Sosyal Medya

Genel

Facebook, Twitter ve YouTube’a erişilemiyor!

Dün gece yaşadığımız terör saldırısının ardından Facebook, Twitter ve YouTube’a erişimde zorluklar yaşanıyor!

Dün gece Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısının ardından çoğu kullanıcı Twitter, Facebook ve YouTube’a erişimde sorunlar yaşadığını söylüyor.

Kullanıcıların bazıları bu üç popüler sitenin yavaşladığını söylerken bazıları, sosyal ağlara hiç ulaşamamaktan şikayetçi. Gelen bilgilerin karşık olması ve henüz bu durumla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamış olması nedeniyle, tam bir engellemenin sözkonusu olup olmadığını bilmiyoruz.VPN üzerinden üç siteye erişmenin mümkün olduğu yani bağlantı sorunu, muhtemelen bu sitelerin kendisinde bulunmuyor.

Dün gece 21.22 sularında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısından kısa bir süre sonra, Bakırköy 3.Sulh Ceza Hakimliği, yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada, her türlü haber, röportaj ve olay görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirilmesine karar vermişti.

Kullanıcıların Facebook, Instagram ve bazı diğer sosyal medya uygulamalarına bağlanamamalarının getirilen yayın yasağından kaynaklandığı belirtiliyor.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK), saldırılara ilişkin kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumluluklarla karşı karşı kalabileceğini belirtti. BTK, sosyal medyada özellikle tweet’lenen, retweet’lenen paylaşımlarda vatandaşlardan gerekli hassasiyeti ve sorumluluğu göstermelerini beklerken, şu açıklamayı yaptı:

“Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumlulukları bulunmaktadır. Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olunacak.”