Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook, Instagram ve WhatsApp ücretli yeni özellikler sunabilir!

Meta'nın "Yeni Para Kazanma Deneyimleri" adlı bir çalışma grubu oluşturduğu bildiriliyor. Facebook, Instagram ve WhatsApp yakında yalnızca onlar için ödeme yapmak isteyen kullanıcılara sunulan çok özel özelliklere sahip olabilir.

Facebook, Instagram ve WhatsApp yakında ücretli özelliklere sahip olabilir

Meta’nın “Yeni Para Kazanma Deneyimleri” adlı bir çalışma grubu oluşturduğu bildiriliyor. Facebook, Instagram ve WhatsApp yakında yalnızca onlar için ödeme yapmak isteyen kullanıcılara sunulan çok özel özelliklere sahip olabilir.

The Verge‘te yer alan bilgilere göre Meta, uygulamaların ücretli özelliklerine odaklanacak Yeni Para Kazanma Deneyimleri adlı yeni bir çalışma grubu oluşturuyor. Facebook ve Instagram, Yıldızlar, ücretli etkinlikler ve çeşitli abonelik ürünleri gibi içerik oluşturuculara hitap eden bir dizi ücretli özelliğe zaten sahip, Meta’daki yeni bölüm bu girişimlerden ayrı olacak gibi görünüyor. (Hatırlatalım Meta, 2023 yılına kadar içerik oluşturucu kazançlarından kesinti yapmamaya söz vermişti.)

Bu adımdan sonra ne tür ücretli özelliklerin karşımıza çıkabileceği henüz belli değil, ancak Meta’nın para kazanma başkan yardımcısı olan John Hegeman, The Verge’e şirketin sektördeki meslektaşlarını yakından takip ettiğini söyledi. Benzer şekilde Twitter, Snapchat ve Telegram, ücretli aboneler için özel özelliklerin ve diğer uygulama içi avantajların bir anlamda kilidini açan aylık abonelikleri zaten başlattı.

Ücretli özellikler, Meta’nın reklam dışı yeni gelir kaynakları bulmasına yardımcı olabilir. Bu tip yeni gelir yollarını aramasının bir sebebi de Apple’ın yeni gizlilik ayarları olabilir. Malum şirketin milyarlarca dolarlık reklamcılık işi, iOS gizlilik değişiklikleri ve rakiplerini de etkileyen global ekonomideki gerileme nedeniyle aslında ağır bir darbe aldı. Olan aslında kullanıcılara oldu veya olacak gibi görünüyor.