Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook Popüler Fotoğraflar, Instagram benzeri özellik test ediliyor

Facebook Popüler Fotoğraflar, Facebook giderek azalan Facebook kullanım süresini diğer bazı özellikleri platformuna taşıyarak aşmak istiyor.

Facebook, Instagram gibi bir özelliği sessizce test ediyor

Facebook Popüler Fotoğraflar, Instagram benzeri özellik test ediliyor.

Facebook, insanlara Instagram ve WhatsApp‘ın sahibi olduklarını söylemek için gerçekten çok çalışıyor. Zira bu ayın başlarında sosyal medya şirketi, tüm uygulamaları için yeni bir marka oluşturdu. Çarşamba günü, tüm uygulamalarda çalışacak olan bir hizmet olan Facebook Pay’ı tanıttı. Şimdi, ana uygulamasında Instagram feed benzeri bir özelliği test ediyor.

TechCrunch tarafından yayınlanan bir raporda, sosyal ağın geçen ay uygulamasında “Popüler Fotoğraflar” adlı bir özelliği test ettiği öne sürülüyor. Şu anda, haber akışından bir fotoğrafa dokunursanız ve aşağı kaydırırsanız; yayınınıza geri yönlendirilirsiniz. Ancak; bu yeni özellik sayesinde, “Daha fazla fotoğrafa bakın” seçeneğine dokunabilir ve aşağı kaydırmaya devam edebilirsiniz.

Facebook Popüler Fotoğraflar, Instagram feed’indeki 125 karaktere kıyasla 65 karakterden sonra başlığı kesiyor.

Facebook TechCrunch’a küçük bir test yaptığını doğruladı ve şimdi bu testin bittini söyledi. Şirket özellikte değişiklikler yapacak ve gelecekte güncellenmiş testlere devam edilecek.

Özelliğin gelecekte hangi sürümde devreye alınacağı veya ne zaman piyasaya sürüleceği belli değil ancak mevcut durumda Facebook; zaten haber akışında ilgili videoların sonsuz bir şekilde kaydırılmasını sunuyor.

Bu arada insanların Facebook’ta giderek daha az zaman geçirdiğini de gösteren veriler var. Bu nedenle Facebook Popüler Fotoğraf özelliği Instagram’ın yayınına benzese de; Facebook, insanların üzerinde daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak için yalnızca görsel öğelerini artırmaya çalışıyor olabilir.