Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook şimdi üçüncü taraf girişleri için bildirim gönderecek

Facebook şimdi üçüncü taraf girişleri için bildirim gönderecek. Facebook üçüncü taraf uygulamalara verdiğiniz izinleri kontrol edebilmenizi?

Facebook şimdi üçüncü taraf girişleri için bildirim gönderecek

Facebook güvenlik önlemleri kapsamında hesap girişleri konusunda kullanıcıları daha fazla bilgilendiriyor. Facebook şimdi üçüncü taraf girişleri için bildirim gönderecek. Kişisel Bilgileri Koruma konusunda oldukça sabıkalı olan Facebook üçüncü taraf uygulamaların sizin hakkınızda neler bildiğini size bildirecek.

Yeni Bildirimler, üçüncü taraf uygulamalarının sizin hakkınızda neler bildiğini size bildirecek…

Giriş yapmak için Facebook kimlik bilgilerinizi nerede kullandığınızı unutmak oldukça kolaydır. Nedeni ise özellikle o uygulamları kullanmak tek bir düğmeyi tıklamanın verdiği üşengeçlik. Bu nedenle Facebook, hesabınız bir üçüncü taraf uygulamasında oturum açmak için kullanıldığında size bir bildirim gönderen yeni bir özellik başlattı. Bu özellik yalnızca birisinin hesabınıza uygunsuz bir şekilde erişmesi durumunda size yardımcı olabilecek ek bir koruma katmanı olarak hizmet etmekle kalmıyor; aynı zamanda bilgileriniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlıyor.

e-posta ve Facebook uygulaması aracılığıyla alacağınız bildirimler; Facebook’un üçüncü taraf uygulaması veya web sitesi ile ne tür ayrıntıları paylaştığını gösteriyor olacak.

Peki verdiğiniz o uygulama iznini kaldırmak isterseniz ne yapmak gerekiyor?

E-posta adresinizi ve fotoğrafınızı giriş yaptığınız rastgele bir uygulamayla paylaşmak size iyi uymuyorsa, Uygulamanın ayrıntılarınıza erişme iznini kaldırmak için e-postadaki Ayarları Düzenle düğmesini tıklayabilirsiniz.