Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Windows 10 Facebook Messenger’a Sesli Arama Eklendi

Windows 10 Facebook Messenger sesli arama özeliğine kavuştu. Sesli ve görüntülü arama özelliği iOS ve Android'ten sonra şimdi Windows 10'da

Windows 10 Facebook Messenger uygulamasına sesli ve görüntülü arama özellikleri eklendi.

Popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook’un bir o kadar popüler mesajlaşma uygulamasının çeşitli işletim sistemlerindeki uygulamaları arasındaki farklar gittikçe kapatılıyor. iOS ve Android uygulamasında yer alan sesli ve görüntülü arama özelliği Windows 10 uygulamasına da eklendi. Eklenen Facebook Messenger sesli arama ve görüntülü arama özelliği geçen haftadan beri kullanılmaya başlandı.

Windows 10 için Facebook Messenger Sesli Arama ve Görüntülü Arama Özelliği 

Facebook Messenger Sesli Arama

Facebook sessizce sesli ve görüntülü görüşme yapma yeteneğini Windows 10 Facebook Messenger uygulamasını ekledi. Windows 10 kullanıcıları arkadaşlarını aramak için bir web tarayıcısına ihtiyacı kalmadı. iOS ve Android uygulamalarından görmeye alıştığımız bu özellikte, arkadaş listesinde online olan kullanıcıların yeşil telefon simgeleri görülüyor.

facebook-messenger-2

Arama yapmak için beliren bu yeşil telefon düğmesine başmanız yeterli.

Dikkat çeken ayrıntı! Wi-Fi veya Hücresel Kullanma uyarısı

Arkadaş listenizden arama yaptığınızda uygulama size telefon görüşmelerinin Wi-Fi veya hücresel veri üzerinden gerçekleştirildiğini hatırlatıyor. Facebook bu uyarı özelliğini muhtemelen SIM kartlı bilgisayarlar ve Windows tabletleri düşünerek eklemiş olmalı.

Kullanıcılar daha önce Windows 10 üzerinde internet  web tarayıcısı üzerinden Messenger.com veya Facebook.com’a girmek suretiyle sesli ve görüntülü arama yapabiliyorlardı. Artık web tarayıcısı üzerinde çağrı başlatmaya gerek kalmadı.

Engadget