Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook Tinder Özellikleri Alıyor, Tinder’a Büyük Rakip!

Facebook Tinder Özellikleri Alıyor, Facebook Tinder Özelliği Nasıl Aktif Edilir? Facebook Tinder'a dönüşüyor, sevgili Bulma Dönemi Başlıyor? Kimler Kullanabilir, Özellik Nasıl Aktif Edilir?

Facebook Yeni Tanışma Özellikleri ile Tinder’ın Pabucunu Dama Atıyor!

Dünyanın en büyük sosyal ağı, tanışma uygulaması özellikleri ekliyor. Facebook Tinder Özelliklerine Sahip Oluyor. 

Facebook, ana mobil uygulamasına bir flört katmanı ekliyor. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin San Jose, Kaliforniya’daki F8 geliştiricileri konferansı açılışında duyurduğu yeni özellik bu alandaki bir çok uygulamanın pabucunu dama atabilir. Özellikle Tinder’ın.

Söz konusu özellik kişilerin bekar mı yoksa evli mi? özelliğinin ilk eklendiği 2004 yılından beri yaklaşık 14 yıldır aslında beklenen bir özellik.

Hareket, büyük olasılıkla 2,2 milyardan fazla aktif kullanıcıyla Facebook’u mobil arkadaşlık uygulaması olan Tinder ve popüler arkadaşlık platformu OkCupid’in sahibi ve işletmecisi olan Match Group’un büyük bir rakibi haline getirecek. Öyle ki bu haber duyulur duyulmaz OkCupid hisseleri yüzde 17 azaldı bile.

Facebook’a Tinder Özelliklerini kişilerin uzun vadeli ilişkiler kurması amacıyla getiriyor diye şaka yapan Zuckerberg, Facebook Tinder Özelliklerinin tamamen isteğe bağlı olacağını söyledi.

Bu da başka bir gizlilik ve Güvenlik Sorunu olabilir!

Zuckerberg, gizlilik ve güvenlik göz önüne alarak tasarladıklarını belirtti.

Arkadaşlarınız Profilinizi Görmeyecek ve siz sadece arkadaş olmayan kişiler için önerileceksiniz! dedi.

 

Facebook ürün sorumlusu Chris Cox, Zuckerberg’in yeni tanışma özelliklerine daha fazla ışık tutması ve seyirciye tasarım turu yapması için sahneye çıktı. Profiller, tam sayfa profil fotoğraflarına sahip Tinder ve Bumble gibi diğer mobil odaklı tanışma uygulamalarına benzer. Bununla birlikte, Facebook’un buluşma tarihi, platformda yer aldığınız etkinliklerin ve grupların entegrasyonları ile daha fazla topluluk odaklıdır.

Cox ayrıca, Facebook’un arkadaşlık platformunun herhangi bir kullanıcısının profilini diğer katılımcılara veya grup üyelerine görünür kılmasını sağlayan “kilit açma” adlı bir özellikten bahsetti. Oradan mesajlaşma, Facebook Messenger’dan ayrı ayrı sohbet mesajlarında gerçekleşecek.

Bazı kişiler Facebook’un bir kullanıcının sağladığı ilişki durumuna göre arkadaşlık uygulamasının özelliklerini kısıtlayacağını düşünüyor. Arkadaşlık Durumunuz Evli ise bu özelliği kullanamayabilirsiniz. Zira Zuckerberg Kendini “bekar” olarak listeleyen kullanıcılara hitap edecek şekilde tasarlandığını söyleyerek bu özelliği tanıttı.

Bununla birlikte, şirket bunu yapmıyor gibi görünmektedir ve Facebook’un açık ilişkiler veya platformdaki diğer tek-eşli olmayan formları dışlamakla ilgilendiğine dair bir işaret henüz görünmüyor.