Sosyal Medya

Kripto Para

Ethereum, Goerli Testnet’te Proto-Danksharding ile Dencun Yükseltmesini Sunuyor

SPX endeksi, 10 yıllık ABD getirisinin son beş haftanın en yüksek seviyesi olan %4,1'e ulaşmasıyla %0,56 düştü. Güçlü aralık ayı perakende satış verileri de Fed'in erken faiz indirimi beklentilerini azalttı. Daha geniş kripto para piyasası düşüş yaşadı ve Bitcoin ve Ether son 24 saat içinde sırasıyla %1,76 ve %3,15 oranında düştü.

Ethereum, Goerli Testnet’te Proto-Danksharding ile Dencun Yükseltmesini Sunuyor

Bybit tarafından hazırlanan bültende sektör gelişmelerine yer veriliyor.

SPX endeksi, 10 yıllık ABD getirisinin son beş haftanın en yüksek seviyesi olan %4,1’e ulaşmasıyla %0,56 düştü. Güçlü aralık ayı perakende satış verileri de Fed’in erken faiz indirimi beklentilerini azalttı. Daha geniş kripto para piyasası düşüş yaşadı ve Bitcoin ve Ether son 24 saat içinde sırasıyla %1,76 ve %3,15 oranında düştü.

Bugünün en iyi performans gösteren kripto para birimi, Onyx Protocol’ün $XCN sahipleri için herhangi bir işlem gerektirmeden Para Piyasası V2’yi başlatmasının ardından %8,3 artış gösteren XCN oldu.

Mart 2023’te başlatılan Onyx Protocol (XCN), Ethereum blok zincirinde çeşitli varlıklar için borç verme ve borç alma hizmetleri sunan bir DeFi platformudur. Akıllı sözleşmeler aracılığıyla ETH, ERC-20 tokenleri, ERC-721 NFT’leri ve ERC-1155 tokenleri dahil olmak üzere birden fazla varlık türünü destekler. Bu esneklik, DeFi meraklılarının dikkatini çekti ve platform ayrıca kullanıcıları için benzersiz bir gaz ücreti iade programına sahip. Onyx Protocol Money Market V2, 12 Şubat’ta piyasaya sürülecek. $XCN token sözleşmesi için herhangi bir değişiklik veya geçiş gerekmeyecek ve XCN sahiplerinin herhangi bir işlem yapmasına gerek yok. Lansmanla ilgili diğer duyurular için bizi izlemeye devam edin.

Proto-danksharding (EIP-4844) içeren Dencun yükseltmesi, Ethereum’un çekirdek geliştiricileri tarafından Goerli test ağında uygulanmıştır. Bu uygulama, 2024’ün başlarında Ethereum ana ağında beklenen sürümüne yönelik bir ön adımdır. Yükseltme yaklaşık 1:35 ET’de yayına girdi, ancak test ağı dağıtımları sırasında yaygın olan ancak genellikle ana ağ sürümünden önce çözülen potansiyel istemci senkronizasyon sorunları da dahil olmak üzere ilk zorluklarla karşılaştı. Goerli’nin ardından, yükseltme 31 Ocak’ta Sepolia test ağında ve ardından 7 Şubat’ta Holesky test ağında etkinleştirilecek. Dencun’un merkezi yönü olan EIP-4844, özellikle Ethereum’daki Katman 2 toplama ağları için depolama taleplerini azaltmayı ve işlem maliyetlerini düşürmeyi amaçlayan, zincir dışı verilerin geçici depolanması için bir mekanizma getirmektedir.