Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Facebook Şifreli E-Posta Dönemi Geliyor!

Facebook güvenlik özelliklerine bir kademe daha ekleyerek "şifreli e-posta" fonksiyonunu deneme amaçlı devreye aldığını açıkladı.

Facebook e-posta güvenliği arttıyor!

Facebook güvenlik özelliklerine bir yenisini daha eklemek için testlere başladı.

Facebook güvenlik özelliklerine bir kademe daha ekleyerek “şifreli e-posta” fonksiyonunu deneme amaçlı devreye aldığını açıkladı.

Screen Shot 2015-06-03 at 14.45.16

Ne İşe Yarayacak ?

Facebook bundan sonra kullanıcılarına yapacağı e-posta bildirimlerinin şifreli olmasını sağlayacak. Özellikle parola sıfırlama gibi son derece hassas e-posta bildirimlerini belirli bir şifreleme algoritmasıyla koruma altına alacak.

Hangi Şifreleme Teknolojisi kullanılacak?

Facebook PGP şifreleme teknolojisi kullanacak.

Kimler Nasıl Kullanacak ?

Bu özelliği kullanıcı profillerine dijital şifreleme anahtarı (PGP Public Key) ekleyen üyeler kullanacak. Bu özelliği ekleyen kullanıcılara Facebook’tan gelecek tüm e-posta bildirimleri şifreli olarak gelecek.

Test Aşamasında olan bu yeni hizmet Facebook’un kişisel veri güvenliği ‘ne ne kadar önem vermiş olduğu göstermiş oldu.

PGP Key Nedir?

Pretty Good Privacy olarak adlandırılan PGP teknolojisi verileri halen e-posta şifreleme için en başarılı yöntem olarak kullanılıyor. Şifreleme için OpenPGP Standardını kullanan bu teknoloji gönderilen e-posta ‘yı alıcısına ulaşana kadar şifreli şekilde muhafaza ediyor. Böylelikle ciddi bir güvenlik koruma sağlıyor.