Sosyal Medya

Windows

Eski Dizüstü Bilgisayarlar için Microsoft’dan Dev Kampanya!

Windows 10 platformunu yaygınlaştırabilmek adına Microsoft, eski dizüstü bilgisayarları ve MacBook’ları hazırladığı kampanya ve belirlediği fiyat etiketiyle kullanıcılardan satın alıyor.

Windows 10 platformunu yaygınlaştırabilmek adına Microsoft, eski dizüstü bilgisayarları ve MacBook’ları hazırladığı kampanya ve belirlediği fiyat etiketiyle kullanıcılardan satın alıyor.

30 Eylül’de gerçekleştirilen bir etkinlikle beraber Microsoft’un ‘bugüne kadarki en kapsamlı Microsoft platformu’ şeklinde duyurusunu yaptığı Windows 10 işletim sisteminin duyurusu yapılmıştı. Önceki versiyonlarla kıyaslandığında birçok farklı yenilik sunan Windows 10’la alakalı olarak kullanıcı tarafındaki en büyük sevinç Başlat menüsünün geri getirilmiş olması.

Bildiğiniz gibi Windows 8 ile beraber Başlat menüsü devre dışı bırakılmıştı. Elbette bu durum Microsoft’un topa tutulmasına sebep oldu ve sonunda kullanıcı tarafında beklenen adım atılarak Başlat menüsü geri getirildi. Microsoft, bir yandan da en yeni platformunun duyurusunu artırabilmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

Son olarak başlatılan kampanyayla birlikte eski dizüstü bilgisayarlar, Microsoft tarafından 200 dolar karşılığında satın alınacak. Elbette bunun için de belirli bir prosedür var. 11.6 inç boyutundan daha ufak olan ekranlı dizüstü bilgisayarlar kampanya kapsamında geçerli sayılmayacak. Aynı şekilde altı seneden daha eski olan ve çalışmayan sistem sahipleri kampanyadan yararlanamayacak.

Ve elbette Microsoft, en büyük rakiplerinden biri olan Apple’ın MacBook’larını da bu kampanya kapsamında geçerli kılıyor. MacBook’lar için ödenecek rakam ise 300 dolar. Windows 10 platformunu önümüzdeki yıllarda tüm ekosisteme yaymaya çalışacak olan Microsoft’un, kullanıcı tarafındaki eleştirileri de dikkate alıp sürekli bir şekilde yayımlayacağı güncelleştirmelerle birlikte bu yeni işletim sistemini zinde tutmayı amaçlayacak.

Kampanya her ne kadar şimdilik Fransa, Almanya, Hindistan, ABD, Tayvan ve Kanada’da geçerli olsa da, önümüzdeki günlerde diğer ülkeler için de aktif edilebilir.