Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook, Notify ’ı Gelecek Hafta Yayınlayabilir

Facebook'un üzerinden uzun zamandır çalıştığı bağımsız uygulaması Notify, The Financial Times'ın haberine göre önünümüzdeki hafta kullanıcıların beğenisine çıkıyor.

Facebook’un üzerinden uzun zamandır çalıştığı bağımsız uygulaması Notify, The Financial Times’ın haberine göre önünümüzdeki hafta kullanıcıların beğenisine çıkıyor.

Mobil cihazlarda bildirim şeklinde haberler gösterecek olan uygulamada her kullanıcı ilgi alanlarına göre istediği haberleri görebilecek.

Facebook’un sadece kendi mobil uygulaması üzerinde çalışmadığını ve alternatif uygulamalara ve servisler üretebilmek için kendini devamlı zorladığını biliyoruz. Geçtiğimiz senelerde genellikle bu işi hali hazırda başarılı olmuş projeleri satın alarak gerçekleştiren şirket, anlaşılan o ki artık bir şeyleri satın almaktan sıkılmış ve biraz medya işine el atmaya karar vermiş. Henüz resmi olarak yayınlanmayan ve geliştirilme aşamasında olan Notify uygulaması, ilk olarak ABD’deki medya devlerinden gelen haberleri sunarak yayın hayatına başlayacak ve ilerleyen dönemlerde dünyanın her yanından haberlere ulaşmak Facebook Notify ile mümkün olacak. Uygulamanın beklenen çıkış tarihi ise Kasım 2015’in ortaları olarak belirlendiğinden yaklaşık olarak bir haftamız kaldı diyebilirim.

Notify uygulamasının en önemli yanı ise Facebook’a göbekten bağlı olmaması. Yani kendi başına çalışacak olan ve Facebook’tan çekilen verileri kullanmayacak olan uygulama, şirketin geniş kitlelere hitap edebilmek için yaptığı girişimlerden birisi haline gelecek.

facebook-notify-ekran-goruntusu

Bir haber merkezi haline gelmesi beklenen Notify içerisinde tabii ki beğendiğiniz haberleri Facebook hesabınızdan paylaşabilmeniz için kullanabileceğiniz butonlar ve seçenekler mevcut olacak. Böylelikle Notify’da görülen haberler Facebook profillerini de renklendirecek ve etkileşim artışı sağlanacak.

Facebook geçtiğimiz senelerde Messenger, Poke, Camera, Rooms, Slingshot, Groups ve Pages uygulamalarını bu şekilde ayrı olarak yayınlamıştı ancak Messenger haricinde geri kalanların gerçekten kullanıcıların dikkatini çektiğini söylemek zor. Gelecek hafta gerçekleşecekleri beklemeye devam edelim!

The Financial Times’ın iddiasına göre Facebook, Notify isimli uygulamasını önümüzdeki hafta duyuracak. Vogue, Mashable, The Washington Post ve CNN gibi önemli haber kaynakları ile anlaşılmış durumda. Yani Facebook Notify’ın içerik ortakları ilk etapta bu yayın kuruluşları olacak.

Notify uygulamasının Instant Articles özelliği ile de senkronize çalışacağı tahmin ediliyor. Benzer özelliğe sahip çok sayıda uygulama olsa da Facebook Notify, sosyal medyanın 1 milyarlık aktif kullanıcı sayısına güzel bir hizmet olacak gibi duruyor.

facebook-gelecek-hafta-bir-haber-uygulamasi-yayinlayacak-manset_640x360

Facebook Notify uygulamasının ilk etapta İOS için duyurulacağı düşünülüyor çünkü yayınlanan ekran görüntüleri bir iPhone’a ait. Ancak Android için de yayınlanacaktır. Şimdilik Facebook Notify için beklenen çıkış tarihi önümüzdeki hafta olarak işaret ediliyor.