Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook iOS kullanıcılarına Bildirimlerle Göz Dağı Veriyor!

Apple'ın iOS 14.5 ile kullanıma soktuğu Uygulama Takibi, Facebook ve Instagram'ı zor durumda bıraktı. Uygulamaları ücretsiz kullanmak için izin vermezsek, ücret ödemek zorunda kalabilirmişiz...

Facebook ve Instagram satış yapmak için OS bildirimlerini kullanıyor!

Facebook, gizlilikten biraz ödün vermenin uygulamaları ücretsiz tuttuğunu söylüyor. Yani ücretsiz kullanmaya devam etmek için Uygulama Takibinde izin vermeniz şirket için önemli… ya sizin için…

Hepimiz biliyoruz ki Apple’ın iOS 14.5 Özellikleri ZuckerBerg’in pek hoşuna gitmedi.. Bunun nedenleri ile ilgili daha önce de bir haber yapmıştık. Görünen o ki şirket yeni bir politika belirledi…İşte detaylar…

Facebook, Apple iOS 14.5 ile isteğe bağlı hale getirmeden önce uygulama takibini teşvik etmeye karar verdi ve şimdi benimsemeyi teşvik etmek için baskı taktikleri kullanıyor.

Teknoloji uzmanı Ashkan Soltani ve The Verge, Facebook ve Instagram’ın iOS kullanıcılarına uygulama izleme konseptini ortaya koyan bildirimler göstermeye başladığını keşfetti.

“Facebook, bu seçeneğin yalnızca daha kişiselleştirilmiş reklamlar göstermediğini, aynı zamanda işletmeleri desteklediğini ve uygulamaların “ücretsiz” kalmasına yardımcı olduğunu söylüyor.”

Sosyal Ağ uygulama izlemeyi devre dışı bıraktığınızda bir gün ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz diyor!

Şirket, Nisan ayı sonlarında güncellenmiş bir blog gönderisindeki bildirimleri ayrıntılı olarak açıkladı, ancak “eğitim ekranları” (Facebook’un tanımladığı şekliyle) şimdiye kadar pek dikkat çekmedi.

Facebook’un uygulama takibi için zorlayıcı satışı denemesi şaşırtıcı değil. Kişiselleştirilmiş reklamlar, Facebook’un işinde önemli bir rol oynuyor ve bunları etkili bir şekilde devre dışı bırakmak için iOS 14.5’i kullanmak internet devinin gelirlerine ciddi bir darbe indirmek anlamına geliyor.