerinin yanlış kullanılması, uygulamanın getirdiği avantajlardan eksiksiz yararlanılabilmesine engel oluyor. Bu nedenle ERP çözümlerinden maksimum fayda sağlanabilmesi açısından ERP danışmanlığı tercihi son derece önemli bir noktada duruyor.

 

ERP Çözümleri ile Tüm İş Süreçlerinde İyileşme Sağlanıyor

 

  • İşletme, sektör, pazar ve hedef kitle özelinde araştırma ve analiz yaparak gerçek verilere ulaşılabiliyor.
  • Ürün üretiminde ve hizmet sunumunda verim, üretkenlik ve performans artışı sağlanıyor.
  • Proje döngüsünde enerji, zaman ve kaynak kullanımında iyileştirme çalışmaları yapılıyor.

ERP uygulamasında başarılı sonuçlara ulaşılması, projedeki hataların isabetli bir şekilde tespit edilmesi ve tespit edilen hataların eksiksiz bir biçimde giderilmesiyle gerçekleşiyor. Dolayısıyla işletmeler için iş süreçlerinin ERP ile çalışmaya uygun bir forma dönüştürülmesi ve yazılımın da bu yeni forma adapte olabilmesi büyük önem arz ediyor. İstenilen başarıya ulaşılabilmesi için ERP danışmanlığı konusunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.

 

Doğru ve Etkili ERP Danışmanlığı, Gelişim İçin İlk Basamak

 

  • ERP çözümlerinin sunduğu pratik ve verimli sürecin elde edilebilmesi için uzman bir ERP danışmanından destek alınması ve karşı karşıya kalınan sorunlara kalıcı çözümler geliştirilmesi önem taşıyor.
  • ERP danışmanının, süreç içerisinde yaşanabilecek herhangi bir yazılım tabanlı soruna hızlı, pratik ve sürdürülebilir çözüm bulabilmek için gereken yazılım bilgisine sahip olması gerekiyor.
  • ERP danışmanının liderlik becerisini sahip olması ve sürecin tamamında yol gösterici bir danışmanlık rolü üstlenmesi gerekiyor.
  • Proje çerçevesinde çok sayıda kişi ile iletişim ve etkileşim halinde bulunmak durumunda olan ERP danışmanının, insani ilişkiler bakımından yetenekli ve empati becerisine sahip olması fayda sağlıyor.
  • Süreç içerisinde zaman zaman sunum ve doküman hazırlaması gerektiğinden, sözlü iletişim becerisinin yanı sıra yazılı iletişim becerisinin de yüksek olması gerekiyor.
  • Projenin başından sonuna kadar tüm sürecin kurgulaması, yol haritasının belirlenmesi ve yapılması gereken işlerin adım adım tespit edilmesi ve ne zaman gerçekleştirileceğinin belirlenmesi de yine ERP danışmanının görev alanına giriyor. Dolayısıyla ERP danışmanının zaman yönetimi konusunda başarılı olması gerekiyor.

 

Experteam ERP Danışmanlığı Tüm Süreçlerde Yanınızda

 

Experteam ERP danışmanlığı, kurumların ihtiyaçlarını anlamayı, sorunlarını analiz etmeyi ve bu sorunlara yönelik en doğru çözümleri üretmeyi içeren bir hizmet sunuyor.

ERP danışmanlarımız var olan sistemdeki hataları tespit ederek, gerekli düzeltmeleri yapıyor ve nihayetinde performans sorunları gideriliyor. Experteam ERP danışmanlığı en güncel kullanıcı eğitimlerini vererek kullanıcıların sistemi etkin bir şekilde kullanabilmesini sağlıyor.

Experteam ERP danışmanlığı, sistem güncellemeleri ve iyileştirmeleri konusunda da uzman desteği sağlıyor. Experteam ERP danışmanları, acil durumlarda hızlı yanıt ve çözümler sunarak kurumun iş akışının aksamasını engelliyor. Sistemde yaşanan kesintiler, veri kayıpları veya güvenlik ihlalleri gibi acil durumlarda, sorunun kaynağı tespit edilerek en hızlı çözümler sunuluyor.