Sosyal Medya

Sosyal Medya

Facebook ‘taki Açık Gizli Fotoğrafları Gösteriyor!

Facebook'ta bulunan açık gizli ve etiketlenen fotoğrafların görüntülenmesine neden oluyor.

Facebook’ta bulunan açık gizli ve etiketlenen fotoğrafların görüntülenmesine neden oluyor.

Sosyal medya platformlarında şüphesiz ki gizlilik en ön planda tutulan unsur. Gizlilik için titizlikle çalışan Facebook, platformda yer alan tüm özellikler için kullanıcıların ayrı ayrı izinler vermesini sağlıyor. Fotoğraf gizleme, gönderi gizleme, kişi engelleme, kişisel bilgilerin reklamlarda kullanılmasını engelleme, uygulamaları engelleme ve son oturumun hangi cihazdan ve hangi IP’den açıldığını öğrenme gibi gizlilik unsurları, Facebook’un gizlilik yapıtaşlarını oluşturuyor.

Facebook Gizli Fotoğraflar Nasıl Görünür?

Facebook gizlilik üzerine yoğunlaşmasına rağmen platformda açıklar ortaya çıkmaya devam ediyor. Yeni çıkan gizlilik açığı ise fotoğrafları hedef alıyor. Facebook fotoğraf açığı gizli olan fotoğrafları ve etiketlenen fotoğrafları kısa bir komut ile gözler önüne seriyor. Fotoğraflarınızı gizleseniz bile “Photos of” açığı, fotoğraflarınızın 3.kişiler ile paylaşılmasına neden oluyor.

facebook-gizlillik

Gizli fotoğrafları bulunan kişilerin fotoğraflarını Facebook arama bölümüne “Photos of Kişinin İsmi” yazarak görüntüleyebilirsiniz. Bu açık henüz Facebook tarafından kapatılmadı.

Facebook Fotoğrafları Nasıl Gizlenir?

Eğer bu açık mağduru olmamak istiyorsanız; Facebook Ayarlar>Zaman Tüneli ve Etiketleme Ayarları>İnsanların eklediği etiketleri ve etiketleme önerilerini nasıl yönetebilirim?> Bir gönderide etiketlendiğinde, hedef kitlede olmayan kimleri hedef kitleye eklemek istersin? Bölümüne girip “Sadece Ben” seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

facebook-fotograf-gizleme