Sosyal Medya

Sosyal Medya

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Ömer Fatih Sayan’dan ilk açıklama!

Dünya genelinde Facebook'un sahip olduğu sosyal medya uygulamalarına erişim yok! WhatsApp, Instagram ve Facebook uygulamalarına erişimde sorun yaşanıyor.

Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü!

Dünya genelinde Facebook’un sahip olduğu sosyal medya uygulamalarına erişim yok!

WhatsApp, Instagram ve Facebook uygulamalarına erişimde sorun yaşanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan,

“Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.” açıklamasında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, bazı sosyal medya platformlarında dünya genelinde erişim sorunu yaşandığını ve bundan Türkiye’deki kullanıcıların da kısmen etkilendiğini bildirdi.

Sayan, Twitter hesabından bazı sosyal medya platformlarında yaşanan erişim sorununa ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yardımcısı Sayan, paylaşımında, “Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.” ifadesini kullandı.

Whatsapp ve Instagram’ın Facebook şirketine ait olması sebebiyle, erişim sorununun Facebook’un veri merkezlerindeki bir problem nedeniyle ortaya çıkmış olabileceği tahmin ediliyor.

Kesinti süresi yalnızca sosyal ağı ve fotoğraf paylaşım hizmetini de etkilemiyor. Downdetector’a göre kullanıcılar, şirketin WhatsApp ve Facebook Messenger gibi diğer platformlarında da sorunlar yaşıyor.

Facebook’un iç iletişim platformu Workplace de kesintilerden etkileniyor. Facebook çalışanları New York Times’a, Workplace olmadan şirkette iş yapmanın zor olduğunu söyledi ve bugünü “kar günü” olarak nitelendirdi.

İşin ilginç yanı, bu kesintiler, şirketle ilgili kamu güvenliği sorunlarını detaylandıran bir dizi sızdırılmış belgenin arkasındaki muhbir olduğu açıklanan mevcut Facebook çalışanı Frances Haugen ile 60 Dakikalık bir röportajdan sadece bir gün sonra geldi.

Instagram ve Web.whatsapp açılmak istendiğinde 5XX server hatası veriyor.