Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Facebook İşletme Hesabı (Business Manager) Nasıl Açılır?

Facebook İşletme Hesabı (Business Manager) Nasıl Açılır? Facebook İşletme Hesabı Nedir? Facebook İşletme Hesabı Açmak Ücretli mi? Detaylar...

Facebook İşletme Hesabı (Business Manager) Nasıl Açılır?

Facebook, her geçen gün büyümeye devam eden popüler bir sosyal medya aracıdır. Eğer siz de Facebook’un dünyasına katılmaya karar verdiyseniz, doğru bir adım atmak üzeresiniz. Zira Facebook her geçen gün büyümeye devam ederken kullanıcılarına, iş dünyasının kapılarını aralıyor. Birçok kişiye hesaplarından satış yapma imkanı veriyor. Marka bilinirliğini artırmak isteyenler Facebook işletme hesabı açma olanağı ile karşılaşıyor. Bu da uygulamayı şirketlerin ve markaların önem verdiği bir sosyal medya platformu haline dönüştürüyor. Siz de marka bilinirliğinizi artırmak ve müşterilerinizi çoğaltmak istiyorsanız, gelin Facebook Business Manager hesap türü hakkında daha detaylı bilgi edinelim.

Facebook İşletme Hesabı Nedir?

Facebook Business Manager hesabı bir tür dijital entegrasyon sistemidir. Facebook işletme hesabı, sayfa yönetiminizin sağlanması için kullanılır. İşletmeniz için reklam verme olanağı sağlayarak markanızın doğrulanması için kullanılan bir reklam platformudur. Bu hesap sayesinde;

  • Facebook ve Instagram gibi sosyal medyalarınızı, hedef kitle listelerinizi tek bir yerden yönetebilirsiniz.
  • Reklam hesaplarınız ve sayfalarınız için çalışan kişilerin kullanıcı erişimini ayarlayabilir ve izinlerini kontrol edebilirsiniz.
  • Reklam harcamalarınızı ve gösterimlerinizi detaylıca görüntüleyebilir, etkili bir şekilde takip edebilirsiniz.

Facebook İşletme Hesabı (Business Manager) Nasıl Açılır?

Facebook İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook işletme hesabı, küçük ve orta ölçekli işletmelerin önemli bir pazar ağını oluşturuyor. Birçok işletme açtıkları Facebook Business Manager hesapları sayesinde işletmeleri açısından büyük bir öneme sahip olan reklamlarını yayınlayabiliyor. Ürün ve hizmetlerini etkili bir şekilde tanıtabilme fırsatına erişiyor. Eğer kişisel bir hesabınız varsa, ayarlardan işletme hesabına dönüştürebilirsiniz. Fakat bir hesabınız yoksa Facebook Business Manager hesabına sahip olmak için Facebook’a kayıt olmalısınız. Reklam etkinliği yalnızca uygulamaya kayıtlı kullanıcılar tarafından yapılabilmektedir. Facebook işletme hesabı açma işlemi için şu adımları izlemeniz gerekmektedir:

  • Kişisel hesabınıza giriş yapın.
  • facebook.com adresine gidin
  • Sağ üst köşede çıkan “Hesap Oluştur” düğmesine tıklayın.
  • Kuruluşunuz ile ilgili istenilen tüm alanları oluşturun.

Facebook İşletme Hesabı Açmak Ücretli mi?

Facebook Business Manager Hesabı sayfanızı rahatlıkla kontrol edebileceğiniz, kullanıcıların iznini ve istatistikleri tek bir ara yüz üzerinden kolaylıkla takip edebileceğiniz ücretsiz bir platformdur.

Facebook İşletme Hesabı Doğrulama

Facebook işletme hesabı doğrulama resmi bir işletme olduğunuza dair belgelerin Facebook tarafından onaylanmasıdır. Doğrulama işlemi sayesinde gerçek işletmeler ayırt edilerek işletmelerin ihtiyaç duydukları kolaylıklar ve özellikler Facebook tarafından işletme sahiplerine sunuluyor. Siz de sayfanızın yasal olarak kayıtlı olduğunu ve işletmenin resmî temsilcisi olduğunuzu belirtmek için Facebook Business Manager hesabınızı doğrulamalısınız.

Hesabınızı doğrulayabilmek için işletme hesabı açtıktan sonra işletmenize ait bir Business Manager hesabı oluşturmalısınız ve ardından şu adımları takip etmelisiniz:

  • Business Manager hesabınıza giriş yapın.
  • İşletme ayarlarına tıklayın.
  • Sol tarafta yer alan “Güvenlik Merkezi” butonuna tıklayın.
  • Açılan sayfada “İşletme Doğrulaması” karşınıza çıktıktan sonra alt kısmında yer alan “Doğrulamayı Başlat” butonuna tıklayabilir ve karşınıza çıkan sayfada sizden istenilen işletme bilgilerinizi girerek “ileri” butonuna tıklayabilirsiniz.
  • Facebook tarafından size işletmeler önerilir. Eğer sizin işletmeniz önerilenler arasında yoksa “Bunlardan hiçbiri eşleşmiyor” seçeneğine tıklayın. Fakat daha sonra işletmenize ait resmi adınızı, adres ve telefonunuzu yüklemeniz istenecektir.
  • Ekranda yer alan yönergeleri izleyerek Facebook İşletme hesabınızı onaylayabilir, doğrulama kodu gönder butonuna tıkladıktan sonra size gelen doğrulama kodunu girerek Facebook Business Manager doğrulaması için gerekli işlemleri tamamlayabilir ve onay durumunuzu “Güvenlik” kısmından takip edebilirsiniz.

Sizin için Facebook işletme hesabı açma işlemi için izlemeniz gereken adımları sıraladık. Daha detaylı bilgiye ulaşmak için, alanında uzman kişilerin bir araya geldiği, oluşturduğunuz dijital dünyanızda görünürlüğünüzü ve değerinizi ikiye katlamanıza yardımcı olacak Sempeak ekibi ile iletişime geçebilir ve işletme hesabınız için en iyi sonuçları alabilmek adına ilk adımı atabilirsiniz.