Sosyal Medya

Sosyal Medya

Facebook Sahte Haber İçeriğine Karşı Algoritmasını Değiştirdi

Facebook Sahte Haber İçeriğine Karşı Algoritmasını Değiştirdi. Yeni Algoritma Nasıl Çalışıyor? Bireysel ve kabul gören paylaşımlar çok daha!

Facebook Sahte Haber İçeriği ile mücadele etmek için News Feed Algoritmasını değiştirdi.

Facebook sahte haber içeriğini önlemek için çareler aramaya devam ediyor. Yeni geliştirilen algoritma içerikleri önemle ve güvenilirlik sırasına göre sıralayacak.

Şirket algoritmalarını kabataslak içeriği tanımlamak konusunda eğitti. Meşruluğu kabul edilmiş mesajlardan kabataslak mesajlara doğru bir öncelik sıralaması getiriyor. Amerika’da hala Facebook genelindeki sahte haberciliğin seçimi etkilediği konuşuluyor ve bu durum Sosyal Medya şirketini bu konuda mücadele etmeye ve sıkı önlemler almaya itti.

Şirket son bir kaç aydır şüpheli yayınlar için reklam finansmanını kesti ve kullanıcıların şüpheli içeriği üçüncü taraf denetçiler tarafından incelenmesini sağlamak amacıyla üzerine işaret koymasına izin veren bir düğme yerleştirdi.

Bugün gelinen noktada ise şirket  şaibeli haberlerle daha aktif mücadele etmek için daha yasal haber içeriğini tanımak ve viral içeriği tanıtmak amacıyla News Feed Algoritmasını değiştirdiğini duyurdu.

Facebook Sahte Haber ile mücadele ediyor! Yeni yöntemler geliştiriyor.

Blog adresinden yayımlanan haberde artık “orjinal ve yanıltıcı olmayan, sansasyonel veya spamsız” olduklarında onları “güvenilir” olarak işaretleyecek.

Haber içeriğine karşı yapılan geri dönüşler haberin içeriğinin hangi tür olacağını belirleyecek bir geri besleme olarak çalışacak.

Bu durum sahte haberleri gömmek ile kalmayıp, insanların paylaştığı ve beğeni toplayan haberlerinde çok daha ön plana çıkmasını sağlayacak.

Bu yeni algoritma bireylerin kişisel sayfalarından yayınladıkları viral içerikleri çok daha hızlı ve ön plana çıkmasına yardımcı olabilir. Kişisel haberler kabul görüyor ve doğruluğu diğer kullanıcılar tarafından kabul görüyorsa şimdi her zamankinden çok daha şanslı.

Sonuçta Facebook bu konuda gerçekten de samimi önlemler almanın peşinde. Bu belli oluyor.

Facebook newsroom