Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook, 100.000 Instagram profilini toplayan Türk Vatandaşına Dava Açtı!

Facebook, 100.000 Instagram profilini toplayan Türk Vatandaşına dava açtı. Sitelerini oluşturmak için herkese açık binlerce Instagram...

Facebook, 100.000 Instagram profilini toplayan web sitesi sahibine dava açtı

Dava, Facebook’un platformun kötüye kullanılması konusundaki en son yasal işlemi olarak göze çarpıyor.

Facebook, platformunu kötüye kullanan bir geliştiriciye karşı başka bir dava açtı. Şirket, herkese açık profillerden alınan bilgileri kullanarak klonlanmış Instagram siteleri ağını işlettiği iddia edilen Ensar Şahintürk‘e dava açtığını söyledi.

Facebook’a göre Türk vatandaşı Şahintürk, sitelerini oluşturmak için herkese açık binlerce Instagram profilinden ayrıntılar aldı. Facebook yaptığı açıklamada;

“Şahintürk, 100.000’den fazla Instagram hesabından herkese açık profilleri, fotoğrafları ve videoları Instagram’ın izni olmadan ve Koşullarımızı ihlal edecek şekilde almak için otomasyon yazılımı kullandı” diye yazdı.

“Daha sonra bu verileri, Instagram kullanıcı profillerini, resimlerini, videolarını, hikayelerini, hashtag’lerini ve konumlarını görüntülemek için herkesin bir Instagram kullanıcı adı girebileceği bir klon siteleri ağında yayınladı.”

Dava, platformunu kötüye kullanan geliştiricilere karşı daha agresif adımlar attığı için Facebook’un en son yasal işlemi olma özelliğini kazandı. Şirket ayrıca beğeniler ve diğer sahte Instagram etkileşimi biçimleri satan şirketlerin ve geliştiricilerin peşine düşüyor.

Engadget