Sosyal Medya

Sosyal Medya

Facebook ‘ta Kontör Tuzağına Dikkat!

İşte Facebook üzerindeki bu sahte grup ile ilgili detaylar! Facebook üzerinde açılan ^Bedava Mobil internet^ isimli aldatmaya yönelik olan kapalı grup, giderek yaygınlaşıyor.

İşte Facebook üzerindeki bu sahte grup ile ilgili detaylar! Facebook üzerinde açılan ^Bedava Mobil internet^ isimli aldatmaya yönelik olan kapalı grup, giderek yaygınlaşıyor.

Facebook, aylık aktif kullanıcısı 1,5 milyara yakın olan dev bir sosyal medya… Ancak ne yazık ki bu büyük potansiyeli kötü amaçlar için kullananların sayısı da bir o kadar fazla! Özellikle Facebook sayfaları ve grupları oluşturularak, çeşitli yanlış bilgiler ve vaatler sunularak kullanıcılar yanıltılıyor, kullanılıyor. Bunların bir yeni örneği de ülkemizden geldi.

575 TL Vaadi ile Kandırıyorlar!

Geçtiğimiz günlerde Bedava Mobil İnternet başlığı ile oluşturulan bir kapalı Facebook grubu, ücretsiz 575 TL vaadi ile kullanıcıları tuzağa düşürüyor.

Kapalı olarak açılan bu Facebook grubuna arkadaşları aracılığı ile istemsiz olarak katılan kişiler, sayfa içerisinde izleyecekleri bazı adımlarla bu bedava 575 TL ödülü alabilecekleri yönünde yanıltılıyorlar. Ancak Bedava Mobil İnternet isimli bu kapalı grubun taleplerini yerine getirmek, oyunun bir parçası. Zira herhangi bir ücretsiz Lira yüklemesi kazanılmadığı gibi, talimatları uygulayan tüm kişilerin arkadaşları otomatik olarak gizlice bu kapalı gruba eklenmiş oluyor.

news_1-bedava-kontor-yalani-facebook-sahte-grup-2015

Ücretsiz Mobil İnternet isimli gruba dikkat!

Devamında ise yine farklı aldatmacalarla grubu genişletmeye çalışan bu kitle, şu günlerde yaklaşık 50,000 kişiyi aldatmaca yoluyla sayfasına dahil etmiş gibi görünüyor.

Eğer sizde ^Ücretsiz Mobil İnternet^ başlıklı herhangi bir gruptan veya sayfadan, arkadaşlarınız aracılığında bir bildirim alırsanız, dikkatli olmanızda ve gruptan ayrılmanızda fayda var. Zira söz konusu Ücretsiz Mobil İnternet kapalı grubu, tamamen bir aldatmacadan ibaret…

Son dönemlerde birçok sosyal medya aracılığı ile bu ve buna benzer gruplar veya sayfalar giderek artıyor. Bu bağlamda kullanıcıların kendi arkadaşlarından dahi gelen bildirimlere karşı temkinli olmasında fayda var. Zira bu bildirimler arkadaşlarınızın haberi olmadan bile size yönlendirilmiş olabilir.